自由講場

跳至

首頁
56789...15

尾頁

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:34
生於石器時代咩

蕭若元都話離婚對子女一定有影響, 要用一生時間彌補。 婚姻始終包含埋責任

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:33
之前郭訪問話佢拍劇忙,兩公婆一星期先見一次,估計兩人都問題已久,不是一朝一夕
...

其實揀郭都知佢做咩工作 ,揾食少見都好正常, 而且當年係女主動追郭, 或者咁講,通常讀多咗書思想唔同咗 ,另一半年紀又大,個女人心痕 又怕寂寞,都可能會嫌棄。

大宅

gallygally 發表於 24-5-4 12:27
佢姪女黎因為已經分左居了, 都要搵人照顧仔女架。

你又知佢地淨係分房定分開住?分房都計分居,唔一定係個女人「走咗去」

珍珠宮

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:30
又見陳豪/錢家樂咁,睇完隔離post郭受訪談前度,原來係劉小慧,女方係佢困難時幫過佢一把,到而家大家結咗 ...

大男人,又小家嘅男人,真係好恐怖,一個又一個女人離佢而去,真係要好好反省下

男爵府

gallygally 發表於 24-5-4 12:37
蕭若元都話離婚對子女一定有影響, 要用一生時間彌補。 婚姻始終包含埋責任
...

笑咗、我父母喺我八歲離婚,因為阿爸爛賭,但又比家用,但我阿媽都堅持離婚,責任係咪要包埋冷暴力?相處唔到都要為子女一齊?子女日日看着父母鬧交開心嗎?反而好開心我阿媽之後得到幸福
Ps:當時仲要80年代,而家已經2024啦~JM

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:00
咁變態
如果日日對住呢d真係痴線

我出現令佢地就覺得好有威脅掛, 就d人就係中意爭中意搶
3個姪女..係得大果個好d 理智d, 中間果個+最細果個一向當我眼中釘.., 99要佢地做姐妹..同車時 其中一個: 我mami 包左知地10圍酒呀, 如果唔係邊有咁多圍擺, 另一個 我屋企都包左佢5圍啦....我同c6講, c6 咁誇張 有咁既事? 我唔知喎
最細果個姪女飲果日 我同c6 敬酒 見佢好似飲醉左咁 係度喪笑, 仲攬住佢男友大大聲講: 我地都結婚啦

有時一齊飲茶 中間果個姪女化恆妝 一直攞住電話.. 聽佢講野態度就知係佢男友: 靚咪買囉 .. 我冇所謂 你認為靚咪買囉, 講到自己好有錢唔志在咁.. 真係辛苦佢...成餐拎住個電話係度講

入門後, 好彩佢d 姪女都唔中意見到我

c6 最中意都係咁講.. 我一定藐佢咀 有時: 發左呀你! 靚就買
呢句真係難聽過粗口

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-4 12:39
其實揀郭都知佢做咩工作 ,揾食少見都好正常, 而且當年係女主動追郭, 或者咁講,通常讀多咗書思想唔同咗 ...

我覺得一個禮拜先見一日唔正常,婚姻係要用心經營,花時間,長期咁相處溝通係一定會有問題。

仲有我睇tvb回顧係男係旅遊節目對歐表現好感先。

男爵府

gallygally 發表於 24-5-4 12:37
...

我阿媽到而家都同我呻,當年阿爸去酒樓飲茶,每次只限叫三竉點心,抱住我又湊住阿哥唔幫手!所以女人都係記仇

子爵府

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:40
笑咗、我父母喺我八歲離婚,因為阿爸爛賭,但又比家用,但我阿媽都堅持離婚,責任係咪要包埋冷暴力?相處 ...

爛賭就冇得講啦

男爵府

gallygally 發表於 24-5-4 12:44
爛賭就冇得講啦

爛賭冇得講?冷暴力就可以?

水晶宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:10

呢件事都話我知要教女
唔好輕易做ftm,就算做ftm都一定確保自己有搵錢能力,被動收入,自置物業先。男 ...

