親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好似the etude house d 化妝品都幾好wow!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

有係另一度有bk sis 話我知,innisfree d 野好好用wow!!!
我又在網上search 過,佢係有機o既skincare product, 仲有法國有機ecocert 認証wow, d product 個price 都唔貴tim, 我估d 野一定放心買law!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-28 11:46 發表
wai001

係呀, 我有2件細路 ( 7& 12)
我 8/22 出發
希望唔好玩創個心啦

我shopping 麻麻地...未有plan 入咩貨
想問下邊隻粉底 or 口紅 平靚正呀

另外, 有無話咩牌子洗面野
fit 青春期細路用...請介紹下

...
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

有bk sis 話我知,只怕會番hk後悔買innisfree d 野,買得唔夠多wow!!!

珍珠宮

我大約想買以下d野law:
1)雪花秀 serum & sleeping mask
2)laneige 水份(有喜馬拉亞山冰川成份)o既serum 及 另一條line o既 day & night eyecream (好似平hk 好多wow!),
3) innisfree 紅酒wine line d product ,如 sleeping mask, paper mask, serum, cream.....
4) skinfood d mask, 如 aloe mask, rice mask, black sugar mask...
5) beauty credit d 紅酒wine line d product ,如 paper mask, serum, toner, cream, lotion.....
6) the etude house d 化妝品, 如 lipgloss, eyeshadow, 指甲油 ....
7)仲有就入去多d watson's or 藥房,睇下有冇d 平靚正o既好野拾啦!!!
***大概係o甘多先!!!

珍珠宮

食野o既手信,不外乎係:
1)紫菜
2)泡菜
3)人參茶 / 糖
4)柚子茶
5)米通

珍珠宮

另外有bk sis話在梨大有平o既公仔襪wow!!! 只係500 or 1000 wow law!!!

大宅

wai001,

你真係有好多 skin care 想買喎! 要好好善用有限 gei 行李空間呀!

Innisfree d paper mask 我敷過 Red Wine 同 Olive Water, 塊 mask 好 juicy 仲好貼面. 買 10 送 2 加埋 9 折每塊只係 $7 左右, 我覺得幾抵買架 (網上有得賣, 但要 over $15 一塊). 我送左差不多一半畀同事,朋友, 用過 gei 都話好呀! 真係已經後悔當時唔買多 d.

手信食品可以考慮埋雞泡魚乾, 特別 d. 去機場前導遊帶我o地去手信店買 gei, 之前o係supermarket 好似唔多覺有得賣.

男爵府

我都考慮幫朋友入貨是look card
好過唱多左時兌番轉頭蝕rate

wai001返反來話我知d 房大唔大, d 床可唔可以訓2人
因我大仔 12歲, 要分房
我寧願逼埋一家4口一間房
係怕全部單人床訓唔落

幫我探埋路d supermarket 係邊

原帖由 wai001 於 09-7-29 15:14 發表
剛剛去o左太陽花度開茶會wow,佢地個staff 話去鋪頭用visa / master card 都ok,換番hk$ 個rate都唔會唔扺wow!!! 所以都放心用card law!!!

男爵府

想借問下有無邊隻牌子去黑眼圈有效
我老公做左熊貓幾牙年
佢想戒掉佢

邊隻bb cream 好用

邊隻卸妝洗面好呀...mainly 洗bb cream 用

大宅

想問下會去韓國嘅媽咪,你地會著咩鞋去.我想著涼鞋會唔會好肉酸呢,著converse?
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucvi20051206_8_My+child+is+Man+Hei.png

珍珠宮

我會著人字拖or crocs d 膠涼鞋law, 唔理佢肉唔肉酸,要行o甘多街勁shop, 最緊要係舒服,唔腳痛!!! 仲唔怕落雨tim!!!

珍珠宮

請問知唔知有冇咩百貨 or shop or brand 係有平靚正o甘韓國手袋賣架???

原帖由 nanalam 於 09-7-29 18:27 發表
wai001,

你真係有好多 skin care 想買喎! 要好好善用有限 gei 行李空間呀!

Innisfree d paper mask 我敷過 Red Wine 同 Olive Water, 塊 mask 好 juicy 仲好貼面. 買 10 送 2 加埋 9 折每塊只係 $7 左右, 我覺得 ...

珍珠宮

我會好似我上次去日本o甘,我個仔自己用個mini喼仔,而我同我老公就用大喼裝細喼去,然後番hk 就一喼變兩喼law!!!
哈哈哈!!!

珍珠宮

另外,好似it's skin d 野係醫學brand, 都唔貴又幾好用wow!!!

原帖由 nanalam 於 09-7-29 18:27 發表
wai001,

Innisfree d paper mask 我敷過 Red Wine 同 Olive Water, 塊 mask 好 juicy 仲好貼面. 買 10 送 2 加埋 9 折每塊只係 $7 左右, 我覺得 ...

珍珠宮

我在hk 都試用過missha 紅色果隻21 & 23 色 , skin79 diamond & dr. jart 果隻水份 三個brand o既 bb cream啦, missha & skin79 我覺得在hk o甘潮濕o既地方,好似lup o左d wow, 反而dr. jart 果隻水份bb cream 就ok wow!!! 我估我去度seoul 想買d bb cream 都一定要試tester, 試清楚先,如果唔係買到番hk 唔o岩用,就浪費晒d錢啦!!!

另外,仲要睇下試埋o岩唔o岩色wow,因為有d bb cream 偏白, 有d 就偏深色,唔試亂買一定買到唔o岩自己o既膚色law!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-30 09:16 發表
想借問下有無邊隻牌子去黑眼圈有效
我老公做左熊貓幾牙年
佢想戒掉佢

邊隻bb cream 好用

邊隻卸妝洗面好呀...mainly 洗bb cream 用

珍珠宮

innisfree 冇wine line d 洗臉product wow, 只在網上check 過 有隻叫 tonymoly o既 brand 有出 紅酒洗臉cleanser law!!! 為起hk$ 只係三十幾蚊law!!!

另外,我都會買d for peeling o既 peeling gel 去皮膚角質層law!!!
( 因為本人皮膚角質層比較厚,幾十歲人啦,都仲係好容易有粒粒or暗瘡law!!!)

珍珠宮

去開o左茶會,個staff 話韓國d hotel 房唔大間wow!!!
不過去到先至知係單人床or雙人床law!!!

原帖由 jazzmama 於 09-7-30 09:14 發表
我都考慮幫朋友入貨是look card
好過唱多左時兌番轉頭蝕rate

wai001返反來話我知d 房大唔大, d 床可唔可以訓2人
因我大仔 12歲, 要分房
我寧願逼埋一家4口一間房
係怕全部單人床訓唔落

幫我探埋路d superma ...

珍珠宮

我想我依次去完韓國番黎,有成年唔駛在hk 買護膚品law!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 wai001 於 09-7-30 13:51 發表
去開o左茶會,個staff 話韓國d hotel 房唔大間wow!!!
不過去到先至知係單人床or雙人床law!!!

wai001,

可否旅行回港後, 再與我們分享, 平、靚、正嘅野, 我23/8 去韓國, 可以用來參考, thx!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

ok 冇問題!!! 去完第一時間番黎報料!!!

原帖由 wawaliluk 於 09-7-30 14:03 發表

wai001,

可否旅行回港後, 再與我們分享, 平、靚、正嘅野, 我23/8 去韓國, 可以用來參考, thx!

首頁

尾頁

跳至