2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:有冇12年10月B

我女2012.10.31

今曰父親節、女19個月半、已識講完整短句、ie \"我要..奶奶\"、\"我要..包包\"、\"我要.. ..饼饼\"、\"謝謝(國語)\"、etc、琴晚仲開始学講\"我要..mobile\"、今朝教佢講\"我要..pen..paper\"、發音超似、哈哈!

別墅

引用:我女2012.10.31今曰父親節、女19個月半、已

原帖由 kkwok183 於 14-06-15 發表
我女2012.10.31

今曰父親節、女19個月半、已識講完整短句、ie "我要..奶奶"、"我要..包包"、"我要.. ...
好叻呀

大宅

而我既原本計劃糸始終龍年多bb出世、由升幼稚园、小学、中学、大学、要面对四次競爭問題、加上自己既小朋友屬龍细b、始終面試時、效果或反應比起龍頭或頭中出世既bb糸會有分别、所有我原本諗住遲一年入学跟蛇b齊面試做大b應該會優勢d、但宜家突然有2nd bb、所以計劃变為、讓女讀N、今年9-11月照入表申請心意K校、取面試經驗、預吾得多、下年2015再考过、但萬一真糸考到心意K校、就照正常2015入学 K喇!btw、平常心!

我5月尾打电話去問左幾間屋企附近既幼园有冇歲半pg全日班、得其中一間職員話仲有1個位、甘我女糸29/5面試10mins左右、無父母陪同下見主任、即收左、老師話8月開学PG班全日制、16人、到我女足兩歲時11月直接轉N班、下午班

大宅

近排發現女可以自己控制用杯饮水、都算穩定、琴晚試用杯饮夜奶、搞掂左3oz、另外3oz用奶樽饮、效果理想、、、

希望逐漸吾洗再用奶樽饮奶、8月開学前可完全直接用杯饮任何野、、、

mm999999  坐定定,好叻!  發表於 14-6-23 18:15

別墅

請問你地d B介片未? 點開始好?

kkwok183  諗起都驚、我女近20mths、未開始戒、8月仲開学添!見步行步!  發表於 14-6-24 05:43
mm999999  真係好灰呀,我個囡肯坐下”潭冠”,但唔肯疴,一起身着番片就疴!  發表於 14-6-23 18:14

男爵府

畀面勳章

ELB仔仔 發表於 14-6-23 14:30
請問你地d B介片未? 點開始好?
戒緊, 比佢著棉既學習褲, 定時同佢去廁所. 基本上E+ 佢都響POTTY POO, 尿就一日失手2,3條啦. 好少自己叫去廁所, 但識忍到我地同佢去. 佢如果唔一口氣飲好多野, 一個鐘去一次廁所. 如果飲得急, 半個鐘一次.

大宅

我囡12年10.30B。
見有人問起學卷,我都想解答一個問題。
上次上左個講座,已有人發問左。如果今年apply左,最後唔用,係可以寄返去,下年再apply過架,所以唔駛擔心怕最後個年冇學卷。

大宅

其實有關戒片,佢地家下歲半多的,我覺得唔好太心急,其實佢地仲好細之麻。我都有俾佢試,唔得就有佢。想佢戒,主要係因為之前佢成日尿布疹。

別墅

謝謝siuminyeung & w.ling 詳細既回覆,我尼幾日放工返去都有同佢試下,但佢都唔係好肯坐,我唔迫去,等佢慢慢接受先。叫過佢企係度尿尿,有成功過一次。我明白佢地仲好細,但慢慢比佢地試下終有一日會成功的。

男爵府

畀面勳章

引用:謝謝siuminyeung & w.ling 詳細既回覆,我

原帖由 ELB仔仔 於 14-06-26 發表
謝謝siuminyeung & w.ling 詳細既回覆,我尼幾日放工返去都有同佢試下,但佢都唔係好肯坐,我唔迫去,等佢 ...
我特登買左個好似大人廁所咁有蓋有廁板比佢。因為佢鍾意學大人,騎上去既potty佢都唔肯坐。
or到落廁所度佢都好有滿足感,好開心。指住話大大舊屎屎或細細舊。

大宅

2018復活節勳章

hihi 12年10月b
我都烦緊比唔比佢做大B好!要今年內決定!好似好趕咁,唸到頭爆都未唸到!如果比佢做大B又怕好大,因為十月係超大B!好怕做錯決定!

公爵府

我上年報n 班又無人收,今年報n 班又話唔收超大仔,要報返k 1, 好驚無人收

別墅

引用:我上年報n 班又無人收,今年報n 班又話唔收

原帖由 Dragonmama2012 於 14-06-28 發表
我上年報n 班又無人收,今年報n 班又話唔收超大仔,要報返k 1, 好驚無人收

...
下? 乜會唔收超大仔架?我仲一心諗住兩邊報添。

公爵府

引用:Quote:原帖由 Dragonmama2012 於 14-06-28

原帖由 ELB仔仔 於 14-06-29 發表
下? 乜會唔收超大仔架?我仲一心諗住兩邊報添。
我當初都係咁諗,但我呢區啲幼稚園有啲寫明n 班只收13年1月至9月出世

大宅

咁我都預唔一定要返n。諗住今年會報k同n,不過主力想佢下年返k。

別墅

今年主力都係報K, 因為K多位d.

別墅

請問大家的10月B有冇含飯既情形?
我個B尼排我比飯佢食,但每次都含住淡飯唔吞,食成個幾鐘都係食得果1/3碗,唔知咩原因尼? 大家有冇妙計教下我呀,唔該。

別墅

回覆:有冇12年10月B ?

10.31 bb, no n class
多好牙仔了,一直不肯粥,好早食飯了

大宅

10月B Twins 報到!

大宅

回覆:BoA. 的帖子

Twist點揾學校?會唔會分開學校架?

首頁

尾頁

跳至