跳至

首頁
12345...91

尾頁

大宅

有無預產期2005年2月的媽媽, 入來傾下啦!!!

我預產期係二月五日. 剛剛係雞年的第一日, 因二月四日立春,
其實我好想生雞仔, 但聽講第一胎通常都會早小小生的.
呢排都覺得有小小唔舒服...
成日餓到想嘔...但係見到野又食唔落.
食得飽又想嘔.
除左呢樣,就冇其他野令我感覺到bb既存在,
有時好擔心佢的生長穩定程度
希望各位晌度可以一切分享下

大宅

Re: 有無預產期2005年2月的媽媽, 入來傾下啦!!!

What's you feel now?

Did you find doctor consulting? Believe the doctor may help & let you know something...

男爵府

hyma
恭喜晒,
好羨慕,0甘快知道bingo,希望bb精靈可愛.其他姊妹陸續搬過黎.

男爵府

hyma,,恭喜哂呀,記得吾好食生冷野,同埋涼野,毒野呀,要小心呀,過左三個月先算隱定架

大宅

多謝曬!!!

男爵府

hyma,
你好呀!我今日剛自己test到有,因為我今日做完運動個小腹有d痛(好特別的痛),所以便立即去test,其實我本打算到13號先test,因我last m係13/5,依家test到有我真係好好開心!!開心到唔知點做,我一共test了3支呢!!hehe..

大宅

禁你有無諗住去政府定私家生呀, 你會去邊度做產檢呀, 我相信你的預產期會同我一樣係2月, 好開心呀, 鐘於有準媽媽同我同一個月生BB啦, 如無意外我應該會去QE生, 想留番D MONEY第日比BB用, 而選擇邊個醫生做產檢就重心大心細未肯定, 如果你有什麼好提意, 記得SEND 比我呀, 我地第日多交流, 請多多指教.

男爵府

hyma,
我仲未睇醫生,我打算下星期先去睇,因為我住在元朗,所以都會在元朗睇.
而我都打算會去政府生,多數都去tuen mun,因為我有好多朋友都在那裡生都ok啦,最緊要平同近!!
我今日食左好多野,我諗起都覺得自己肥!無眼睇~

大宅

hihi.妳地好ar.好開心見到呢個topic.
我岩岩今日check過有左.自己計過預產期大約係2月13日.
不過唔知點解今胎好似辛苦d.前幾天開始已經出現作嘔作悶o架感覺.唔知大家出現左未呢.
我都係住元朗嫁.妳住元朗邊度嫁.
我今次一定要問下屯門醫院有冇得無痛分~.如果有.先打算係屯門生.係呢.妳會去元朗邊個私家醫生度check ar.
大家有乜進展.保持聯絡啦.,thx

民房

之前有人都介紹個元朗區既醫生, 你地可以參考下:

[size=medium]元朗區婦產科醫生(1)

[size=medium]元朗區婦產科醫生(2)

男爵府

KA,

HI , 我是路過的, 我是一月媽媽, 早妳少少,
我上一胎都是在屯門醫院, 是用無痛分娩的,
但要看妳的時間配唔配合, (大約9am - 5pm),
但我最後都要開刀, 因bb頭太大.

大宅

Doris.
HIHI.妳好ar.點解妳咁好有得用無痛分娩o架.
妳上 一胎幾時生嫁.我上一胎係2002年.
我朝早9點入產房問過姑娘佢都話冇播.有冇搞錯ar.
唔通我星期六生係冇o架.

男爵府

Ka
我是2002年3月, 可能真系星期六是沒有的.

男爵府

ka,
我同你的日子好接近呀!你已經係第二胎一定有經驗要多多指教呀!
我book左星期日去睇醫生,我會睇馮醫生,見禁多bk姊妹睇佢,我咪去睇下,其實我好多野都唔識架,我連無痛分娩是什麼都唔知!!*~*

子爵府

哇, 咁快又一年啦?!^^
我路過架咋, 見你地係二月媽媽好開心, 你地生個陣我悠悠就一歲啦! 時間過得真係好快.
祝你地個個陀得穩穩陣陣, 生得舒舒服服, 有個健健康康既BB, 做個快快樂樂既媽媽.
I support autism acceptance!

男爵府

姑姐仔 寫道:
之前有人都介紹個元朗區既醫生, 你地可以參考下:

[size=medium]元朗區婦產科醫生(1)

[size=medium]元朗區婦產科醫生(2)

我都係路過入黎.. 呢兩條 link 都係講緊同一個醫生黎架.
[size=small]我都係果陣睇呢個醫生架.幾好架佢.

大宅

mytigger:
係咩.妳幾多號預產期ar.其實我生完大仔後而家都唔記得晒lu>so 都要上黎吸收下妳地o架野.大家多多交流啦.
係呢.妳咁快去睇醫生o架,我就book左25號先去睇.不過我就會去荃灣睇.因為我計過到25號左右bb應該會有6週.因為我聽其他媽咪講BB應該到6週到先聰到心跳.SO如果早去醫生又會叫我遲兩星期再返去.係呢.妳住元朗邊度嫁.
唔知大家會唔會係屯門醫院一齊生呢.HAHA

男爵府

ka,
我今日去睇了醫生了,個b得一個小黑點....
預產期係2月16日,我老公仲話如果早產一兩星期仲可能新年出生.
我都會六weeks再照,希望可見副心跳啦!

男爵府

統計一下,暫時只有:
hyma~預產期2月5日
ka~~預產期2月13日
tigger~預產期2月16日

等其他2月的準媽媽快d加入.

大宅

mytigger:
妳今日睇左醫生啦.咁醫生係咪叫妳兩星期後去check過ar.
唔好意思.我想問妳個醫生係咪同妳講過多兩個星期就一定可以check到心跳呢.唔知我25號去睇岩唔岩呢.
咁妳而家幾多weeks ar...
同埋妳去睇醫生時醫生有冇話到個bb有幾大呢.
妳係咪去馮醫生到睇ar.佢好唔好呢.
咁多問題潻.hehe~~~

首頁
12345...91

尾頁

跳至