跳至

首頁
12345...33

尾頁

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

您好, CherylMomMom^_^
我都BINGO 左... 不過未睇醫生 又未去醫院登記~~

原帖由 CherylMomMom 於 10-7-30 16:47 發表
Hello to all 1104BB's MaMa!
How are we?! I'm so excited to be here!My due date is 3rd Apr, 11!
Seems like I'm the earliest 1104BB mama here.... hope to meet you all soon!!
Going to the BB Expo? So ...

男爵府

好媽媽勳章

mikewing :
我同你一樣,都係未睇醫生又未登記,不過自己check咗曼仔同綠d囉!所以未肯定預產期,有d懷疑係31/3。

大家係咪都係第二胎媽媽呀?

原帖由 mikewing 於 10-7-30 07:24 PM 發表
您好, CherylMomMom^_^
我都BINGO 左... 不過未睇醫生 又未去醫院登記~~

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

CherylMomMom :
我都係呀!我個大仔三歲幾啦!而呢胎我未睇醫生呀,排緊期睇,都係以見到閃閃為準啦!

原帖由 CherylMomMom 於 10-8-2 01:42 PM 發表
mikewing & pomanc!

Congratulations! =)

This is my 2nd bb, my 1st one is 15months old, how about yours?

子爵府

原帖由 pomanc 於 10-8-2 14:35 發表
CherylMomMom :
我都係呀!我個大仔三歲幾啦!而呢胎我未睇醫生呀,排緊期睇,都係以見到閃閃為準啦!

hi!我都係第二胎,大女3歲!我星期六睇咗私家啦,但未確定預產期,不過我見佢寫1/4/2011,下次應該會知道啦!

大宅

畀面勳章

我大囝2歲, 約了明天上午見醫生, 又係唔知會否變左1103 媽咪... 明天再回報大家吧...

男爵府

好媽媽勳章

你地M時DAY1係幾時呀?

大宅

畀面勳章

1-july day 1
原帖由 pomanc 於 10-8-3 15:14 發表
你地M時DAY1係幾時呀?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CherylMomMom & pomanc

我都有個囡18個月大~ 呢胎第2個... ^_^"

原帖由 CherylMomMom 於 10-8-2 13:42 發表
mikewing & pomanc!

Congratulations! =)

This is my 2nd bb, my 1st one is 15months old, how about yours?

複式洋房

醒目開學勳章

大家好呀!!! 我係第一胎媽媽呀! 心情有少少緊張呀而家!!
pomanc: 我同你好一樣喔!! 我又係未睇醫生同埋都未登記, 又係剩係check咗曼仔同綠d ja! hahaha~而我last m係24-06-2010,所以自己計個預產期就應該係01-04-2011嘅, 不過我睇過中醫又話我係31-03-2011喎! 所以我都唔知自己係1104媽媽定係1103媽媽好lu....

大宅

Hello! My Day 1 is June 29...so i'm still wondering if i'm Mar or april mommy! this is my second bb as well. my first bb girl is 21 months now.....I had bad morning sickness at around week4 during my frist pregnancy. But, this pregnancy, I dont have any symptoms yet? Any mommies same as me?

男爵府

好媽媽勳章

KC_baby :
哈哈!我同你一樣都係24/6係day 1 呀,如果就咁計預產期係31/3(我有個網上計算網頁架!),但好似我第一胎(我個大仔3歲lu),遲排卵既,所以計個個表唔準,要以量度胎size先計到準確數字囉,我都係等緊過多一、兩個星期先去醫生度,我唔想再一次失望。
如果成功,我會係度做呢版既聯絡架啦~~~

原帖由 KC_baby 於 10-8-3 03:54 PM 發表
大家好呀!!! 我係第一胎媽媽呀! 心情有少少緊張呀而家!!
pomanc: 我同你好一樣喔!! 我又係未睇醫生同埋都未登記, 又係剩係check咗曼仔同綠d ja! hahaha~而我last m係24-06-2010,所以自己計個預產期就應該係0 ...

複式洋房

醒目開學勳章

hahaha~~pomanc! 真係好橋喔!
我下個星期四會第一次見dr呀! 到時唔知dr會唔會同我講我係3月定4月媽媽呢?! haha~anyway, 我地再互通消息啦!! (haha~唔知我地會唔會一齊轉版呢?!)

原帖由 pomanc 於 10-8-3 23:01 發表
KC_baby :
哈哈!我同你一樣都係24/6係day 1 呀,如果就咁計預產期係31/3(我有個網上計算網頁架!),但好似我第一胎(我個大仔3歲lu),遲排卵既,所以計個個表唔準,要以量度胎size先計到準確數字囉,我都係等緊過多一、兩個 ...

男爵府

好媽媽勳章

其實都可以唔轉版既,還定最早係31/3,不如齊齊唔轉,係度做聯絡啦!

原帖由 KC_baby 於 10-8-4 11:01 AM 發表
hahaha~~pomanc! 真係好橋喔!
我下個星期四會第一次見dr呀! 到時唔知dr會唔會同我講我係3月定4月媽媽呢?! haha~anyway, 我地再互通消息啦!! (haha~唔知我地會唔會一齊轉版呢?!)

...

複式洋房

醒目開學勳章

都好呀!! 一於齊齊努力啦~~加油!!

原帖由 pomanc 於 10-8-4 12:11 發表
其實都可以唔轉版既,還定最早係31/3,不如齊齊唔轉,係度做聯絡啦!

複式洋房

醒目開學勳章

HI yutaka:
I'm same as you lei~this is my first baby and I dun have any symptoms too, a little bit worry lei!!

原帖由 yutaka 於 10-8-3 22:28 發表
Hello! My Day 1 is June 29...so i'm still wondering if i'm Mar or april mommy! this is my second bb as well. my first bb girl is 21 months now.....I had bad morning sickness at around week4 during m ...

男爵府

好媽媽勳章

唔使擔心,無乜唔舒服唔代表有事架,反而有唔舒服要留意,我上次就係時時肚痛,以為係正常,無理佢,又無搵中醫安胎先出事。
所以今次點都中西醫都睇緊D

原帖由 KC_baby 於 10-8-4 12:31 PM 發表
HI yutaka:
I'm same as you lei~this is my first baby and I dun have any symptoms too, a little bit worry lei!!

禁止訪問

男爵府

BINGO之後既分泌

其實係咪都會有d 水狀分泌?

首頁
12345...33

尾頁

跳至