興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

原文章由 yanyvonne 於 08-10-16 11:31 發表
去了啦, 去了旺角博學軒look , 有得買, 有2 盒, !

原價$ 369 , 對回hk$ 要 $410才買到, !

我買了機一靈狗第2 級啦, 對回hk $ 都要$161, 有50 本英文書, 3 cd, ! 

=======================

如幫淘寶在網上pay visa, 約 : 
書 $280 + $35 = $315 visa 對回hk$ 約 ...

釘屎
有冇博學軒個地步呀﹖

[ 本文章最後由 阿西 於 08-10-16 12:02 編輯 ]

男爵府

原文章由 阿西 於 08-10-16 11:58 發表

釘屎
有冇博學軒個地步呀﹖

旺角城市中心 9/f

洋房

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-10-15 11:29 發表
yanyvonne
乜可以係羅湖火車站交收架??
我係上水做野我可以去攞 (不過聽講好重吓)~ 可唔可以比個買家d資料比我呀?? thanks~

同埋我有中文繁體字(excel), 可以e-mail 比大家, 我係download from 一位bk mama 架~

...

hello, 棉花糖媽媽,

你可不可以send 中文繁體字給我. 我有好幾套書係當當綱買的.
but i can not download from that bk mama.

email : [email protected]

thanks

洋房

原文章由 yanyvonne 於 08-10-15 10:52 發表

書城唔知有沒有 , 你可同個買定講可以去羅湖火車站交收, ONLY 給人民幣 $280 就OK ,我問個買定可以 ,! 你入回條LINK 問下啦, !會抵D 。 ...

hi, yanyvonne,

can you give me the seller detail to me?

thanks

棉花糖媽媽:

你會否過關買?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

I've already send U the "magic box 繁體字"~
Pls check~

原文章由 emmangbb 於 08-10-16 14:32 發表

hello, 棉花糖媽媽,

你可不可以send 中文繁體字給我. 我有好幾套書係當當綱買的.
but i can not download from that bk mama.

email : [email protected]

thanks ...
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘩...乜貴左咁多呢...真係好過炒股, 賣返出去二手我都仲有著數. 不過太家唔好太計較少少錢, 一個 boxset真係幾重下的. 尤其當你比較下香港賣 oxford reading tree/我自己會讀 果 d 價錢, 真係算平架.

仲要提下大家, oxford reading tree/我自己會讀係唔少幼稚園指定讀物, 我無買因為我有朋友個女讀完 (幼稚園迫住買), 送左俾我, 你地不妨問下親友睇下有無人送俾你好過, 否則去圖書館借都有. 唔好浪費金錢.

男爵府

未必會... 又個seller only accept 人民幣~ mouth:

原文章由 emmangbb 於 08-10-16 14:39 發表

can you give me the seller detail to me?

thanks

棉花糖媽媽:

你會否過關買?

洋房

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-10-16 14:50 發表
I've already send U the "magic box 繁體字"~
Pls check~

I have received, thank you

你打算 how and where to buy?

男爵府

仲未諗掂呀~

原文章由 emmangbb 於 08-10-16 14:54 發表

I have received, thank you

你打算 how and where to buy?

大宅

原文章由 w_y 於 08-10-16 14:53 發表
嘩...乜貴左咁多呢...真係好過炒股, 賣返出去二手我都仲有著數. 不過太家唔好太計較少少錢, 一個 boxset真係幾重下的. 尤其當你比較下香港賣 oxford reading tree/我自己會讀 果 d 價錢, 真係算平架.

仲要提下大家, ...

請問幼稚園係用黎做教科書定reader呀﹖我仔間學校無用呢d書架,唔知原來有d學校咁先進tim。又問,如果已有ort/我自己會讀,再買機靈狗同megic box會唔會好晒錢呢﹖

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

reader, 但係已包左係書簿費 (即係一定要買), 不過咁, 佢地未必用晒全套的. 我咪當收集閃卡咁, 唔齊先去借. (ps 我朋友佢間只係一般教會幼稚園, 唔係 kln tong 名校, 不過我朋友話佢都算深的)

ort 我未睇晒全套, 佢 levels 太多啦, 所以我唔敢講你買齊係咪好晒錢, 不過我自己會讀我唔會買, 因為同 magic box 好似, 如果你地做手工貼返繁體字, 不過你地要修正下佢 d 文法, 始終佢 d 中文係由英文直譯, 有時唔係咁好.

