婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係咪我太執著,因為我唔鐘意c6個妹,另到我想連大家小朋友都唔好一齊玩。但小朋友世界真係唔會諗咁多。姑仔小朋友勁曳(無爸爸) ,次次見親我仔都攬頭攬頸,好開心。

但我係好介意,唔想佢地一齊玩。我係咪有問題?

伯爵府

回覆樓主:

妳唔鍾意姑仔係一件事,唔可以控制小朋友唔同邊個玩,點解要將大人嘅愁怨轉嫁俾純真嘅小朋友??

男爵府

香蕉煎餅 發表於 20-11-11 08:24
係咪我太執著,因為我唔鐘意c6個妹,另到我想連大家小朋友都唔好一齊玩。但小朋友世界真係唔會諗咁多。姑仔 ...

其實小朋友一齊玩下冇咩問題,除非佢做左啲咩令到你唔想佢地一齊玩,否則唔應該將大人問題轉移到小朋友身上

珍珠宮

你係有問題,將自己怨恨轉到小朋友身上

珍珠宮

老實講,如果無家教無禮貌ge小朋友我都唔鐘意

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係咪我太執著,因為我唔鐘意c6個妹,另到我想連大家小朋友都唔好一齊玩。但小朋友世界真係唔會諗咁多。姑仔 ...

小朋友攬頭攬頸係冇問題
大前提要注意安全同衛生
盡量少啲見面
見面嘅時候睇緊1點
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

mcs74 發表於 20-11-11 09:23
老實講,如果無家教無禮貌ge小朋友我都唔鐘意

係,佢係無禮貌,無王管果啲小朋友,我係好唔中意,但次次迫住要見

男爵府

秋天與楓葉 發表於 20-11-11 09:23
你係有問題,將自己怨恨轉到小朋友身上

其實我都明

男爵府

萌貓 發表於 20-11-11 08:49
妳唔鍾意姑仔係一件事,唔可以控制小朋友唔同邊個玩,點解要將大人嘅愁怨轉嫁俾純真嘅小朋友??
...

我好明白,但次次都要迫住見面,睇住佢地fd,我就好唔開心 我要調節下心態

伯爵府

香蕉煎餅 發表於 20-11-11 10:11
我好明白,但次次都要迫住見面,睇住佢地fd,我就好唔開心 我要調節下心態
...

樓主心態好有問題,自己唔鍾意,自己唔想,乜都係你自我中心出發,有無諗過小朋友想唔想,有無諗過你老公可能好想2個小朋友好fd,更想老婆唔好咁小家,尊重男家人,姑仔離婚唔係罪,但樓主好鍾意提,我留意過你一數姑仔必講。
樓主自己諗吓,如果男家上下都唔鍾意你,唔想你再同你老公同你仔女一齊,咁你係唔係自己走人,做人唔好做到咁自私。

大宅

晴天bb 發表於 20-11-11 11:57
樓主心態好有問題,自己唔鍾意,自己唔想,乜都係你自我中心出發,有無諗過小朋友想唔想,有無諗過你老公可能好 ...

係囉 咁大個人 仲係媽媽 咁有偏見

大宅

明白你樓主,我都唔想我仔女同叔仔仔女玩,佢個仔成日做小動作孤立我細仔,我仔唔開心嚟搵我,我叔仔教訓我仔唔可以成日投訴,勁憎佢兩公婆,個女好調皮,成個𡃁仔咁,但個阿媽成日要佢扮淑女,一見個女做佢唔鍾意嘅事,即刻暗示係我仔女教,

男爵府

係你有問題。你同你老公同姑仔第時百年歸老後佢哋呢幾個下一代就係表兄妹,係家人。將來邊個幫邊個都唔知,梗係希望小朋友有多個家人好過少一個,爸媽不能陪佢地一世。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

可能姑仔都好介意自己小朋友同你小朋友玩
不過睇在小朋友玩得開心份上先唔出聲

大宅

樓主我好明白你,我情況同你大同小異,我姑奶個仔又係勁曳,係咁大叫,係咁扔野,成日嚇親我BB,我BB就會喊(2個月多人仔),我聽到睇到勁心痛,真係超討厭,所以我一知道佢哋黎,我就會帶BB返娘家,你姑仔返自己娘家係好正常,你又唔可以講啲咩,樓主你可以好似我咁,知道佢哋黎就帶仔囡返娘家

男爵府

S_S_Shan 發表於 20-11-14 01:27

樓主我好明白你,我情況同你大同小異,我姑奶個仔又係勁 ...

係,仲要硬食。無得唔見

子爵府

如果個兄弟結咗婚同呀爸呀媽住,嫁咗嘅姑仔唔應該成日返娘家,原本嘅家就變咗另一個環境,生活習慣規則已經(emoji)同曬,小見面小磨擦

男爵府

如果唔係蝦蝦霸霸,好好朋友就由佢地。講到底都係表兄弟都算親,將來邊個幫邊個都未知。

大宅

樓主你地通常幾耐見一次呀?
我都好憎我姑仔,捻起第日我BB要同佢將來個BB玩就好唔鍾意但又無辦法,小朋友見到面肯定會一齊玩。不過我會捻到時候先算囉,同埋我地本身一年可能先見一次半次,未來亦唔會多。

大宅

香蕉煎餅 發表於 20-11-14 08:59
係,仲要硬食。無得唔見

你都可以返娘家

首頁

尾頁

跳至