興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

apple3377 發表於 13-3-27 23:07
screen protector? 八百幾蚊既機, 唔駛用啦, 用到一年就回本, 多過一年係BONUS了

至於manual, google一下 ...

有道理!

咁你有冇買個cover或者個sleeve呀?唔知質素如何?

洋房

Courier 可以試 TENSO

Cover呢...每人喜好不同, 我就唔鍾意用套的, 因為貪部機本身夠簿, 用了反而厚咗, 部(平)機用黎睇書, 而不是用黎保護

大宅

回覆 apple3377 的帖子

剛試在Amazon jp 訂,輸入香港地址後,出現
"This item cannot be shipped to the address you selected"

請指教。

大宅

回覆 apple3377 的帖子

Hi apple3377,

琴日終於收到日本嚟嘅kindle,搞咗一輪,有2個問題請教:

1. shop kindle會去咗日本個website,setting又改唔改到呢?
2. 喺PC度download咗D ebook,但係唔知點過落去部kindle度.

請指教指教。

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆 Papa2000 的帖子

1. 䦕個 amazon.com account2. register your kindle to your account (係 kindle 攪)
3. login to amazon.com
4. go to "your account", "Manage your kindle", explore 下會見到有兩個 email addresses; [email protected] 可以免費寄書去你部 kindle. [email protected] 要收$,不過快啲
5. 再下面啲有得 set 邊個 email address 可以寄書俾你部 kindle
6. 如果唔唸住用 [email protected], 不如 set 定 只可用 $0 寄書,怕有時手快快 click 錯

你搵咗邊個代講?ok 嗎? pm 我 please! Thanks!

大宅

A-Mum 發表於 13-4-17 15:00

1. 䦕個 amazon.com account2. register your kindle to your account (係 kindle ...
Thanks a lot. 重新register過終於過到D書落kindle.

只見到一個 email address,我個kindle只有wifi係唔係唔駛收$?

如何set 定 只可用 $0 寄書?

另外,除咗amanzon外,有冇其它website下載電子書好介紹?

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Papa2000, see below:
http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_200767340_fees?nodeId=200767340#fees

不過我用 iPad 搵唔到,可能要係電腦 set.

中文書:www.haodoo.net
英文都係 amazon 咋

複式洋房

引用:Quote:A-Mum+發表於+13-4-17+15:00+回覆+Pa

原帖由 Papa2000 於 13-04-17 發表
Thanks a lot. 重新register過終於過到D書落kindle.

只見到一個 email address,我個kin ...
愛看豆也很多中英文書,絕對值得一看

男爵府

減齡達人勳章

想問PAPER WHITE 個3 G 版可唔可以普通上網呀??? 之前有D 版本係3G 版但係無得上網只可DL 書~ 

另外,家陣日元跌唔知日版KINDLE  PAPER WHITE會唔會再平D~~could u pm the detail to me

大宅

fokfokfok0831 發表於 13-4-21 00:56

... 家陣日元跌唔知日版KINDLE  PAPER WHITE會唔會再平D
I think so. 機價不包運費7佰有找。

大宅

Apple_yan 發表於 13-4-19 18:12
愛看豆也很多中英文書,絕對值得一看
Thanks a lot. By the way,究竟呢D網站如何處理“版權”,點樣賺錢呢?

男爵府

減齡達人勳章

考慮緊~ 如果有平板再買佢會唔會多餘左呢????

都未上網搵代購果D TIM~

大宅

回覆 fokfokfok0831 的帖子

我主要希望俾小朋友用,所以唔會用平板,一來平板好易淪為遊戲機,二來比較壞眼嘛。

男爵府

減齡達人勳章

哈哈哈哈~~唔怪得...
我打算自用,貪佢夜晚睇書唔洗開燈~ 成日俾人話:;pppp:
不過依一代係咪無左發音同埋3G上網睇其他網頁呀???

大宅

我依家呢部Kindle Paperwhite, 有backlight所以夜晚睇書唔洗開燈架。

不過係無發音同埋3G,Wifi上網可以睇到其他網頁。

複式洋房

引用:Quote:Apple_yan+發表於+13-4-19+18:12+愛

原帖由 Papa2000 於 13-04-21 發表
Thanks a lot. By the way,究竟呢D網站如何處理“版權”,點樣賺錢呢?
我想這網因一天只可下載五本,如要下載多點,就要俾錢

男爵府

減齡達人勳章

THANK YOU~~ 等我搵多D 資料睇下啱唔啱我要求先~ 如果個3G 可以開到其他網頁就好拿~~~

複式洋房

kindle

大宅

引用:回覆+fokfokfok0831+的帖子我依家呢部Kindl

原帖由 Papa2000 於 13-04-22 發表

我依家呢部Kindle Paperwhite, 有backlight所以夜晚睇書唔洗開燈架。
你好 想問一下用日版kindle有冇dictionary? 我用andriod版 按著個英文字選dictionary 但係佢話 dictionary is not available in yr locale

大宅

mansum92 發表於 13-5-31 02:49
你好 想問一下用日版kindle有冇dictionary? 我用andriod版 按著個英文字選dictionary 但係佢話 dictionary ...
有。

首頁

尾頁

跳至