潮流時尚

跳至

首頁
23456...18

尾頁

男爵府

mabelcll 發表於 18-1-1 13:51
我覺得應該著size s.因為MMI主要係䄂長而又話冇得改,你172䄂長應該冇問題。反而個身闊啲窄啲影響唔太大, ...

Thank you! 因為我又唔係真係十分之肥,係膊橫,我驚s會個身好啷

男爵府

gzilla 發表於 18-1-1 14:15

我166昨!mmi 衫身even xs 都好闊,只係需要睇膊位及袖長

Thanks 我最後揀左xs希望岩!

男爵府

andersmama 發表於 18-1-1 15:16
真係大鑊,家陣心大心細!

要件夾棉好定fur lining好...

係for hk着?如係咁夾棉la..最多入面加冷衫/heat tech...如果full fur lining, 莫講話香港着唔到1/2日,就算係去好凍地方旅行一年都着唔到幾次!件褸咁貴緊係要成日可以着先抵番!

大宅

andersmama 發表於 18-1-1 11:14
Free埋shipping $6705-

夾棉呢個價,抵到爛!

Aiya, I didn’t use free shipping code tim

伯爵府

回覆樓主

今日連rabbit fur呢件都收埋貨,重過夾棉少少,仲要得S size (雖然我覺得著起同xs 冇乜分別)

但又好似rabbit fur 隻色靚啲... 好難揀!

子爵府

gzilla 發表於 18-1-1 16:22
今日連rabbit fur呢件都收埋貨,重過夾棉少少,仲要得S size (雖然我覺得著起同xs 冇乜分別)

但又好似rab ...

真係難揀架...

但如果睇$,根本唔駛諗!一定係件夾棉!

不過我已有1 ultra light, 1 light, 1 MD warm, 1 warm moncler...又有件warm burberry, MD warm Nike...

羽絨多到嚇死人...
但聖誕去北海道,著左heat tech, 冷衫,抓毛,加件長過pat warm,室外-7至4度都唔算好暖,覺凍。

我係好怕凍...所以都幾糾纏係夾棉同fur lining 之間!

如果買件fur lining...唔講個款會out...應該都唔駛再為左去冬地方買衫了!

點算點算!要高人指點下...

子爵府

gzilla 發表於 18-1-1 16:22

但又好似rab ...

Jm, xxs黑fur parka你應該會好fit...

你會點揀呀?

伯爵府

andersmama 發表於 18-1-1 16:34
Jm, xxs黑fur parka你應該會好fit...

你會點揀呀?

我hubby 同我個fd 都話grey fur 隻色靚啲

不過件jacket 運送過程同packing有啲問題,我send 咗email去customer service, 睇吓係咪resolve 到先知係咪keep

子爵府

gzilla 發表於 18-1-1 22:07
我hubby 同我個fd 都話grey fur 隻色靚啲

不過件jacket 運送過程同packing有啲問題,我send 咗email去cus ...

係呀?!
咩問題呀?爛左?

子爵府

siuballball 發表於 18-1-1 15:45
係for hk着?如係咁夾棉la..最多入面加冷衫/heat tech...如果full fur lining, 莫講話香港着唔到1/2日,就 ...

我多數冬天去有雪滑既地方...

上年2月去東京輕井沢,之後落番down town, 係雪場著滑雪衫就無問題,去outlet, 著heat tech, 冷衫加海夫絨hoodie, 加md warm down...凍都我騰騰震!

今年北海道著warm down,過pat, 叫做好d, 都有凍既感覺,唔可以係室外太耐!

我就係諗,買fur lining係香港唔知一年有冇一兩次,夾棉著既機會大d, 但夾棉去外地唔夠暖,我仲未搵到件去外地著係暖既褸!

男爵府

andersmama 發表於 18-1-1 23:18

上年2月去東京輕井沢,之後落番down town, 係雪場著滑雪衫就無問題,去outl ...

其實你心裡面已經有左決定,如果目標明確係想買件頂到零下氣溫又靚靚既就買full fur lining la, 你就算而家買左mini parka個件都係會心cc想買埋full fur個件
題外話,我岩岩都去完北海道,我着左件全羊毛long coat, 超夠暖,我入面着件cashmere同裙仔同heat tech 襪褲都夠,我都怕凍既,而其實,如果常去零下地方旅行,又真係買件工能性既褸會好啲,因為零下最凍係大風,防風足夠已經暖好多!之前我係Toronto就着nobis,好暖架

男爵府

andersmama 發表於 18-1-1 23:18

上年2月去東京輕井沢,之後落番down town, 係雪場著滑雪衫就無問題,去outl ...

Buy the fur one if u want sthy really warm enough~ if you buy cotton lining, I think it’s just similar to your moncler or even worse~
And then you will buy 1 more fur one eventually
Support for the fur lining
I am now in UK at around 7 degree, just a 背心裙and MMI coat~ no need to zip up even

子爵府

siuballball 發表於 18-1-2 00:01
其實你心裡面已經有左決定,如果目標明確係想買件頂到零下氣溫又靚靚既就買full fur lining la, ...

Haha...not really hv answer ga!!

Coz 夾棉 one’s px is vvvv attractive lei...

Thinking if warm enough, if wear a light or ultra light inside 夾棉...

子爵府

swift_call 發表於 18-1-2 02:49
Buy the fur one if u want sthy really warm enough~ if you buy cotton lining, I think it’s just sim ...

Thanks a lot for your advice...

男爵府

andersmama 發表於 18-1-1 16:33

真係難揀架...

咁就買fur lining啦,妳遲早都會買的。

我就相反,fur lining 都有兩件,17年又購入一件超厚的moncler,真係零下20度都頂到。

男爵府

andersmama 發表於 18-1-2 08:18
Haha...not really hv answer ga!!

Coz 夾棉 one’s px is vvvv attractive lei...

咁夾棉個件個價係真好吸引唯一辦法係買晒兩件

子爵府

siuballball 發表於 18-1-2 09:54

同樣military green color, 唔會要哂兩件啦!

除非唔同色啦!

大宅

siuballball 發表於 18-1-2 09:54

Same thinking

子爵府

rollingcat 發表於 18-1-2 12:34
Same thinking

如果佢係藍或黑,我會,但兩件都軍綠,只能活一件啦!

男爵府

回覆樓主:

fur lining la, 剛去完北海道,絕對夠暖!

首頁
23456...18

尾頁

跳至