跳至

首頁

尾頁

大宅

你好,各位網友,有冇人試過係香港船運自用歐洲車到澳洲,因為本人不喜歡用二手車,澳洲歐洲新歐洲車不便宜,如有,,流程及收費如何?謝謝 !

公爵府

Garfield.Tsang 發表於 21-12-15 10:34
你好,各位網友,有冇人試過係香港船運自用歐洲車到澳洲,因為本人不喜歡用二手車,澳洲歐洲新歐洲車不便宜 ...

你問返船運公司,佢地会教你。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

Garfield.Tsang 發表於 21-12-15 10:34
你好,各位網友,有冇人試過係香港船運自用歐洲車到澳洲,因為本人不喜歡用二手車,澳洲歐洲新歐洲車不便宜 ...

我有香港aunty 試過運咗部用開Benz 過去Melb. 但佢話手續好煩複,運費唔少,仲要俾澳洲驗車,攞road worth 費用,好似話VicRoad 攞road worth 一啲唔易,郁吓攞唔到架車就會即時變費物。

話計番一啲著數都無!

我睇過依家澳洲BMW同Benz 價,加依家澳紙滙水5.6 左右,其實大路model 香港新車價同澳洲差唔到好多,除非你買最basic 或最top model . 我喺香港依家都係揸歐洲車,諗住返過果邊會喺果邊買過架算,一定唔會諗運香港架車過返澳洲。

大宅

回覆 Activehealth 的帖子

多謝意見,而家仁孚都有二手回購計劃,都係香港賣車,到澳洲再買新車。

首頁

尾頁

跳至