少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 戒日片, 好煩

別墅

別墅

別墅

別墅

別墅

彤b^^ ,
一歲戒片, 會唔真係早咗d....

大宅

大廚勳章 畀面勳章

我個仔都係同我鬥幾個鐘都唔痾.

男爵府

我仲慘, 我99幫我湊, 因我要返工, 如我放假的日子 + 我99在家, 小b一定唔肯去小小 / 大大, 成3歲啦 :-( :-( :-( 叫我99幫小b戒, 佢又話只係小b唔去小小 / 大大, 我真係開始懷疑佢點湊大我老公 law

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

珍珠宮

我阿仔兩歲, 上星期先開始幫佢介片, 點知佢c 都唔肯比我地除佢條片, 其實諗起都覺好笑架

不過我聽bk 既friend 話, 幫佢地介片一定要除左條片, 等佢地濕左, 知道唔舒服, 咁先可以介到架, 不過到濕左, d sofa 真係唔知點算好喇

複式洋房

sigh!!! i already try for more than 3 weeks, completely fail. my daughter doesnt feel uncomfortable at all, sometime she will play with the weewee, what can i do? sorry, i dont know how to type in chinese :-(

大宅

其實幾時同小朋友戒片真係好睇個小朋友自己, 我有個朋友個仔 9 個月就同佢戒, 因為佢係大陸, 佢話大陸個個小朋友都係著 開"浪"衭, 亦可能因為 d 片貴, 佢哋日日定時定候 "豆" 個小朋友開大開細. 不過我就覺得早咗 d, 跟本個小朋友都未有意識自己控制

換著我就死火啦, 我個仔日日 poopoo ge 時候都唔同, 佢話冇就係冇嫁啦, 同佢點坐都冇用

大宅

大廚勳章 畀面勳章

我想問咁點樣同亞囝戒片,係唔係要唔比片佢用呀?咁樣咪地下同褲都濕?

大宅

janechan 寫道:
我想問咁點樣同亞囝戒片,係唔係要唔比片佢用呀?咁樣咪地下同褲都濕?

係呀, 初初戒片實係成地成褲都係嫁, 一日換成 7, 8 條衭仔, 所以戒片最好時機係夏天, 唔怕凍親, d 衫衭又快乾. 而且戒片初期最好唔好成日出街, 例如星期一至五會好d, 如果唔係出街又用片會好 confuse 個小朋友. 不過我覺得最緊要係個小朋友識表達 mud 嘢係 weewee 同 poopoo 先, 而且久不久要問吓佢要唔要 weewee, 如果唔係佢哋玩開就唔記得嫁啦

民房

睇完你地d經驗, 我真係越來越頭痛因此我個b係俾工人抽... 工人會唔會咁好心機幫阿b介片片?
點樣安排工人幫bb介片啦?

大宅

kingkong1000,

咁您又唔駛咁擔心, 我個仔都係工人揍, 如果您同工人講要同 bb 戒片, 佢都要照做, 而且如果佢冇心機, 到時 bb 賴濕咗咪又係要佢洗, 所以唔駛咁擔心. 另外, 雖然仔仔戒咗日片, 但佢瞓覺都仲有用片, 我次次見到都會問工人 (雖然我知佢啱啱瞓醒覺), 咁佢知您有留意就唔會唔同佢戒嫁啦.

大宅

大廚勳章 畀面勳章

我試過唔比片bb用同佢戒,但係佢一唔用片就唔呵尿.

洋房

janechan: 你仔仔幾大, 我仔仔兩歲四個月都係死隱都唔肯去, 但每星期都去到一次係痰罐 好過冇, 之後仲要好跨張敢讚bb最好請埋佢食野, 最緊要係你自己堅持.

首頁

尾頁

跳至