親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

我book左Magellan Sutera 4晚, (淨計機票及酒店房) 大人約4800, 小朋友不佔床 1800.

原文章由 羊媽媽 於 08-4-9 17:28 發表
Kilo,

想請問你住邊間酒店?
同埋機票+住宿,一個大人約多少錢?
因為我都係plan緊5月中去,想要多些資料比較,謝謝。

[ 本文章最後由 Kilo 於 08-4-10 11:14 編輯 ]

珍珠宮

GaryF,

暑假唔貴就假, 有些酒店11/7已收附加費.

男爵府

唉...我夠知啦, 鬼叫要就個仔放暑假咩!
希望唔好加我咁多啦, 唔係到時連味雅海南雞飯都無錢食呀!

原文章由 bik1229 於 08-4-10 13:15 發表
GaryF,

暑假唔貴就假, 有些酒店11/7已收附加費.

珍珠宮

GaryF,

我平時去旅行, 都是響lotus有相熟agent買package. Service is good but not cheap. So, this time I want to try AirAsia.

等佢張price list出左, 再大家一齊夾下價。

大宅

GaryF:

馬航直飛沙巴係得下午機炸, time table上上午機係飛吉隆坡再轉機嫁, MH flight no. 係馬航嫁, 如果係港龍, flight no.係"KA"嫁~

另我比較過d package(b4 30/6/08), 好似永on都ok喎, 佢4日嫁價錢=東x遊3日價錢, 你睇睇呀~

公爵府

各位,

關於飛機問題, 最簡單自己去hong kong airport website睇

http://www.hongkongairport.com/flightinfo/chi/plannerdep.html

search目的地:沙巴=亞庇

可以好清楚知道航空公司同時間。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

公爵府

我book咗5月中出發

住3晚rasa ria + 2晚megellan
兩邊都係garden view

大人$5790 小孩不佔床 $2220
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Different dates have different price, $166 ($350 tax) or $308 ($320 tax) one way.

原文章由 bik1229 於 08-4-9 18:23 發表
有冇人知AirAsia, 是咪海鮮價?

我今日check個價錢, 同昨日check, 貴成1,000。

暑假出發, 實在太貴, 所以想save錢先考慮airasia.

男爵府

暑假價出左啦!

暫時只得永x旅行社出左個price list 由1/6/08至30/11/08.
價錢都ok喎!

機票加酒店package: 4日3夜包沙巴機場至酒店來回接送

1. 港龍機 (12/7-23/8 機票附加費$250)

Magellan Sutera: Garden view $3999, Sea view: $4199
(15/7-31/8 酒店附加費每晚每房 +$300)

Shangri-La Tanjung Aru: Mountain view $3899, Sea view: $4299 (4-12歲小童可享用酒店kids club設施及每天早餐)
(15/7-31/8 酒店附加費每晚每房 +$350)

不過竟然出漏小童價

2. 馬航機 (5/7-30/8 機票附加費$1800<==有無打錯呀???)

Magellan Sutera: Garden view $3699, Sea view: $3899
(15/7-31/8 酒店附加費每晚每房 +$300)

Shangri-La Tanjung Aru: Mountain view $3599, Sea view: $3999 (4-12歲小童可享用酒店kids club設施及每天早餐)
(15/7-31/8 酒店附加費每晚每房 +$350)

小童價2-11歲不佔床不包早餐$1999

詳情大家自己上網睇啦, 有埋航班資料架啦!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

喂...星晨...康泰...安運都出左喇
原文章由 GaryF 於 08-4-11 08:48 發表
暫時只得永x旅行社出左個price list 由1/6/08至30/11/08.
價錢都ok喎!

機票加酒店package: 4日3夜包沙巴機場至酒店來回接送

1. 港龍機 (12/7-23/8 機票附加費$250)

Magellan Sutera: Garden view $3999 ...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

garyf...你都鬆一口氣啦...我見peak season都係+$xxx/人... 我決定左6月去喇... 咁我要努力d搵料+可以返黎比個賽後檢討你喇

珍珠宮

回覆 #128 JChan 的文章

JChan,

Yes, I understand. But, I select the one is Air ticket plus hotel. It seems that the prices varie a lot.

