夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 khkaren 的帖子

明白,諗定咗食咩咁即係可以改變,咁都唔返去同你哋食,又有啲那個

男爵府

其實冷戰佢都無所謂咁,不如坐低問清楚佢係咪覺得自己無錯無問題?問佢事前已同佢講清楚,剛好得一日係咁,究竟出街食飯定生日氹下老婆邊一樣重要d?佢如果答係食飯,就無謂嬲,你自己諗定下半世應該點過。

大宅

Mini20160607 發表於 23-12-6 09:27
Same
次次明明佢唔啱都係我撩佢講番野先
佢仲覺得好似冇問題

真係好心灰意冷

大宅

HOPEFORBB 發表於 23-12-6 09:23

想了解多少少,你叫佢唔好食飯返嚟,你話佢開頭話唔想,同埋例牌話唔想,係咩原因?佢 ...

逢星期一小朋友夜晚上興趣班到8點,因為唔想小朋友太夜返屋企做功課所以佢會自己食晚飯再接小朋友放學,之後就可以直接返屋企,每個星期一都係咁

佢話唔想係因為已經諗好咗當晚食咩,佢同我父母關係正常,但唔會多野講

男爵府

khkaren 發表於 23-12-6 08:27
我當晚即刻勁嬲黑晒面,因為根本尊重過我呀!同佢冷戰緊,今日係第三日,當佢透明冇緊要事唔會出佢講嘢 ...

Same
次次明明佢唔啱都係我撩佢講番野先
佢仲覺得好似冇問題

利申: 出錢又出力嘅 Working mum

子爵府

想了解多少少,你叫佢唔好食飯返嚟,你話佢開頭話唔想,同埋例牌話唔想,係咩原因?佢同你父母關係唔太好定點?

大宅

khkaren 發表於 23-12-6 07:44
我係working mum, 平時返工都係我父母幫我照顧對仔女,夜晚返去外家食飯

星期一係我生日,佢有買蛋糕返黎 ...

我當晚即刻勁嬲黑晒面,因為根本尊重過我呀!同佢冷戰緊,今日係第三日,當佢透明冇緊要事唔會出佢講嘢,但佢完全冇想氹番我的意思!
今次我真係唔想讓步,點解唔係我錯都要我先讓步???
好想有人同我傾訴下

大宅

陳小b 發表於 23-12-6 08:05
佢冇諗過要同你慶祝嗎?定你地本身平時都唔太注重慶祝。所以佢冇為意?!

不過點都好,就算唔返黎食或夜d ...

補充少少:

佢買咗蛋糕返黎(已經拎咗去外家),同埋知道食晚飯後一齊食蛋糕。
同佢講話唔好食飯返黎,佢話開頭有話唔想(佢嘅性格例牌一定會話唔想),但我同佢講唔得呀,要一齊食,到後尾佢都冇拒絕/say no

兩個仔女都話點解daddy咁耐都未到,我好想食蛋糕,我都唔知有咩好講

所以到最尾切蛋糕,我係黑晒面!

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢冇諗過要同你慶祝嗎?定你地本身平時都唔太注重慶祝。所以佢冇為意?!

不過點都好,就算唔返黎食或夜d返 都正常要交帶下啩。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