影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

凌陵綾 發表於 24-1-12 17:38
已經播咗6集

你又係照搬???

尋晚我見係得4集,咁計較,以後唔更新啦,會員自己揾資料啦,反正我好忙,唔太得閒睇劇,更缺時間揾資料。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

2024年龍年勳章

rose-mag 發表於 24-1-12 23:10
尋晚我見係得4集,咁計較,以後唔更新啦,會員自己揾資料啦,反正我好忙,唔太得閒睇劇,更缺時間揾資料。 ...
官方首更就是6集
所以是不能提?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

凌陵綾 發表於 24-1-12 08:05
官方首更就是6集
所以是不能提?

咁我見到獨播庫當時更新係得4集,又唔得?
既然你資訊咁準,又咁得閒,你開帖幫會員提供最新資料啦,
我提供嘅唔啱又唔準嘅就無謂嘥氣,後會有期。

王國長老

此帖到此(2024年1月12日)停止更新,各位朋友繼續煲劇。
我工作忙,唔得閒更新,亦難以保証資料絕對百份百準確,為免誤導大家,都係唔再花工夫打字搵圖搵片啦,仲要將簡體字打番繁體,實在係冇精神做,大家有緣再會,清山常在,綠水常流。

伯爵府

rose-mag 發表於 24-1-13 00:47
此帖到此(2024年1月12日)停止更新,各位朋友繼續煲劇。
我工作忙,唔得閒更新,亦難以保証資料絕對百份百 ...

支持咗樓主好耐,多謝你一直以來嘅資訊。大家有緣再會!

王國長老

Sweetbabymom 發表於 24-1-12 20:20
支持咗樓主好耐,多謝你一直以來嘅資訊。大家有緣再會!

多謝晒三年來嘅陪伴,我相信每個人都有自己要做嘅嘢,係時候功成身退,有好劇我有時間的話都會煲吓,而家真係冇咩時間。

子爵府

rose-mag 發表於 24-1-13 14:49
多謝晒三年來嘅陪伴,我相信每個人都有自己要做嘅嘢,係時候功成身退,有好劇我有時間的話都會煲吓,而家 ...

多謝樓主的分享。你嘅post係bk清泉
劣幣驅逐良幣, 可惜了。
祝生活愉快

王國長老

tigger_bb 發表於 24-1-13 16:56
多謝樓主的分享。你嘅post係bk清泉
劣幣驅逐良幣, 可惜了。
祝生活愉快

多謝你就真,喺bk結緣係大家嘅福氣,只係人生漫漫長路,總有取捨,想要多d呢樣就要捨得果樣,不能太貪心,以前會瞓少d不停打千字文,總係覺得有好多嘢想分享,而家有心無力,交流少咗,又顧慮太多,時間唔夠用,想多d時間陪下屋企人,亦需要多休息保重身體,所以將自已加諸嘅壓力減少,希望唔會太令人失望。

男爵府

我好少留言,但一直有追樓主的分享,亦都好鍾意睇你的分析,真心覺得學到嘢
明白天下無不散的筵席,遙祝樓主生活愉快,身體健康

rose-mag    發表於 24-1-14 13:47

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

多謝樓主無私分享, 我都係睇到呢個post 才開始睇陸劇, 已家唔更新, 好可惜呀

王國長老

TV家 發表於 24-1-15 23:36
多謝樓主無私分享, 我都係睇到呢個post 才開始睇陸劇, 已家唔更新, 好可惜呀
...

