跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位姊妹:
開過 part 2 版,唔駛望天打卦,等睇29/6之後的內容:tongue:

新的bk版,真係唔多慣用,要花上一定時間摸索

各位同你地的小B近況好嗎?我好掛住你地

複式洋房

原文章由 evamak 於 07-7-4 12:39 發表
各位姊妹:
開過 part 2 版,唔駛望天打卦,等睇29/6之後的內容:tongue:

各位mami and baby:

我都睇唔到29/6之後的內容
好奇怪、好奇怪,前幾天都上唔到bk 我重以為我部電腦搬左出廳就short左:-( ....我都覺bk新版唔係幾慣用。

蝦餃仔、飯仔、誠誠、Ian、Apple、瑋瑋,Bao Bao 同您地say hello,您地好嗎?

複式洋房

Bryanmami,

唔你哂你幫我睇奶粉價錢:-P 你說得對,都唔入得咁多,我最終都係只買左半打便算:lol:

我屋企支花露水就快用晒,近來真係用得好多,我都好似你咁,响屋企到處噴,邊處可疑有蚊地方,我就噴、噴、噴... 前天,有一隻咬左我一口,之後比我殺4 ...近來d蚊真係多左,大家和小b都要做足防蚊準備。

飯媽你d熱痱好左未,bao bao己经好番哂啦!你有無用花露水冲涼

大宅

醒目開學勳章

至醒係妳,識得開part 2,我都唔多慣用新版BK:tongue:,我都好掛住妳地同各個得意b!

原文章由 evamak 於 07-7-4 12:39 PM 發表
各位姊妹:

大宅

醒目開學勳章

bb818mum

我d熱痱仲有呀!真係赤赤痛,我係沖涼唔係浸浴,所以無用,妳知啦好貴呀嘛,邊度捨得用!

今日幫個垃圾桶黏4邊,下晝開封時比我發現有隻小強黏係膠紙上面40左,睇黎佢都係比d殺虫霧逼到上黎12樓,但唔好彩0甘黏4係膠紙上面

話聲妳知,果隻日本bb cheese黎左新貨,係日本超市有得賣,$2.xx一條

唔你哂你幫我睇奶粉價錢:-P 你說得對,都唔入得咁多,我最終都係只買左半打便算:lol:

我屋企支花露水就快用晒,近來真係用得好多,我都好似你咁,响屋企到處噴,邊處可疑有蚊地方, ...

大宅

醒目開學勳章

evamak

上次妳提開牛肉比唔比蝦餃仔食,我同Ianmon都提到我地都係係bb一歲後先比佢食,但最多一個星期1-2次,因為牛肉燥熱及令皮膚唔好,所以唔想佢食太多,妳自己衡量下比唔比蝦餃仔食啦?:mrgreen:

[ 本文章最後由 bryanmami 於 07-7-4 22:14 編輯 ]

大宅

hihi,
報到! 好辛苦先logon到,成個format都變晒, 真係要重新適應!:cry:

我呢幾日都好忙,事關我去日本報果個團吾夠人,成吾到團!:-( 嚇到我以為去吾到,好彩終於比我book到機票同酒店! 機票在sg book, 酒店call返HK book, 成個過程比我既感覺係hk人做嘢真係快同識變通, anyway, 終於有得去旅行啦! hooray!

[ 本文章最後由 CeCe 於 07-7-4 22:19 編輯 ]
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

大宅

yes, i think so too! thank you Evamak!

原文章由 bryanmami 於 07-7-4 16:08 發表
至醒係妳,識得開part 2,我都唔多慣用新版BK:tongue:,我都好掛住妳地同各個得意b!
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

大宅

各位

我都終於入到來再傾計了. 您們好嗎?

今晚, 老公同 APPLE 去左圖書館, 想唔到可以幫 apple 申請圖書証, 同埋有個袋送.

http://www.nlb.gov.sg/CPMS.portal?_nfpb=true&_pageLabel=CPMS_page_PL_ChildServices

大宅

原文章由 CeCe 於 07-7-4 16:36 發表
hihi,
報到! 好辛苦先logon到,成個format都變晒, 真係要重新適應!:cry:

我呢幾日都好忙,事關我去日本報果個團吾夠人,成吾到團!:-( 嚇到我以為去吾到,好彩終於比我book到機票同酒店! 機票在sg book, 酒店 ...

