跳至

首頁

尾頁

複式洋房

美國移民簽證有效期到五月尾本來打算四月去
依家去五到可以點算

男爵府

我同你一樣,點都好五月中要離開啦!

男爵府

819924 發表於 20-3-20 21:28
美國移民簽證有效期到五月尾本來打算四月去
依家去五到可以點算

send email去領事館就可以
佢地會接受延期
你land邊個city

民房

回覆樓主:

領事館是否尾回覆你可廷期?可多久?情況點?

大宅

Many Gov departments have special arrangement dealing with the COVID-19.
Go to the official gov website to keep an eye on their updates.
Hello

複式洋房

回覆 819924 的帖子

樓主, 你聯絡得到領事館嗎? 領事館有回覆可以安排延期 去land嗎?

複式洋房

回覆 sars886 的帖子

已經聯絡過可以安排延期
需要重新辦理體檢、良民證及手續費
而家仲諗緊要唔要延期😢

男爵府

819924 發表於 20-4-5 16:16
回覆 sars886 的帖子

已經聯絡過可以安排延期

我都係煩緊呢個問題!

民房

RafaelW_FB 發表於 20-4-5 17:56
我都係煩緊呢個問題!

突然話暫停移民入境,現在過去擔心醫療,延期又驚佢有變化!該怎辦

複式洋房

回覆 Eve888888 的帖子

依家只好等出細則五知已經有移民簽證的 會五會有影響

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢樣真係要見步行步,而家就算可以過嚟,住屋醫療都係大考慮,就算住親友屋僅都唔一定方便(或者受歡迎),正常去睇醫生體檢都要暫停,老人家嘅門診改晒做電話問診,除非係嚴重到要去見,否則一概唔鼓勵去醫院,一來要保護病人,二來都要保護醫護人員。如果而家移民嚟到,要搵醫生或買保險都會比較麻煩,同埋好多校區都停課,改為網上學習,要報學校又係困難,而且報學校要住址証明,返學又要有針紙,針紙要呢邊醫生簽署嘅,可以的話,真係等情況穩定咗再起行好D啦。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

民房

819924 發表於 20-4-23 00:41
回覆 Eve888888 的帖子

依家只好等出細則五知已經有移民簽證的 會五會有影響

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspending-entry-immigrants-present-risk-u-s-labor-market-economic-recovery-following-covid-19-outbreak/&ved=2ahUKEwiywNK32f3oAhVTg-YKHSpZBjgQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw3nyl_VowJQV9YnFBystCEj&cshid=1587615911244

複式洋房

求樓主/ 樓友回覆

有無朋友依幾個月過咗美國land? 又或者係extend咗個移民簽證? 我個簽證8月到期, 但我擔心美國疫情,所以唔想去land住。

想extend, 唔知可以extend幾耐?

子爵府

你廷遲去land, 之後,驗身都會過期,要驗多次的。
你太驚,搵個吾多疫情的州,land 左先,跟著回港,會不會好d?

民房

sars886 發表於 20-5-21 22:51
求樓主/ 樓友回覆

有無朋友依幾個月過咗美國land? 又或者係extend咗個移民簽證? 我個簽證8月到期, 但我 ...

延期需要重新驗身,有效期是6個月。所以應該都係半年內。

首頁

尾頁

跳至