感謝一路同行,以後唔更新新劇資料唔代表我唔睇劇,有興趣又有時間的話,我都會參與討論。呢個帖太有壓力,見到有新劇唔更新資料好似自己唔盡責咁,但我唔係受薪,唔應該變成責任。我其實係好揀擇,睇劇唔算多,返工煮飯做下家務,有好多更重要嘢要做,我冇時間日日煲幾套劇,所以好多劇嘅討論都搭唔到嘴,既然力有不逮,那就隨心隨意。

我地有緣的話,一定會喺某個帖再遇上,祝一切順心順意,健康喜樂。

水晶宮

回覆樓主:

好多時都入呢度睇下有咩新劇,多謝樓主一直以來分享

rose-mag    發表於 24-1-20 15:57

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

多謝樓主一直以黎的分享
我係由第一頁開始就keep住睇樓主的更新,雖然可惜,但個人感受更重要
日後係其他劇的討論post 再會

王國長老

fannymama123 發表於 24-1-19 04:31
多謝樓主一直以黎的分享
我係由第一頁開始就keep住睇樓主的更新,雖然可惜,但個人感受更重要
日後係其他劇 ...

近年覺得要自私D,不竟時間要善用,到咗時間倒數,生活要點過至適合,最終都係要自己決定。人生路上能同路過已經係緣份,以後有緣的話,一定能夠再同路,就算唔同時間,文字歷久不變,又有更多想像空間,所以我都係鍾意讀書多D。

男爵府

樓主多謝你一直嘅付出。其實你準備嘅資料要用好多時間,要真係好有心先堅持到。係度多謝你。

rose-mag    發表於 24-1-22 14:23

男爵府

樓主, 雖然我好少留言, 但每當想知有咩好劇, 新劇, 一定入來睇的, 無左你, 少左好多資訊, 不過都多謝你既無私奉獻, 有緣再會.

rose-mag    發表於 24-1-27 14:14

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

版主保重!
我都唔係成日睇陸劇,間中會入嚟睇吓有咩新劇咁,停更真係可惜 。我想講就算轉貼都要花心機時間上網搵資訊下載圖片等等·..所以感謝版主嘅付出 ,有緣再見!

rose-mag    發表於 24-1-30 13:14

珍珠宮

樓主,何必在意啲唔相干嘅留言
希望你有時間嘅話可以繼續分享
最近才追緊祈今朝,感覺唔錯,虞書欣還是做傻白甜比較適合。

大宅

停更很可惜,我雖不是常看劇及留言,但會經常入此帖看,上網找資料,上載相片也是花時間,感謝版主一路以來的付出,祝生活愉快,有缘再会

rose-mag    發表於 24-1-30 13:15

王國長老

mizuho 發表於 24-1-29 02:42
樓主,何必在意啲唔相干嘅留言
希望你有時間嘅話可以繼續分享
最近才追緊祈今朝,感覺唔錯,虞書欣還是做傻 ...

嗯,你就當係我小器,感覺付出咗好多時間心機,我又係衰嘅,點解要將簡體轉打番繁體?有時覺得網上寫嘅簡介九唔搭八,於是會睇完片花再寫過,自己搵自己笨,但個坑自己挖,冇計啦。不過轉工後越來越忙,周末唔係上堂就係整包,前三年WFH,轉hybrid後初期都好得閒,而家唔得啦,如果有日轉番五日全公司工作,相信更難有時間放喺BK呢度。。。人每個階段都有取捨嘅~或者遲D有時間有興緻會再開過帖,用另一種方式去傾下新劇,介紹下我認為嘅好劇。

祈今朝對正仙劍四,兩部都係仙劍改編,雖然都唔係熱度高,但祈今朝比仙劍四好,起碼兩個主演都演技好D,令人受落。

剛剛見到喜卷長樂城開播,有興趣睇下馬天宇演喜劇,佢雖然37歲,但始終都係上一代選秀紅人,樣仲有少年氣,顏值高,近來演技好咗,不過女主卜冠今就唔掂,第一集頭6分鐘都係佢擔,足夠令人棄劇,個妝好似AI扮人咁,可能濾鏡加太勁,個樣好假,唯一好係原音,但女主原聲好重口音,當佢係專登扮鄉下妹,難為佢D粉絲吹到佢係一線,仲唔掂,第一集頭6分鐘都係佢擔,足夠令人棄劇,個妝好似AI扮人咁,可能濾鏡加太勁,個樣好假,唯一好係原音,但女主原聲好重口音,當佢係專登扮鄉下妹點解馬天宇可以壓佢一番。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