如果已有全套 ort + 我自己會讀, 咁真係唔使買 magic box.

[ 本文章最後由 w_y 於 08-10-16 15:42 編輯 ]

大宅

原文章由 w_y 於 08-10-16 15:40 發表
reader, 但係已包左係書簿費 (即係一定要買), 不過咁, 佢地未必用晒全套的. 我咪當收集閃卡咁, 唔齊先去借. (ps 我朋友佢間只係一般教會幼稚園, 唔係 kln tong 名校, 不過我朋友話佢都算深的)

ort 我未睇晒全套, 佢 ...

明白,唔該!
其實我有既係ost先啱,ort有零零星星有幾本。
我諗ost +我自己會讀 都可以= magic box 掛﹖

[ 本文章最後由 阿西 於 08-10-16 15:56 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 阿西 於 08-10-16 15:22 發表

請問幼稚園係用黎做教科書定reader呀﹖我仔間學校無用呢d書架,唔知原來有d學校咁先進tim。又問,如果已有ort/我自己會讀,再買機靈狗同megic box會唔會好晒錢呢﹖ ...

其實個人覺得readers未必一定要買, 因為成套好多書一定好貴
你提及的書全部公共圖書館都有得借, 當然唔好期望想借邊本就邊本, 但要借一定唔難
我舊年係短短一年, 就同大仔(上年K1)幾乎睇晒全套(在那圖書館可找到的))的ORT 同我會自己讀, 而MAGIC BOX 同機靈狗都睇唔少
另外LONGMAN 仲有一系列的閱讀計劃叢書等, 好多選擇

大宅

原文章由 pamelaywy 於 08-10-17 00:34 發表

其實個人覺得readers未必一定要買, 因為成套好多書一定好貴
你提及的書全部公共圖書館都有得借, 當然唔好期望想借邊本就邊本, 但要借一定唔難
我舊年係短短一年, 就同大仔(上年K1)幾乎睇晒全套(在那圖書館可找到的 ...

唔該晒,會試下

子爵府

原文章由 emmangbb 於 08-10-16 14:39 發表

thanks

棉花糖媽媽:

你會否過關買?

CHERK PM !

子爵府

MAGIC BOX 一盒 又不是太重, 如我自己去買, 拿個大環保袋去買都OK ,! 小小重啦, !

如你地唔去大陸買咪上淘寶訂送去公司咪得啦, !

自己讀, 真系太貴, ! 去圖書館借唔系唔得, 但好難借到, 我都是借到2 本, !

我下星期可能會去書城, 到時幫伙地LOOK 下有沒有得買啦, !

[ 本文章最後由 yanyvonne 於 08-10-17 14:36 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 yanyvonne 於 08-10-17 14:35 發表
MAGIC BOX 一盒 又不是太重, 如我自己去買, 拿個大環保袋去買都OK ,! 小小重啦, !

如你地唔去大陸買咪上淘寶訂送去公司咪得啦, !

自己讀, 真系太貴, ! 去圖書館借唔系唔得, 但好難借 ...

只借到兩本 ? 你係邊間圖書館呀 ?
我係九龍公共圖書館, 長期都有幾十本喎

禁止訪問

子爵府

原文章由 pamelaywy 於 08-10-17 18:53 發表

只借到兩本 ? 你係邊間圖書館呀 ?
我係九龍公共圖書館, 長期都有幾十本喎

我在沙田, 呀 ,

是有不過不合LOOK , 是其他顏色 , 紅色得2 本, !

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原文章由 pamelaywy 於 08-10-17 00:34 發表

我舊年係短短一年, 就同大仔(上年K1)幾乎睇晒全套(在那圖書館可找到的 ...

點在圖書館搵機靈狗?﹙有無CD?﹚
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁
12345...6

尾頁

跳至