跳至

首頁
12345...37

尾頁

子爵府

有無媽媽已知道自己有左BB!?

我知依家仲係好早期, 但係唔知有無呢..!?
我今日發現Bingo 左ar!! 計返日子就係8月生lo...今胎係第二胎....!! 大仔就11月尾就1歲啦..!!

如果有第一胎o既mami有咩唔明or 唔識, 都可以分享下ga!!

同埋一齊陀第二胎o既mami....又分享下呀~~ 我心裡面都有好多諗法呢...!!其實我mami and baba 都未知我有左啊!!!

禁止訪問

子爵府

bubukwok,

你好呀!! 你可以叫我寶寶,
我大仔星期二就一歲啦...!! o岩o岩尋日知道bingo 左..!! 你幾時知confirm bingo 呢..!??? : ) 我諗我地依家都真係好早期, 我諗我肚入面o個個BB 都係得18日jar!!! 3個星期都無!!

我地可以一直chat住啦...!! 彼此支持!!! 希望日後有更多o既mami 入黎一齊share 啦..!! : )

原帖由 bubukwok 於 10-11-18 18:32 發表
我都係剛剛bingo左..大女21個月到過年就2歲!!!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

你們好呀, 我係第3個加入的媽咪, 我在11月14日己估到自己bingo. 昨天才正式去診所確認了, 我last m在10月15日,預産期應該是8月5日.我都係第二胎, 大女4歲2個月.

禁止訪問

子爵府

bubu,

ha~ 頭先我一check 返, 原來我個last M o既日子係同你一樣ga!! 都係10月14日lor~~ yeah~~ 唔知我地兩個B 會唔會好近日子出世呢..!???

唐氏檢查好似係高齡先會有得CHECK ga wor!!!

唔知幾時有第3個mami 加入我地呢..!? 我地真係超早知道lor......會唔會係我同你都係第二胎, 所以感覺強d 呢..!?

原帖由 bubukwok 於 10-11-18 20:03 發表
你好牙^^我Last M10月14...同你差1日...而家政府好似有得book埋唐氏果檢查...唔知係米呢....

子爵府

wah~ 原來我地大家都係11月17日知道自己有左ga!! haha!!!!! 我都係11月1日同老公dodo過一次, 咁就中左....!! hahaa!!!! 真係好o岩呀!!!

原帖由 bubukwok 於 10-11-18 19:01 發表
寶寶,我都係尋日知bingo....我同老公11月1日dodo過一次....咁就中左>.

禁止訪問

子爵府

潼潼,

唔好意思, 頭先我reply message 時見唔到你個message tim!! haha~~ 歡迎你加入我地o既行列呀!! 我都係感覺左個幾星期有異樣, 估自己有左jar!!! 之後17號一check 就知la!!!不過好淺印lor...

你咁快可以去診所到confirm? 有無叫你幾時去再照呀!?
同埋我估我地三個預產期都應該差唔多...而我同bubu d timming 係完全一樣ga lor!!!!!!!!!!! 你呢..!? 你日子如何!? 都係11月1日do 中左..!?

原帖由 潼潼囡 於 10-11-18 19:29 發表
你們好呀, 我係第3個加入的媽咪, 我在11月14日己估到自己bingo. 昨天才正式去診所確認了, 我last m在10月15日,預産期應該是8月5日.我都係第二胎, 大女4歲2個月. ...

子爵府

bubu~~~

原來你online 緊ar!! 真係好呀!!! 我係自己湊BB ga~ 你呢..!????? ha~ 我地d 日子係完全match lor...haha!!

原帖由 bubukwok 於 10-11-19 00:51 發表
寶寶,嘜真係咁岩既,你有冇facebook / msn ?

子爵府

bubu,

我有msn 同fb ga!!!!!

子爵府

我要洗白白先啦..!! 睇下陣間會唔會見到你啦..!!

禁止訪問

子爵府

okok~ 我add 左你啦.. : )
原帖由 bubukwok 於 10-11-19 01:01 發表
PM 左比你

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

寶寶,
這都被你估中. 我真係11月1日中呀...這即係我們3個都係呀..

男爵府

好媽媽勳章

我昨天已經去了廣華登記, 她給了我2個期, 一個唐氏檢查1月份, 一個第一次產檢期2月份. 你們呢, 才算在哪裡生?.

子爵府

wah~ 勁呀!!! 估唔到我地3個bb o既製造日期係同一日呀! hee!!
係呢...你係唔係都係第二胎..!??
我就無諗住咁快去健康院呢...!!

原帖由 潼潼囡 於 10-11-19 11:24 發表
寶寶,
這都被你估中. 我真係11月1日中呀...這即係我們3個都係呀..

子爵府

我都會o係返瑪嘉烈啦.!!! : ) 乜依家醫院個個都會check 埋唐氏o既咩!?

原帖由 潼潼囡 於 10-11-19 11:28 發表
我昨天已經去了廣華登記, 她給了我2個期, 一個唐氏檢查1月份, 一個第一次產檢期2月份. 你們呢, 才算在哪裡生?.

首頁
12345...37

尾頁

跳至