CeCe

去到邊度, 香港人都係最精靈的.

大宅

各位:

個多星期前做左 pap smear test, 點知在星期一早上, 收到護士打電話來, 話我的 report 有事, 要我盡快下午去見醫生. 當時, 聽到這個消息時, 原來自已真係好緊張, 而且第一時間會想到係唔係 cancer? 如果係的話, apple 那麼細, 點算好? 我立刻同天父講, 唔得架, apple 好需要媽媽的照顧, 我唔可以有事架...... 等等.

感謝天父, 那天下午去見醫生後, 醫生第一句就話, 放心, 你沒有 cancer, 不過就係有念珠菌. 當時, 我感到自己放下心頭大石呢!!

大宅

醒目開學勳章

joyangela

雖然有念珠菌,但點都比預期中好,食藥就無事架喇!放心.....

個多星期前做左 pap smear test, 點知在星期一早上, 收到護士打電話來, 話我的 report 有事, 要我盡快下午去見醫生. 當時, 聽到這個消息時, 原來自已真係好緊張, 而且第一時間會想到係唔係 cancer? 如 ...

大宅

joyangela,
甘好既而+有袋送? 我大概一年前幫瑋瑋申請時乜都冇呀!:cry:
講起袋今日去ntuc買餸吾記得帶自備袋, humm...下次一定要記住!

原文章由 joyangela 於 07-7-4 21:14 發表

今晚, 老公同 APPLE 去左圖書館, 想唔到可以幫 apple 申請圖書証, 同埋有個袋送.

大宅

醒目開學勳章

CeCe

旅日既事真係峰迴路轉,但總算如期出法,開心晒啦!

原文章由 於 07-7-4 04:36 PM 發表
hihi,

我呢幾日都好忙,事關我去日本報果個團吾夠人,成吾到團!:-( 嚇到我以為去吾到,好彩終於比我book到機票同酒店! 機票在sg book, 酒店 ...

大宅

醒目開學勳章

係呀!用出世紙就可以幫bb申請圖書證,但因佢地無身份証,所以要比$5做張圖書證

原文章由 joyangela 於 07-7-4 09:14 PM 發表
各位

我都終於入到來再傾計了. 您們好嗎?

http://www.nlb.gov.sg/CPMS.portal?_nfpb=true&_pageLabel=CPMS_page_PL_ ...

大宅

sigh...我都要check ga lah! 念珠菌好小事,好多女人都有,你有冇用謢"jen"既習慣? 最好吾用先,有d專for 女性清潔用品,你可以試試!

原文章由 joyangela 於 07-7-4 21:37 發表
各位:

個多星期前做左 pap smear test, 點知在星期一早上, 收到護士打電話來, 話我的 report 有事, 要我盡快下午去見醫生. 當時, 聽到這個消息時, 原來自已真係好緊張, 而且第一時間會想到係唔係 cancer? 如 ...

大宅

fatchewbb,
誠誠在hk冇事嗎? 真係吾該晒你幫我攞嘢過嚟! 些些你!

大宅

醒目開學勳章

CeCe

以後記住每個月第一個星期三自備購物袋去ntuc買野,唔係既話要叉住每個袋$0.1

今日去買食送,出門前好似神推鬼“甕”0甘帶左個膠袋,ntuc叉唔到我

講起袋今日去ntuc買餸吾記得帶自備袋, humm...下次一定要記住!

[ 本文章最後由 bryanmami 於 07-7-4 22:36 編輯 ]

大宅

heehee...你吾見我而+心情幾靚呢!:loveliness: 早兩日真係... 我個女最慘冇人理,因為我係甘check internet ar, 打電話...而+總算攪惦!:lol

原文章由 bryanmami 於 07-7-4 22:25 發表
CeCe

旅日既事真係峰迴路轉,但總算如期出法,開心晒啦!

大宅

bryanmami,
知道! 其實我間吾中都有帶自備購物袋,我屋企都有幾個,但係今日冇帶lor! sigh...仲買左2日餸tim! 激死人!

原文章由 bryanmami 於 07-7-4 22:35 發表
CeCe

以後記住每個月第一個星期三自備購物袋去ntuc買野,唔係既話要叉住每個袋$0.1

今日去買食送,出門前好似神推鬼“甕”0甘帶左個膠袋,ntuc叉唔到我

首頁

尾頁

跳至