跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

回覆:Carolwing 的帖子

唉…真係唔好講,我老細都唔食架,但我奶奶成日整一大包黎,得我一個食,食唔晒又發毛…一陣我掉咗佢又有說話聽!妖…
Carol, 我係咪應該識你架?卡卡卡

2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

伯爵府

引用:Quote:bibifa1225+發表於+13-1-8+21:58+我

原帖由 Carolwing 於 13-02-14 發表
我老公唔食漬物, 所以我家無
我老公好好好鐘意食漬物!成日買埋D五顏六色嘅返屋企

子爵府

好媽媽勳章

回覆:p_kotone 的帖子

好味呢…有時我會自已整簡單既!一流!

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

bibifa1225 發表於 13-2-14 15:59
唉…真係唔好講,我老細都唔食架,但我奶奶成日整一大包黎,得我一個食,食唔晒又發毛…一陣我掉咗佢又有說 ...

係我呀!!! 我都認到你個"肥婆"囉.

亞媽明知亞仔唔食, 都拎咁多黎?? 真係拎來掉
我老公的婆婆上左年紀唔記得JE. 次次都問, 全家得佢一個食咋嘛

大宅

p_kotone 發表於 13-2-14 16:34
我老公好好好鐘意食漬物!成日買埋D五顏六色嘅返屋企
我只食漬蘿蔔咋. 但無人食, 唔會買

子爵府

好媽媽勳章

卡卡卡…又係肥婆出賣我!:;pppp:
咪係囉,我講過…我話老細唔食架,你整咁多黎…邊食得晒,食唔晒我唔敢掉…冧住擺下先,擺到佢下次黎…就壞咗囉!
呢d野間唔中食下好既,但唔係餐餐都會食囉!而且老細唔食既…我更加唔會特別放係枱一齊食!

マリン媽媽永遠愛妳!!

子爵府

好媽媽勳章

京都個隻好好味架!但都唔會食得多…同埋食用限期好短!

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

bibifa1225 發表於 13-2-14 20:55
卡卡卡…又係肥婆出賣我!
咪係囉,我講過…我話老細唔食架,你整咁多黎…邊食得晒,食唔晒我唔敢掉 ...
老人家真的好利害, 日日放上枱, 一個人食

男爵府

回覆:日本媽媽報到區

我呢位嫁左日本人定居香港既太太可唔可以加入交流一下?

大宅

hinabb23 發表於 13-2-21 19:56
我呢位嫁左日本人定居香港既太太可唔可以加入交流一下?
我諗無問題
我都想識下係香港住的人

大宅

陪月勳章

引用:回覆+Harubi+的帖子 Hi+Harubi,仲想介紹你

原帖由 pigletpp 於 12-12-19 發表
回覆 Harubi 的帖子

Hi Harubi,
Hi! My husband is Japanese n we live in hk too... I wanna join this group! Where can i find it??

大宅

Shione 發表於 13-2-22 01:07
Hi! My husband is Japanese n we live in hk too... I wanna join this group! Where can i find it??

...
Hello, 你想加入"駐日香港媽媽會"嗎??
問過管理人, 他說必須要在日本居住才可以加入
除非對日本的生活非常熟悉的人, 才可以介紹
真的不好意思.
因為管理人擔心非在日本住的朋友沒有共同話題, 會格格不入, 令大家不愉快

大宅

陪月勳章

引用:Quote:Shione+發表於+13-2-22+01:07+Hi!+My

原帖由 Carolwing 於 13-02-22 發表
Hello, 你想加入"駐日香港媽媽會"嗎??
問過管理人, 他說必須要在日本居住才可以加入
除非對日本的生活非常 ...
Oic! Does any body know if there r any group for hk moms who married Japanese? Thx!

男爵府

回覆:Shione 的帖子

I want to know too

大宅

Shione 發表於 13-2-23 00:37
Oic! Does any body know if there r any group for hk moms who married Japanese? Thx!
不如開一個新post, 睇下有無人答到

子爵府

回覆:日本媽媽報到區

哇 咁你地日文一定好勁 羨慕你地丫 哈哈 我路過架炸

子爵府

回覆 heidick 的帖子

我住過中國內地, 澳洲, 日本和HK, 如果唔回歸, HK係唔錯。 好彩我們還可以選擇到日本 or Australia 居住。

大宅

小小葉 發表於 13-3-20 23:47
哇 咁你地日文一定好勁 羨慕你地丫 哈哈 我路過架炸
唔可以話好勁, 只可以話生活到. 但有時聽電話, 睇醫生都一頭霧水, 成日被老公話

子爵府

引用:Quote:小小葉+發表於+13-3-20+23:47+哇+咁

原帖由 Carolwing 於 13-03-21 發表
唔可以話好勁, 只可以話生活到. 但有時聽電話, 睇醫生都一頭霧水, 成日被老公話 ...
咁你地用咩語言溝通架?老公識講廣東話嗎?都好勁架喇,你地可以溝通到

子爵府

回覆 Carolwing 的帖子

離開日本咁多年, 我d日文都忘記很多了。

首頁
12345...8

尾頁

跳至