婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 szeyee1999 於 15-04-05 發表

原帖由 wwyee 於 15-04-06 發表
我個個案就好似你咁,平時無事,便後可能要推回,睇下你自己容忍程度。
我自己覺得如果再大粒可能推唔返入 ...
想問有無Jm分享。
我係摸到肛門內側旁有肉粒突出。
同有時有少許痛 。
是否內痔瘡。
但本身已有在肛外突出的痔瘡
有没有醫生介紹。

洋房

回覆 Fishma007 的帖子

爬下D舊文,有好多好料.例如
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13091700&extra=&page=1

男爵府

引用:回覆 Fishma007 的帖子爬下D舊文,有好多好

原帖由 wowmocho 於 15-10-19 發表

爬下D舊文,有好多好料.例如
can\'t open the link

大宅

引用:Kika,我老公啲痔瘡己經有咗好耐,但最初唔

原帖由 mommyisa 於 07-10-28 發表
Kika,
我老公啲痔瘡己經有咗好耐,但最初唔冇理它因為唔痕唔癢,但發覺近呢幾個月腸胃唔好去大便困難痾出嚟 ...
Mommyisa: 可唔可以比中醫 & 價錢資料我呀!我無痾血,但非常痕,令我好困擾

大宅

引用:Kika,我老公啲痔瘡己經有咗好耐,但最初唔

原帖由 mommyisa 於 07-10-28 發表
Kika,
我老公啲痔瘡己經有咗好耐,但最初唔冇理它因為唔痕唔癢,但發覺近呢幾個月腸胃唔好去大便困難痾出嚟 ...
可否pm醫師資料&診金,謝謝

洋房

資料來源:
Quote:原帖由 wwyee 於 15-04-06 發表

萬邦行林志明醫生

另外我係用醫療卡嘅,見佢寫診金係295。
星期六我術後第2之覆診,佢話上一次覆診傷口有腫脹,現在已經消腫了,唔需要擔心佢係咪肉芽,而傷口修得好好,不用再覆診喇。
基本上手術後第四日已經唔痛,呢個比較意外,因為聽到好多人話痛好耐。

男爵府

引用:回覆 Fishma007 的帖子資料來源:Quote:原帖

原帖由 wowmocho 於 15-11-04 發表

資料來源:
thanks for your sharing

大宅

回覆 carol878 的帖子

你搽邊隻痔瘡膏同中醫咁有效?可否介紹給我?

公爵府

咁多位好!

我未有時間睇哂咁多位既留言呀! 只係睇到第四版

我想講我都有呢個問題呀, 去大便時會有舊野跌左出來, 要在沖涼時搵手指塞番入去, 同埋擦大便時有血, 但我平時係唔痛的, 日日都有大便, 唔算難去到廁所

早幾年我去左普通門診度睇, 食左D藥同埋擦藥膏, 咁就唔見舊野成日跌出來, 但近呢年又開始係咁, 擦大便時仲有血出

咁我就再番去間門診度睇啦, 佢寫紙比我入醫院睇醫生, 政府或者私家, 自己揀

而我又有買到住院保險的, 我想問下我咁既情況, 係咪要入醫院照腸同埋割左佢?
但我無幾耐之前先至住過院, CLAIM過保費, 唔知咁快又話住院, 唔知得唔得

大宅

我上网搵資料,搵到椰子油可收痔瘡。
将椰子油放入雪柜,硬后smash佢,之后用保鮮纸卷到好似金油条、痔瘡塞咁,塞入pat pat(內庤), 外痔就外揸。我三期,用了两次。以架吾痛啦!

大宅

回覆 zoie_w 的帖子

I think this is really up to you. Your symptoms show that you are stage two.
If it really bother you (pain that disturb your work or daily activities), then you might want to go for the operations. I am at stage 3 and I have yet to decide for an operations as long as I take care of my food to avoid infection. For you, if you are at stage two, you can wait if you are have insurance concern.

For 照肠镜,because yo uhave bleeding, the dr might afraid if you have 息肉 that causes this bleeding. If you have bleeding, Dr will normally suggest you to 照肠镜. for 痔瘡, Dr will let you decide if you want to do ops.

洋房

回覆 yee@ 的帖子

可以給我那中醫的資料嗎?[email protected]

謝謝!

別墅

回覆:分享痔瘡!!

我睇左醫生,但係佢冇話我係第幾期,只係俾左支藥膏我搽,但係我係每次去完大便都跌出黎,仲要係好大舊架,又痛,依家諗緊睇多個醫生,大家有冇介紹?

子爵府

elmomaggie 發表於 16-4-7 19:12
我睇左醫生,但係佢冇話我係第幾期,只係俾左支藥膏我搽,但係我係每次去完大便都跌出黎,仲要係好大舊架:t ...
我会睇 Dr. Kwong..... 她人好,也不会骗病人。我以前看过骗病人和拖症的医生。现在没有口碑的医生我一定不看。
心盲最可怕。

別墅

引用:Quote:elmomaggie 發表於 16-4-7 19:12 我

原帖由 fwp 於 16-04-07 發表
我会睇 Dr. Kwong..... 她人好,也不会骗病人。我以前看过骗病人和拖症的医生。现在没有口碑的医生我一定不 ...
oh…邊度可以睇Dr kwong? 可唔可以pm資料俾我呀?

子爵府

dr. xxxxg Mei Ling

你上网查一下,在旺角。不过好多人看她,你要排一个月的。跟姑娘说一下情况,看看能不能快一点。
心盲最可怕。

別墅

回覆:fwp 的帖子

好啊,謝謝您啊

別墅

回覆 mommyisa 的帖子

我否PM醫痣瘡中醫師資料thks

民房

回覆 carol878 的帖子

師兄可否介紹用邊隻藥!謝謝

大宅

我都想知個中醫師呀、有無sis可以pm?!

首頁

尾頁

跳至