婆媳關係

跳至

首頁
23456...16

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:反口的99 (已更新,有新進展)

加油!企硬~

[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

別墅

我99都係差不多,又要威又要帶頭盔.

以下係結婚前後我說話

99:(最初我哋話結婚)我哋無錢
ME: (鬼貪你啲錢,我哋無咩)

99:天氣凍,我要著你件皮草
ME:(無病呀?件衫萬幾蚊,未著過仲要自己買嫁)
C6:佢婚紗要著,你自己買件啦

99:你哋女家擺就自己擺,男家唔擺.男家一圍都坐唔晒
ME: (都無預你)

99:啲親戚知你哋結婚個個都話嚟,A要一圍,B要兩圍.......你比8圍我啦
C6:無咁多wor.
99:人哋比面先話嚟,人哋"tang"你哋高興先嚟,人哋要係外國返嚟飲嫁...........
M: (又話你無親戚朋友嚟,睇吓到時幾多人嚟?)
最終結婚前一日,A話大仔,二仔家庭旅行嚟唔到,B話訂唔到機票返香港(新加坡日日有幾十班機,無機位?真神奇!), C又話......
最終只有唔夠兩圍人出席,仲要連埋主家席
C6:點算?無咗6圍,無咗5萬幾
ME: 我從來無預佢咁多圍wor...預咗佢兩圍,再有兩圍後備
C6: 你咁醒!?

99:點解晚宴唔戴我比你嘅首飾?
ME:有戴,可能姐住咗(一條幼過牙簽的頸鍊,點會睇到)

99:A先生幾面,一家4口嚟飲
ME:(多謝晒呀!但無比人情囉)

要講的實在太多,要聯婚都無法,小心處理啦!
我搵咗個姊妹全程照顧佢,免得大出洋相,更加唔比佢接近我,總算平安渡過

蘇蝦仔BB  我要著你件皮草?發癲   發表於 14-10-25 15:46
cvpigpig  你好醒  發表於 14-8-25 23:04
maoball  你sis實在底得諗   發表於 14-8-22 22:18
mrhappy123    發表於 14-8-22 19:14

大宅

熱血勳章

引用:我99都係差不多,又要威又要帶頭盔.以下係結

原帖由 Eron 於 14-08-22 發表

以下係結婚前後我說話
A先生會唔會其實有俾人情但俾99私吞咗冇出聲?

別墅

回覆 venusbbb 的帖子

應該無,99行動不便,無人會比佢,62無收過,RECEPTION 細佬都無收過,因為會TICK名

venusbbb  明白,唉~  發表於 14-8-22 18:12

別墅

樓主,你要堅持呀,無論如何唔可以俾99想點就點,如果唔係一世後悔呀。希望你c6聽日企係你果邊,唔好心軟

複式洋房

樓主。支持企硬。記得錄音!

大宅

男爵府

引用:係,冇錯,最好分開擺!係,我唔稀罕99出席

原帖由 venusbbb 於 14-08-22 發表
係,冇錯,最好分開擺!

係,我唔稀罕99出席,唔黎仲好!
型!!咁先似你,一直都咁型!
相信你一定搞得掂!

子爵府

JM你三思呀!
你99咁變態, 佢臨到你BIG DAY個日先玩野你真係喊都無謂呀

大宅

熱血勳章

回覆:melmelyan 的帖子

近日,我成日發住同一個白日夢。。。

夢入面,我正在結婚當日。出門之前,爸媽同女家長輩逐一為我帶上好多好勁好靚既金器,然後坐花車去到男家敬茶,99黑口黑面咁拎出一對佢預備的幼過手指尾好似一part就會斷的龍鳳鈪俾我。。。呢一幕,會close-up咁俾cam man影落黎,然後在晚宴的「朝拍晚播」環節清晰咁展示給一眾來賓看,而呢一刻的我,好似「忠奸人」裡頭既杜太 李亞男 咁竊笑。。。

sorry,我發緊夢,我諗多咗,因為我相信,莫講話少少金,99應該認為我連半條毛都唔配擁有。。。

但一向積極充滿正能量的我,因為個夢我有丁屎期待斟茶俾呀99

catcatcati  好期待呀  發表於 14-10-14 15:54

大宅

加油,等你update

大宅

venusbbb 發表於 14-8-22 21:08

夢入面,我正在結婚當日。出門之前,爸媽同女家長輩逐一為我帶上好多 ...
小姐, 你諗得太美好la, 我諗佢送-- 一塊金(手指尾指甲size) , 塊金就吊起條紅線到當手鏈

大宅

venusbbb 發表於 14-8-17 07:12
c6話 99成日話人地之前請佢飲,佢要請返人地,收番嗰一份人情。。。但人情又唔係佢袋,我地唔希罕又唔俾:si ...
千奇唔好呀,,三思呀,,自己人生大事唔好留污點啦,呢件事一定要企硬,唔好聽你C6話呀。。。你99同男家太恐怖了…………

侯爵府

樓主,追咗你果post 咁耐,覺得你99會係你結婚果日玩野,仲有個妯娌都會咁做,唔知點解我覺得你妯娌明天都會嚟飲茶,總之小心保護自己,錄定音

企硬唔好比佢加檯,支持你

大宅

回覆:venusbbb 的帖子

留條毛先

男爵府

育兒性格勳章

引用:我99都係差不多,又要威又要帶頭盔.以下係結

原帖由 Eron 於 14-08-22 發表

以下係結婚前後我說話

男爵府

育兒性格勳章

引用:近日,我成日發住同一個白日夢。。。夢入面

原帖由 venusbbb 於 14-08-22 發表

夢入面,我正在結婚當日。出門之前,爸媽同女家長輩逐一為我帶上好多 ...
我覺得會係你未來老公自己出錢買龍鳳釩俾你,唔係奶奶俾。

venusbbb  c6唔會  發表於 14-8-23 08:18

男爵府

育兒性格勳章

不如提意男家中午攞酒,女家晚宴。

venusbbb  99唔肯  發表於 14-8-23 08:23

大宅

BK Milk勳章

唔好一齊擺 到時你99超有可能會喺你d親戚面前數你 又話你係妖精 到時搞到自己父母唔開心就無謂啦

venusbbb  #58  發表於 14-8-23 08:23

別墅

如果到時不歡而散,父母都好心痛架,好地地一個婚禮比99+娌娌搞串晒,何必呢?

至於c6 一定會諒解你,分開擺之嘛,又唔係唔會擺。。。

venusbbb  #58  發表於 14-8-23 08:22
venusbbb  井58  發表於 14-8-23 08:22

首頁
23456...16

尾頁

跳至