Maybe I can consider to buy Air Ticket from AsisAir only, and reserve hotel in HK Agents.

Thank u for your advise.

男爵府

我今朝都睇過康x架, 都未出, 唔通9點先出?
Yeah! 好野, 妳做先頭部隊啦, 最好在沙巴機場拎張市區地圖比我啦, 錫晒妳!

原文章由 portiabb 於 08-4-11 08:56 發表
喂...星晨...康泰...安運都出左喇

男爵府

係呀, 一天都光晒! 比我想像中加幅少!
我依家等埋我阿姨個旅行社friend報價先, 睇下book package抵定分開酒店加機票book抵, 不過我諗下星期要決定仲要book埋添啦, 到時講妳知! 妳諗住book邊間呀? 決定左住邊間酒店未呀? 我依家多數住Tanjung 啦!
等妳既勁料呀!

原文章由 portiabb 於 08-4-11 09:13 發表
garyf...你都鬆一口氣啦...我見peak season都係+$xxx/人... 我決定左6月去喇... 咁我要努力d搵料+可以返黎比個賽後檢討你喇 ...

[ 本文章最後由 GaryF 於 08-4-11 13:24 編輯 ]

別墅

hi,
睇你地呢個 topic, 令人地好想去沙巴 tim
今年內都要計劃去一次先得~

garyf,
可唔可以pm 埋個 link 比我呀? thanks~

另外呢, cx holiday 呢 2 日都出左7月價錢喇
http://www.cxholidays.com/chl/zh/r/dest/package/BKI?interest=*&depd=11&depym=20086&whatby=package&search=1&depcity=HKG

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

The rate of the hotel in AirAsia is cheaper than the Agent.

原文章由 bik1229 於 08-4-11 12:53 發表
JChan,

Yes, I understand. But, I select the one is Air ticket plus hotel. It seems that the prices varie a lot.

Maybe I can consider to buy Air Ticket from AsisAir only, and reserve hotel in HK Ag ...

民房

CX Holiday

CX holiday 個package真係幾平, 但注意佢呢個係special, 只限booking class S, 所以唔會有好多位, 決定左日子就要快d book, 你可以試下係佢個website試下book, 佢會話比你知航班同酒店有無位.

原文章由 jdepp 於 08-4-11 14:00 發表
hi,
睇你地呢個 topic, 令人地好想去沙巴 tim
今年內都要計劃去一次先得~

garyf,
可唔可以pm 埋個 link 比我呀? thanks~

另外呢, cx holiday 呢 2 日都出左7月價錢喇
http://www.cxholidays.com/chl/zh/r ...

別墅

有d agent 都可以book 到 cx holiday d package, 但係就會係 class "L" or "M", 你知唔知咩意思呀?
我只知無得計 asia mile.......
有d 又無得online check in......
好煩咁~

原文章由 Kilo 於 08-4-11 14:12 發表
CX holiday 個package真係幾平, 但注意佢呢個係special, 只限booking class S, 所以唔會有好多位, 決定左日子就要快d book, 你可以試下係佢個website試下book, 佢會話比你知航班同酒店有無位.

...

男爵府

Hi 各位,
我都諗住暑假去沙巴,所以已經睇左你地呢個topic 成個星期! 你地既資料好有用呀!唔該晒!

原文章由 GaryF 於 08-4-11 13:22 發表
係呀, 一天都光晒! 比我想像中加幅少!
我依家等埋我阿姨個旅行社friend報價先, 睇下book package抵定分開酒店加機票book抵, 不過我諗下星期要決定仲要book埋添啦, 到時講妳知! 妳諗住book邊間呀? 決定左住 ...

伯爵府

hi all

今日, 報紙介紹沙巴華人區小食 - 類似大牌檔, 幾正, 唔貴- 有夜市
推介 : 富源茶餐室
A3, G/F, Phase 4, Damai Plaza, 88300 K.Kinabalu, sabah.

如好有興趣, 我可以 E-MAIL 張報紙比大家.

[ 本文章最後由 tramtram 於 08-4-11 16:43 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至