跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有沒有2005年1月的準媽媽?

Hello! 我0岩0岩confirm左bingo. 預產期應該1月中.

有無姊妹預產期都係1月呀? 上黎傾下丫.

複式洋房

Re: 有沒有2005年1月的準媽媽?

Hello YuYuMother,

so happy see you open this topic,
我上星期自己check到有咗, not yet see doctor, 我諗預產期都應該係1月頭.
你睇左醫生口味呀 ???

珍珠宮

醒目開學勳章

YuYuMother
恭喜晒

水晶宮

2Rainbow 寫道:
Hello YuYuMother,

so happy see you open this topic,
我上星期自己check到有咗, not yet see doctor, 我諗預產期都應該係1月頭.
你睇左醫生口味呀 ???

Hello! 2Rainbow,

我睇左醫生啦. 因為最初睇普通科醫生check唔到, 所以去左婦產科醫生到睇囉.

而家應該4weeks. 暫時照ultrasound只係見到胎包, 仲未照到BB心跳. 醫生叫我過2個星期再去照, 到時應該睇到.

你諗住幾時睇醫生呀? 有無諗住去邊到生? 我會去東區.

水晶宮

chilli 寫道:
YuYuMother
恭喜晒

Chilli,

多謝你呀!

複式洋房

YuYuMother,

我會this Friday去睇醫生, 希望已經可以睇到心跳.
我係第二胎,大仔18個月.
你呢 ???

洋房

Hi Chilli,

你记得我吗? 我自己check到有咗, 但没有看医生, 我諗預產期都應該係1月頭。 我买了clearplan排卵棒都没用。真的浪费了一合排卵棒。

複式洋房

靚靚mama ,

咁你最後一次經期係幾時 ???

男爵府

嘩,0甘快有一月媽咪啦,真係開心,恭喜多位,禽日egg day,唔知可唔可以趕及呢,如果bingo的話. :lol:

水晶宮

2Rainbow 寫道:
YuYuMother,

我會this Friday去睇醫生, 希望已經可以睇到心跳.
我係第二胎,大仔18個月.
你呢 ???

我都係第二胎呀. 大囡34個月, 到7月就3歲啦.

你睇完醫生記得上黎報告下喎........

水晶宮

靚靚mama,

恭喜你呀. 你係第幾胎呀?

660203shirley,

我預祝你成功丫! :-P Bingo左記住快d上黎報到呀.

另外, 我整左個update list, 你地可以隨時update.

姓名 . . . . . . . . . . . . . . 預產期 (第幾胎) . . . 醫院
1) YuYuMother............. ?/1 (第二胎) ........ 東區
2) 2Rainbow ............... ?/1 (第二胎) ........
3) 靚靚mama .............. ?/1 (第?胎) ........

洋房

[quote]
YuYuMother 寫道:
靚靚mama,

恭喜你呀. 你係第幾胎呀?

660203shirley,

我預祝你成功丫! :-P Bingo左記住快d上黎報到呀.

另外, 我整左個update list, 你地可以隨時update.

姓名 . . . . . . . . . . . . . . 預產期 (第幾胎) . . . 醫院
1) YuYuMother............. ?/1 (第二胎) ........ 東區
2) 2Rainbow ............... ?/1 (第二胎) ........
3) 靚靚mama .............. ?/1 (第二胎) .....Queen Mary Hospital
我第一胎是東區. 大囡10個月, 到10月24就11個月啦.
2Rainbow:我最後一次經期係3月30

別墅

Hi all Moms,

睇倒呢個message諗在好耐唔知好唔好update, 因怕bb小氣.不過大家可以share感受真係好開心架,所以最後我都update la!
請問第二胎既媽媽,你地有冇抱老大呀?我個女25個月好痴身,成日要抱,唔知有冇問題呢?你地點處理呀?

我依家應該5週(Last M 8-Apr),諗住下星期五see doctor因太早睇唔倒bb.不過我覺得個肚同腰巳經好似水涌,因我巳經日日兩包奶,係咪太誇張呢?

大家有時間再傾ah!
3) 靚靚mama .............. ?/1 (第?胎) ........
4) cutemom.................?/1 (第二胎)........

民房

我新黎架, 想報到, last M 係1/Apr, 預產期應該係1月中, But, 我今次已經第3貽了。 頭2個都係仔 (九龍 法國醫院出生) 。

子爵府

2024年龍年勳章

Congratulation to all mums... 我等僅出成績表呀, 希望bingo, 可以係lee個topic同大家傾傾啦...

水晶宮

Hi! CuteMom,

我有抱囡囡架, 不過都係抱一陣, 因為佢好重. 我諗而家都OK既, 遲下個肚大d就抱唔到啦.

你日日飲兩包奶都唔算好誇張丫. 我呢幾日成日都好肚餓, 朝早有時6點已經餓到醒左, 不過唔想肥得太快, 所以都等到夠鐘起身先食早餐. 但係下午係公司真係好肚餓, 3點半都要食下午茶先頂得順. 我昨日下午茶食左豬扒飽, 今日食左公司三文治, 0甘我咪仲誇張過你! 所以你唔駛0甘擔心啦.

Cable,

你好犀利呀, 生第三個!

3) 靚靚mama .............. ?/1 (第二胎) ........
4) cutemom.................?/1 (第二胎)........
5) Cable ...................... ?/1 (第三胎) .........

民房

Hi YuYuMother,
第3個完全唔係我想, 但有時可能係命中注定, 避都避唔到, 我今次發現M遲左, 但最初真係無霖過會係有左, 因為我都已經好小心去避, 故我d M遲左第1日我就食好多涼野谷d M, 基本上都食左成個星期, 跟住確得無晒胃口, 早上還想嘔先知”大獲”, 故收工後買左D自己驗尿棒回家一CHECK已經CHECK 到有左, 第一個感覺係好煩亦都好嬲 (WHY ME!), 之後我通知左老公, 我仲同佢講我一定唔會要, 因為我覺得現在一家4口真係已經好好了, 我唔想因為(老3)分薄了 現在已經係度的2個仔的時間同關懷, 但我老公真係好堅持有左就唔好唔要 (因為佢都無霖過會有”老3”), 因為佢怕我做果D手術會有意外同埋佢係1個認命的人, 佢會覺得係命中注定, 故平常心去接受吧了。 但世事就真係難科, 幾日之後又發現有啡色野流出黎, 故去睇了中醫, 食了2劑藥又無野流, 現在等22/May 覆診再算吧。

水晶宮

Hi! cable,

既然你避左都有, 0甘肯定呢個baby係上天比你既禮物啦.

你而家無野流就好0勒, 不過樣樣野都要小心. 你有無做野架? 如果有, 你放假係屋企休息下啦. 我地0甘多個姊妹都會祝福你架, 唔好0甘擔心, 等22/May見醫生啦.

民房

HI YuYuMother,
我有返工架, 因為沒有暈同嘔(只係有1,2天早上有嘔), 又唔想比人知, 咪扮正常law, 公司肯定無人知, 需家人就得老公同其中1個家姐, 連大仔同工人都唔知. 如果命運安排了, 就等個肚”特”晒出黎先算吧, 故而家要上BK release 一下自己的心事。

男爵府

YuYuMother
多謝你呀,希望我趕到.

首頁

尾頁

跳至