嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 肺炎鏈球菌針

Dr. Yonex..
Tks a lot for your clarification !!

大宅

Hi! Dr Yonex

My daughter is 4.5yrs old, any recommendation in Shaukeiwan?? Tks!

holiday

大宅

Try Dr. Lo, check PM
holiday 寫道:
Hi! Dr Yonex

My daughter is 4.5yrs old, any recommendation in Shaukeiwan?? Tks!

holiday
(聲明: 應先向家庭醫生查詢是否適合及有否藥物敏感!)

大宅

Dr Yonex.

Tks!

別墅

請問在沙田打有邊幾間好呀?

大宅

Try Dr. Leung. PM U.

洋房

Hi! Dr Yonex,

我BB兩歲,我預備同佢去打肺炎鏈球菌針及流感針,第一次打流感針是否需要打三支?因醫生說現在打是舊針,到十月須再打新針另打多支加強劑,是真的嗎?另應打肺炎鏈球菌針定流感針先,因我想BB打少支舊針,等十月先打新針,因我聽說BB打針太多唔好,是真的嗎?可否給我一下建議,我應怎樣安排打肺炎鏈球菌針及流感針呢?THANKS !

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

我bb岩岩7個月, 想幫佢打肺炎鏈球菌針, 想問要打幾多針同隔幾耐打???
另外想問輪狀病毒疫苗既須要性有幾高???

大宅

先打肺炎鏈球菌針, ~10月份再打"新"針.(不用打舊針).
NYH 寫道:

我BB兩歲,我預備同佢去打肺炎鏈球菌針及流感針,第一次打流感針是否需要打三支?因醫生說現在打是舊針,到十月須再打新針另打多支加強劑,是真的嗎?另應打肺炎鏈球菌針定流感針先,因我想BBC,等十月先打新針,因我聽說BB打針太多唔好,是真的嗎?可否給我一下建議,我應怎樣安排打肺炎鏈球菌針及流感針呢?THANKS !

大宅

7, 8, 12 months (3 doses). >6 months, no vaccination for Rotavirus la~
xanax1mg 寫道:
我bb岩岩7個月, 想幫佢打肺炎鏈球菌針, 想問要打幾多針同隔幾耐打???
另外想問輪狀病毒疫苗既須要性有幾高???

別墅

Dr.Yonex ,
我個仔剛剛一歲,我諗住帶佢打肺炎鏈球菌針,請問可否PM 沙田OR旺角區既醫生比我呀,其實我之前問過我樓下O個間,但要成$800,比你地講既仲貴....
真係麻煩晒你呀~^^

大宅

Check PM
JOANBABY10 寫道:
Dr.Yonex ,
我個仔剛剛一歲,我諗住帶佢打肺炎鏈球菌針,請問可否PM 沙田OR旺角區既醫生比我呀,其實我之前問過我樓下O個間,但要成$800,比你地講既仲貴....
真係麻煩晒你呀~^^

男爵府

Dear Dr. Yonex,
Would you please pm me the details for Dr. Leung ?
Thank you.

大宅

沙田區有邊個兒科醫生好呀!

六合一同肺炎兩針可否同一天打呢?

THANKS!

大宅

Yes, 可以. Check PM~

BILLYFA 寫道:

THANKS!

子爵府

Dr.Yonex ,
請問可否PM 沙田OR旺角區既醫生比我呀??
我都準備帶bb去打針。
另外,可否介紹埋一個兒科醫生比我??
我想bb可以由細都大都由同一個醫生跟。
thanks!!!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Dr. Yonex,
可否介紹沙田區兒科醫生, 最好近沙田市中心.
thanks alot.

Dr.Yonex 寫道:

[quote]
BILLYFA 寫道:

THANKS!
[/quote]

大宅

最愛小朋友 寫道:
Dr.Yonex ,
請問可否PM 沙田OR旺角區既醫生比我呀??
我都準備帶bb去打針。
另外,可否介紹埋一個兒科醫生比我??
我想bb可以由細都大都由同一個醫生跟。
thanks!!!

Check PM

大宅

[quote]
chum 寫道:
Dr. Yonex,
可否介紹沙田區兒科醫生, 最好近沙田市中心.
thanks alot.

[quote]
Dr.Yonex 寫道:

男爵府

Hi Dr. Yonex,
我個女剛滿兩歲,同佢打肺炎鏈球菌針,她發燒到39點幾至40度,點解會咁高燒,又話這種針只會輕微發燒 :cry:

首頁

尾頁

跳至