婆媳關係

跳至

首頁
23456...13

尾頁

水晶宮

jeffkafung 發表於 16-3-15 14:48
其實樓主已經有一個大仔,係人都想自己湊番曬,但到時又真係未必兼顧到,湊到又教不好,都不是對仔最好方法 ...
如果明知個老豆都係當個仔係搖錢樹呢? 明知個麻麻唔識教仔,亦唔識教孫呢?
對個仔咪又一樣唔好!
唔比個仔比佢地,佢地可能仲會忌樓主三分,想見個孫/仔時,仍然會對樓主客客氣氣,或者協商共同撫養.
如果比左個仔佢地,樓主以後都未必有得見番自己個仔呀.將來,佢ex99一定會係個孫面前打毒針,話係佢阿媽唔要佢...

子爵府

TiffChan 發表於 16-3-15 14:10
我覺得你怪錯人。最錯係你老公。你奶奶同其他身為奶奶嘅人一樣。要抱孫,乜都應承,但最後都甩你底。搞到一 ...
X2~~~~
你覺得奶奶點衰都好~~~你唔係嫁俾奶奶~~~你係嫁俾你老公~~~

你老公係你相處過~~了解過先決定結婚架~~~~

奶奶反口時湊時唔湊孫既時候~~~正常既老公就應該為自己個仔諗~~~請個工人湊~~~以後奶奶唔洗湊~~淨係玩好啦~~~

但你老公係連你出錢請工人都話~~~唔可以唔俾奶奶湊孫既~~~巳經係離晒譜啦~~~

仲要話自己個B生黎係做搖錢樹搖呀爺d身家~~~講得出我一巴煎埋去~~咁唔該你死開~~去搵其他女人同你生~~~我個仔係唔會俾你咁利用~~~

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

請工人在自己屋企睇晒兩個可以嗎?

金仔媽媽    發表於 16-3-17 16:05

大宅

回覆:我地因為奶奶離婚了

子爵府

rose_carmen 發表於 16-3-15 14:13
其實我性格都係剛烈,我真係谷到爆左先呻兩句,請見諒。

佢曾經嘈交果陣話,如果我同你離左婚,我嘅生活應 ...
你俾個仔佢~~~佢會辛苦咩~~~當養流浪狗咁養姐~~~餓佢唔死就會大架啦~~~奶奶既玩具黎姐~~~
大把人淨係俾飯個仔食~~~就係養大左個仔架啦~~~生活點會唔精彩呀~~~咪一樣出去吃喝玩樂~~~

新聞都有得你睇啦~~~衰到拎綜緩既~~~都可以連個仔d奶粉錢都拎埋黎自己買煙食/買野high~~~

冇人話做父母既必定會事事以仔女利益行先架~~~~由祈係你所講既你老公~~~

方方媽媽    發表於 16-3-15 15:28

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

唉,睇到其他jm咁留言。都鄧你心痛。仔就一定自己要番。點可以俾佢地。

男爵府

你同C6都氣上腦, 暫時自己好好休息, 無論係唔係最後離婚都要有自己打算, 講左一次就會有第二次

子爵府

如果自己請工人照顧,負擔得起嗎?如得就叫你媽媽得閒就幫手睇吓,仲好過比左佢哋,因為唔見得佢哋真心對個仔/孫好,其實你大仔幾歲? 因見你話大仔都同意你生多過,但又見你話要你媽照顧唔到兩個,好好考慮清楚,決定左就返唔到轉頭

伯爵府

只怪你老公只係企自己嗰边諗,從來冇體諒過你!

