烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我尋日打電話去金龍訂貨, 今朝 8:15 係屋企樓下收左貨 ...

燒賣 $29/1包約100粒
糯米卷 $10.8/每條8件 (最少2條)
珍珠雞 $4.3/每隻 (最少10隻)
潮洲粉果 $1.4/每個 (最少30個)

Total $ 164.6 (青衣$160可送貨)

我訂左兩包燒賣 , 保存期至到 9-10-09
我會放冰箱, 我諗可以放耐d

P.S : 頭先蒸左 20 粒燒賣食 , 我老公話係呢隻最好食 , 我都覺得係, 其他未試 , 試左再報告

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我係用微波爐叮熱, 所以d味道只是一般.

男爵府

係魚蓉燒賣嗎 ?

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章

請問有電話嗎

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

pigpigyy : 蒸係好食d 架 , 你可以試下

小企 : 送貨單上寫 "魚肉燒賣"

伯爵府

原帖由 cherry66hk 於 09-9-30 17:31 發表
粉果好正呀,我今日都食左

我蒸得 7 分鐘 , d 皮唔係太熟 , 但 d 苟菜好翠綠 , 沙葛好爽 , 都好好味

伯爵府

原帖由 chloe18媽媽 於 09-9-30 18:54 發表
請問有電話嗎

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

要$160先送??

伯爵府

原帖由 laam0416 於 09-9-30 21:20 發表
要$160先送??

貴客定貨之限額以區域而定 (如少於基本柯打費, 加收$30運費)

1. 香港區 ($180)
2. 九龍區 ($180)
3. 荃灣區 ($160)
4. 馬鞍山 ($180)
5. 新界區 ($180)
6. 離島區 ($400)

電話 :24283313
傳真 : 24191563

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我訂過2次,有次包燒賣有條疑似體毛,我就永久black list

佢送嚟d包揾個紙皮盒送嚟....

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 TobiMom 於 09-9-30 20:31 發表

thanks

大宅

請問除左燒賣, 仲有咩可以訂架? 有無訂貨單可以睇架?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢4款我上次都買過,全部ok,不過燒賣只不過係一般ok咁啦,好好味又唔講得上。

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 tokmingtsai 於 09-10-1 22:08 發表
請問除左燒賣, 仲有咩可以訂架? 有無訂貨單可以睇架?

糯米雞 $6 最少訂(10)
珍珠雞 $4.3 (10)
饅頭() $1.3 (10)
(
) $1.1 (50)
綠茶小饅頭 $1.3 (200)
菜肉包 $1.7 (10)
义燒包 $1.7 (10)
雞包 $1.4 (10)
奶皇包 $1.5 (10)
蓮蓉包 $1.5 (10)
豆沙包 $1.5 (10)
臘腸卷 $2.6 (10)
潮州粉果 $1.4 (30)
餈飯 $4.5 (15)
齋腸粉 $50(每佰)
蝦米腸粉 $75(每佰)
梅菜豬肉包 $1.7 (100)
壽包 $1.8 (100)

糯米卷 $10.8(每條) 最少 (2)
/白砵仔糕 $1.3 (10)
綠茶砵仔糕() $1.3 (10)
黑芝麻砵仔糕 $1.3 (10)
花生糯米茲 $1.4 (10)
燒賣(2斤庄) $29(每包100)
牛肉 $55(每包50)
馬拉糕 $45(每底16)
蘿蔔糕 $45(每底五斤半)
芋頭糕(預訂) $45(每底五斤半)
炸魚蛋(/) $60(每包五斤庄)
西米角(預訂) $5 (13) (5)
馬拉盞(預訂) $70(每盒50)
紅包(預訂) $1.8 (50)
什甜糕 $1.5 (10)
$45(
每底五斤半)
(
馬豆, 馬蹄, 紅豆, 綠茶)
新鮮手拉麵 $35(每包五斤庄)

最少柯打費 : (如少於基本柯打費, 加收$30運費)
1.
香港區 ($180)
2.
九龍區 ($180)
3.
新界區 ($180)
4.
馬鞍山 ($180)
5.
荃灣區 ($180)
6.
離島區 ($400)
(852) 2428 9111, 2428 3313, 2428 2008, 2423 5435, 2425 0283
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

別墅

又唔係貴WO@@

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

疑~睇頭幾個回覆荃灣區最低消費$160,而家加左到$180嗎?
執子之手,與子偕老~

公爵府

好媽媽勳章

今朝食左燒買, 粉果, 同臘腸卷, 全部都好味, 臘腸卷好好味.

唔知有冇人定過D榚點呢? 我見好似冇乜人定, 其實我都想試下.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

大宅

請問有無人知保存期可以幾耐ka??
我好想試,但驚食唔切....

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kytammy 於 09-10-6 12:43 發表
請問有無人知保存期可以幾耐ka??
我好想試,但驚食唔切....

我昨日定果d燒賣係原包, 所以有到期日10月16日, 不過d包就冇, 另外粉果係新鮮的, 每一個粉果上都有白色粉末, 正明新鮮野.

其實唔可以放好耐家, 所以我都係同公司同事share至order 到.

首頁

尾頁

跳至