有無呢件事我都教女,一定唔可以做ftm !
我人工唔算高,但萬一離婚,我可以攞返半層樓,份糧足夠養阿女!女人要留後路比自己,男人反轉豬肚就係 x!
我唔評論郭晉安,人地家事關我乜事,但欣賞歐增值自己!

水晶宮

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:30
又見陳豪/錢家樂咁,睇完隔離post郭受訪談前度,原來係劉小慧,女方係佢困難時幫過佢一把,到而家大家結咗 ...

呢2 pair 真係恩愛,陳茵薇個樣長期 sweet,陳豪冧到呢!

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-4 12:40
笑咗、我父母喺我八歲離婚,因為阿爸爛賭,但又比家用,但我阿媽都堅持離婚,責任係咪要包埋冷暴力?相處 ...

有d人覺得女人一旦嫁咗就要捱到入棺材先為之賢慧(包括呢個kol阿伯)

老實講,真係對人咁好咁少奶生活,人哋使唔使搏命讀書出嚟打份牛工呀?心照啦。

真係有心嘅,打少少本畀老婆做下營養食物生意,兩公婆嘜頭做下廣告,拍下片咁,幾好呀,唔好乜生意都淨係同屋企人做,搵幾個物業寫下老婆名,成件事可以好唔同囉。

男爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:49
有d人覺得女人一旦嫁咗就要捱到入棺材先為之賢慧(包括呢個kol阿伯)

老實講,真係對人咁好咁少奶生活, ...

我覺得嗰啲係有粉絲濾鏡、正常女人都唔會咁諗啦

公爵府

gallygally 發表於 24-5-4 08:17
可能由老婆讀書果年開始已聞到味女想走人, 男人好忌諱物業分俾老婆同個第三者.
...

其實點解咁著眼物業有冇老婆名?就算冇名唔係離婚都有得分咩?

大宅

cyyiu 發表於 24-5-4 12:46
有無呢件事我都教女,一定唔可以做ftm !
我人工唔算高,但萬一離婚,我可以攞返半層樓,份糧足夠養阿女! ...

我覺得都可以做既,如果佢要求你做,畀層樓你收下租,畀幾百萬你搞下被動收入(或者你自己本身有都得),咪做囉。如果咁嘅財力都冇,不如唔好做。仲要自己一定要有學歷有經驗,隨時可以搵工先。冇就一定要進修,費事畀男家睇死你無能力自立。如果ftm做到要乞咁,一定唔好做。

子爵府

bbc2018 發表於 24-5-4 12:40
大男人,又小家嘅男人,真係好恐怖,一個又一個女人離佢而去,真係要好好反省下
...

一個又一個係咪都係2個?拍拖唔係你飛人就人飛你. 正常一個人人生都會拍幾次拖. 俾2個女人飛冇乜大不了,可能有啲佢飛人你唔知

珍珠宮

2024年龍年勳章

JoeyJoey 發表於 24-5-4 01:58
呢個劉定堅係乜水?
佢匿響人哋床下底咩?
人哋兩公婆之間感情,發生咗咩事佢又知?

呢個劉定堅專門亂吹厄人點擊入去等佢可以賺錢,乜都有佢份!

學你話齋,佢訓人地床下底咩?成日好似乜都知咁

大宅

littledot 發表於 24-5-4 12:55
其實點解咁著眼物業有冇老婆名?就算冇名唔係離婚都有得分咩?

寫屋企人名果啲邊有得分啫

同埋轉移去外國嗰啲都冇得分㗎

如果同屋企人聯名或者同屋企人聯名開公司嗰啲,最多只能分男人名的一半

如果真係咁大安旨意離婚可以分,點解唔落名畀老婆呢

因為驚落咗名畀老婆,老婆都可以轉走畀人㗎

大宅

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 12:49

老實講,真係對人咁好咁少奶生活, ...

咪係,做ftm生兩件,錢有成億,都無層過老婆手。
有邊個藝人老婆好似歐咁慘,要靠自己出黎讀書捱。
好命的研究讀下麻雀飲下下午茶啦,仲響到做assignment, mid term exam 咩

所以飛60歲郭有咩咁慘郭,等住幫阿郭換紙尿片咩

首頁
56789...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