男爵府

真係睇再火都黎,同意樓上的jm講你老公確係癈,呢的癈柴唔要都罷。佢最大問題係無本事又唔錫你,好明顯佢做唔到你既避風塘啦。既然係咁,你做咩仲為佢忍氣吞聲,委屈自己,絕對唔使理你個99同姑仔,係我就趕埋個c6走添呀,咪等佢出去風花雪月囉

講真點都係自己骨肉,個仔我打死都唔會比個c6, 點都留係身邊,千祈唔好話湊唔掂。路係人行既,點都有辦法既,你媽媽肯湊大唔肯湊細,咪比個大1既佢湊,請個工人湊細囉

別墅

而家件事發生左兩日,我開頭都好想離婚,但係,諗到無左老公又無左個仔,好傷心。

我同老公喺去差館之後,無見過面亦無聯絡過,我諗都無彎轉,唔知應該點做,全世界包括我屋企所有人,都話離婚,比返個仔佢,兩家人都好敵對,根本我而家乜都做唔到,傷心但我想知應該點做
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

回覆:rose_carmen 的帖子

你老公份人咁計教

又唔識面面俱㘣, 只係周旋係3個女人之間都handle咁差, 真係廢, 仲話做生意, 唔怪得搵唔到錢

如果你有樓有錢, 不過換間近你媽咪的, 請個工人, 叫工人幫手湊。

哩個係最好的plan

至於你老公, 廢人, 離婚可能係好事

窮, 唔係問題, 但佢對你唔好, 仲要男人老狗成日講離婚, 仲要話係你同細仔阻佢大把女, 咁就叫佢食屎啦

shum2012    發表於 16-4-2 19:17
日月水火    發表於 16-3-20 00:37
rosevinwong    發表於 16-3-16 16:33
samsamb    發表於 16-3-16 13:29
美菲絲    發表於 16-3-15 16:33

子爵府

引用:Quote:TiffChan+發表於+16-3-15+14:10+我覺

原帖由 美菲絲 於 16-03-15 發表
X2~~~~
你覺得奶奶點衰都好~~~你唔係嫁俾奶奶~~~你係嫁俾你老公~~~
同意,一定唔會俾個仔佢。無論點辛苦都養大佢。

水晶宮

回覆:我地因為奶奶離婚了 ...

離婚!但細仔一定要跟返自己!幾辛苦都好!一定唔可以將個仔比左男家!!!將來個老女人同個孫講,你阿媽唔要你。咁你同個仔既關係就完了。將來你一定後悔架。所以點都要拎返個仔。

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

別墅

回覆樓主:

樓主,樓上好多JM都已經比咗意見你,你仲未知點做?你係仍然放唔低條廢柴男人啫,如果只係放唔低個細仔,你咪同條廢柴打官司爭撫養權囉!你有可觀收入,又有自己家人幫忙照顧,相反條廢柴收入不穩,你勝算係好大㗎!最大問題只係你驚媽媽唔肯幫你湊啫!老實講,如果你真係同條廢柴去到離婚呢個地步,我相信你媽媽唔會咁狠心企硬唔幫你嘅!
不如你自己諗清楚再勉強同條廢柴落去會點先啦?與其為冇咗呢件咁嘅垃圾而傷心,不如洗乾淨塊面,企返起身,勇敢面對!你仲有大仔同細仔要照顧㗎!

男爵府

只有一個意見 不要再生多個了

伯爵府

rose_carmen 發表於 16-3-15 09:19
我同老公係簽張紙結婚就算果種,因為大家都是再婚的,由於我本身帶住個大仔,所以奶奶好唔鍾意我。
結婚之 ...
樓主,最大問題係你老公,依D軟飯男唔會也罷,唔好賴奶奶。如果你認為離婚係因為奶奶,我覺得要多謝佢先啱

別墅

引用:Quote:rose_carmen 發表於 16-3-15 09:19

原帖由 ivyko 於 16-03-15 發表
樓主,最大問題係你老公,依D軟飯男唔會也罷,唔好賴奶奶。如果你認為離婚係因為奶奶,我覺得要多謝佢先啱 ...
群腳仔黎可能一早都只係想你生仔分身家
我係你會爭細仔請工人
如果唔係細仔會好慘
只係玩具

水晶宮

平心靜氣,總有辦法,你還要照顧仔仔和媽媽,加油

禁止訪問

引用:唉,睇到其他jm咁留言。都鄧你心痛。仔就一

首頁
23456...13

尾頁