跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

2005年11月媽媽 -- 入來傾下

開定呢個 topic. 先祝各位準媽媽身體健康.

複式洋房

Re: 2005年11月媽媽 -- 入來傾下

hello,
Congratulation to you again.
I haven't been to the doctor yet...it's still early...but my last M was Feb 2. I have calculated the due date should be Nov 8. What a coincident, my son was born in Nov 8 2003!!

公爵府

ang媽咪
我都恭喜你, 希望呢度快 d 熱熱鬧鬧, 我估好多準十一月媽咪而家一定好心急等緊結果呢!

你 last m 遲我一日, 點解會計到同我一日生呢? 我見 d 書話假設 28 一個 cycle, 咁預產期會係九個月後再加 7 日. 不過我估我會係十一月十日生, 因為我 cycle 應該係三十日.

公爵府

ang 媽咪來左咁我就唔使得一個人啦. 整個表先, 祝大家早日加入我地:

請各姊妹依預產期排列:

Name ****** 預產期 ******* 醫院 ***** 醫生
w_y ...............08/11/2005...... 法國 ........ 胡廣森
ang媽咪 ..........08/11/2005.......??.............??

複式洋房

oh really...may be i calculated wrong...let me check it again.

複式洋房

should be nov 9 hehe
actually my cycle is also 30 days...
so it really depends
my boy was 2 weeks earlier last time

請各姊妹依預產期排列:

Name ****** 預產期 ******* 醫院 ***** 醫生
w_y ...............08/11/2005...... 法國 ........ 胡廣森
ang媽咪 ..........09/11/2005.......返加拿大生

複式洋房

hello,
我最後經期係29/1/2005,預產期照計應該係5/11/2005,但我

複式洋房

恭喜audreyk!!
十一月又多名新成员!!

公爵府

audreyk
歡迎呀, 十一月媽咪會一定會越來越熱鬧. 你幾時會去睇 e 生呀?

公爵府

audreyk..........05/11/2005.......??.............??
ang媽咪 ..........09/11/2005.......返加拿大生

公爵府

我今日去婦科, 見 d 女人籮咁大個肚, 有一個仲俾姑娘叫佢執定野預備入院生添

感覺好似以前細個做 F1 仔, 見到 d 就來入 u 既師姐師兄咁, 幾時先等到自己畢業呢? :mrgreen:

複式洋房

W_Y,
你去看边一个医生? 我重未决定.

公爵府

ang媽咪
係其他媽咪會既 sister 介紹我去睇胡廣森醫生架, 因為佢最近我, 佢好好人架, 連 d 姑娘都好好人. 你試下去你住個區既媽咪會問下, 我認為一定要近.

複式洋房

w_y,ang媽咪,
我琴日去

複式洋房

你不要太紧张,
休息多D, 不要太WORRY.
太大压力都会影响到身体.

公爵府

andreyk
我早幾日見啡血, 所以一日未見到 bb 心跳, 一日個心都仲十五十六, 但係咁又無好處喎. 點好呢? 我而家一擔心就摸住個肚同佢講, 話俾佢知對佢有信心, 仲幻想下佢出世之後會有幾咁開心既情景, 自自然然心情就好番好多.

仲幾開胃下添.

複式洋房

w_y,ang媽咪,
多謝您地...係

公爵府

我而家 ok 啦, 訓左四日床, 真係好悶, 好好多啦. 等18號去睇下見到 bb 心跳未.

我自己個心跳就一直都好急下喎, 成八十幾九十, 唔知大家係咪?

複式洋房

w_y,
您又係18號去照呀?!我都係呀!希望大家一齊照到bb個心跳啦!
講開又講,我心跳都係跳成八十幾九十下喎,唔知點解? ?-(

公爵府

audreyk
我地未有咁快有 official 預產期, 你見到 ticker 個係假設 28 日cycle 計出來, 未必準.
我唔知點解大肚婆心跳會快, 不過 d 書話係咁架.

首頁

尾頁

跳至