論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

希望有人可以解答我既問題

生左BB , 第一次請工人姐姐, 想慳番啲錢, 所以瞻粗粗自己請

係Facebook 搵到個條件幾符合我既姐姐,

當時佢同佢現僱主仲未完約, 姐姐表示如果我請佢佢就會resign,

ok, 如是者, 我interview了佢兩次我就決定請佢啦 ~

咁佢resign個日我都同佢去左入境處搞文件,佢亦係last day番左菲律賓重新等簽證

依家都收到入境處通知話個簽證visa批左了

咁我再睇下一步應該係去hong kong polo 做合約公證~

我見上網教學去做呢個合約公證需要姐姐同僱主一齊出席

但依家姐姐已經身左菲律賓, 呢個情況我可以自己去做合約公證嗎?

定係還是呢個case 係一定要搵agent搞?

非常擔心, 希望有sis可以解答我既疑問 thank you so much~!!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hellokittysss 發表於 23-12-21 10:42
希望有人可以解答我既問題

生左BB , 第一次請工人姐姐, 想慳番啲錢, 所以瞻粗粗自己請

你上網睇嘅教學係適合本地完約吾返菲律賓嘅姐姐先可以自己做,如果係斷約已經返咗菲律賓就一定要agent喺嗰邊幫你搞架,你依家唯有搵間agent幫你執埋個手尾佢

洋房

yanyan-mummy 發表於 23-12-23 12:48
你上網睇嘅教學係適合本地完約吾返菲律賓嘅姐姐先可以自己做,如果係斷約已經返咗菲律賓就一定要agent喺嗰 ...

謝謝你~ 現在才看到你的回覆,
已經搵左AGENT執手尾了~THANK YOU!!!^^

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