潮流時尚

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

Akimoto2115 發表於 20-12-26 18:42
唔一定,每個SA都唔同,
要視乎佢手上啲客既spending⋯
我既感覺係,

當然我唔介意買多小小,最緊要係有心可以幫手揾到袋,最怕買完係乜袋都冇,所以先未敢開始,係咪好似賭博咁睇運氣

大宅

Akimoto2115 發表於 20-12-26 18:46
其實SA都會知黎得買野,
冇邊個唔係為袋而去⋯
所以⋯攞唔攞到袋真係睇個SA點諗⋯

即係配多過10萬都要睇運氣?睇下sa俾唔俾袋

大宅

WendySito 發表於 20-12-26 18:33
好的,去試下水温先,想問下belt計唔計呀?想買belt同accessories 開始
...

Belt應該計

珍珠宮

WendySito 發表於 20-12-26 18:58
即係配多過10萬都要睇運氣?睇下sa俾唔俾袋

如果你運氣好,分分鐘唔駛10萬就配到。

珍珠宮

WendySito 發表於 20-12-26 18:55
當然我唔介意買多小小,最緊要係有心可以幫手揾到袋,最怕買完係乜袋都冇,所以先未敢開始,係咪好似賭博 ...

其實入Hermes 買野,
真係冇guarantee。
Quota bag 既作用本來就係對忠實客戶既一種回饋,
與其諗點樣買到quota bag,
不如諗點樣令你SA覺得你係一個忠實客戶。

別墅

Akimoto2115 發表於 20-12-26 19:24
其實入Hermes 買野,
真係冇guarantee。
Quota bag 既作用本來就係對忠實客戶既一種回饋,

Well saidJM用幾句說話已經概括左呢個遊戲背後嘅大智慧

男爵府

Akimoto2115 發表於 20-12-26 18:42
唔一定,每個SA都唔同,
要視乎佢手上啲客既spending⋯
我既感覺係,

我覺得係會同埋間shop 的其他客fight。

男爵府

WendySito 發表於 20-12-26 11:43
知道,我差小小就心急左啲full pay,仲要可能冇袋,好彩係到問下大家意見,多謝你地
...

我small potato 答下咀先~

有時啲sales真係怪怪地架.....你特登問佢要嗰個袋,就會冇,以為完全冇希望,靜曬啦...你問完之後不久再買下野(講緊買千幾蚊嘅twilly)跟住隔一輪,無啦啦去嘅時候佢會攞個袋出嚟

另一次,我試過問一個袋,我呢啲細客,其實一定冇㗎啦。因為同事生日我買咗隻杯,....(只是千多元, 十幾個同事夾,我只係負責去買)隔一個星期,個sales主動同我講叫我出去攞袋,仲要係我最鍾意嘅顏色!

大宅

Akimoto2115 發表於 20-12-26 18:39
我既理解係每個SA keep貨都有quota,
一啲大熱既貨(賣得快)而價錢平既貨佢地唔會浪費左個quota 去keep ...
唔該晒,不過諗緊佢冇主動比可能start 得唔算太好 好唔好下次去另一間試下

大宅

龍山仔仔 發表於 20-12-26 19:51
我small potato 答下咀先~

有時啲sales真係怪怪地架.....你特登問佢要嗰個袋,就會冇,以為完全冇希望, ...

你係唔係每次去之前whatsapp 約佢?諗緊如果唔係walkin 點可以咁啱係之前個SA serve 到自己呢?

男爵府

回覆 Aley1204 的帖子

買過哂1:1.3 都唔係自己想要的色同扣,
都唔知搵唔搵個SA 買好,之後仲想出多個

男爵府

jasminewan35 發表於 20-12-26 20:08

買過哂1:1.3 都唔係自己想要的色同扣,

金鋼色?SA點同你解釋無你想要的combination?

之前有個前H SA 係FB 開左個page, 提過配d咩貨係可以令到自己的priority 高d。因為條隊係會同同鋪的其他客fight。

別墅

Aley1204 發表於 20-12-26 20:18
金鋼色?SA點同你解釋無你想要的combination?

之前有個前H SA 係FB 開左個page, 提過配d咩貨係可以令到 ...

呢個page我都有睇過,可惜開咗一陣就已經closed

之前我試過PM問佢野,嗰陣佢有suggest過細客可以試Sogo,原因忘記咗啦~不過我自己最終去咗另一間shop買嘢

(帶頭盔mode:嗰個page suggest既shop只係一個參考,唔係任何金科玉律。同埋我都忘記咗佢揀呢間shop嘅原因)

大宅

lavender_mum 發表於 20-12-26 16:46
的確唔好為買而買,就算全新賣返出去自己都要蝕錢。某啲scarf我真係好鍾意,鍾意到要買兩隻色,SA佢問多我 ...

想多口問句配貨係咪年年清0架?如果而家先開始配 係咪1月1號先買好?

男爵府

lavender_mum 發表於 20-12-26 20:26
呢個page我都有睇過,可惜開咗一陣就已經closed

之前我試過PM問佢野,嗰陣佢有suggest過細客可 ...

個page 無左真係好可惜。我都嘗試過去Sogo H, 買左條scarf 後個啱傾的SA無做,所以我都轉左場

男爵府

WendySito 發表於 20-12-26 18:55
當然我唔介意買多小小,最緊要係有心可以幫手揾到袋,最怕買完係乜袋都冇,所以先未敢開始,係咪好似賭博 ...

其實你可以買樣細銀碼試吓先,過程中同SA傾下計咁,覺得啱傾就之後再搵同一個SA 買下其他野,慢慢咁買上去儲spending。第一次見面唔駛咁明刀明槍佢同你熟左之後,你買完鑽飾佢都會問你想搵咩袋

男爵府

係呀金鋼色,法國廠close 貨源緊張

別墅

FATFATBO 發表於 20-12-26 20:29
想多口問句配貨係咪年年清0架?如果而家先開始配 係咪1月1號先買好?
...

要睇吓你SA有冇幫你申請
多數係啲特別原因,例如SA自己放產假/你本人生BB,所以會有一段時間嚟唔到買嘢

別墅

jasminewan35 發表於 20-12-26 20:52

係呀金鋼色,法國廠close 貨源緊張

我都feel到貨源緊張左
之前配到1:0.8 SA已經開始問我有咩心水手袋
而家去到1:9都未開口問,我應該未配夠要繼續努力

男爵府

kiukiuma~ 發表於 20-12-26 16:59
我想問下sa有比卡片,不過冇比whatsapp (買左萬幾,不過想搵既飾物可能係大熱,1件都冇)

(可能佢見我問左 ...

你揾過佢幾多次?如果只揾過一次,咪試下再揾多幾次當係去睇下試下野(如果無好鐘意的唔一定要買嘅,有時就算twilly 都唔多選擇)順便同佢傾多少少又可以試探下佢的態度。

首頁
12345...19

尾頁

跳至