潮流時尚

跳至

首頁
34567...18

尾頁

大宅

原文章由 eunice23 於 08-2-16 10:54 PM 發表
唔知berry今日買唔買到個palermo呢?

係啦. 同埋 luckybabymama.
希望佢地都買到.

珍珠宮

原文章由 pcarol 於 08-2-16 22:52 發表

你地仲有無第二 d 野係 LV 架?

Palermo 就係我既第一個袋.

原本我唔係咁鍾意 LV, 覺得好貴同埋俗氣.
忽然間有一日心血來潮想買袋, search 下 search 下, 覺得 LV d 袋都好靚, 落 shop 睇, 原來唔係想像中咁貴 ( ...

我以前呢,就好鍾意Vivienne Westwood既,
有成七、八個,後來佢出極都係同一個袋形,
只不過係新色,我就開始身色其他牌子喇!

我以前都唔留意LV架,
我之前既post都話啦,
我個樣比較baby face,
同埋,我都真係唔太大,都係廿幾者,
所以我之前硬係覺得LV唔襯自己,
同埋以前覺得佢既Monogram花好老餅咁!

但佢近呢幾年既design愈出愈年青,
而且Damier既款又比以前多,
我就愈來愈留意,
又愈來愈鍾意!

LV袋我有5個:

兩個Speedy,
一個係車厘子Speedy 25,
一個係Damier 30!

仲有一個Azur Damier Pochette!

一個Damier Saleya MM!

同埋Palermo PM囉!

[ 本文章最後由 NoName 於 08-2-16 23:12 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 eunice23 於 08-2-16 22:54 發表
唔知berry今日買唔買到個palermo呢?

係喎,未見有佢地既最新消息

侯爵府

原文章由 NoName 於 08-2-16 22:59 發表

我以前都唔留意LV架,
同埋,我都真係唔太大,都係廿幾者 ...

hehe,咁我同你差唔多大ja wor....
唔怪之得大家口味差唔多啦

大宅

原文章由 NoName 於 08-2-16 10:59 PM 發表

我以前都唔留意LV架,
同埋,我都真係唔太大,都係廿幾者 ...

我都係廿幾 :)
係啦. 我覺得有 d 款都老餅, 同埋 monogram 花都係.
我而家都慢慢開始接受緊個 palermo. :)

係呢, pochette accessories 好唔好用呀? 我諗緊買呢個定 mini size

珍珠宮

原文章由 eunice23 於 08-2-16 23:02 發表

hehe,咁我同你差唔多大ja wor....
唔怪之得大家口味差唔多啦

哈哈,Palermo個款係幾young架!

其實,如果我唔係一口氣買左Palermo同Saleya,
我係可以買到一個Trevi GM既,
但鍾意還鍾意,都要理智d,
真係覺得佢唔襯我個年紀囉,
所以,揀左呢兩個,感覺上young D!
因為最弊係我個樣baby face,
個個都估細我幾年,
有d新識既人,知我做左成5-6年野,
仲問我係咪做童工......激死

我以前覺得Monogram老餅,
Damier更老餅,
但用左之後,
反而覺得Damier某d款仲襯我,仲young,
而且易打理,
所以,我多數會留意Damier款!
但Palermo真係靚,所以,俾佢吸引左!

係呢,你有小朋友未呀?

侯爵府

原文章由 NoName 於 08-2-16 23:07 發表

哈哈,Palermo個款係幾young架!

其實,如果我唔係一口氣買左Palermo同Saleya,
我係可以買到一個Trevi GM既,
但鍾意還鍾意,都要理智d,
真係覺得佢唔襯我個年紀囉,
所以,揀左呢兩個,感覺上young D!
因為最弊係我個樣baby face,
...

係既,不過有時佢地好衰,d靚既款出小小就話斷晒,嬲爆
我本身睇中個coins bag係有個金扣個款,(你知唔知我講邊個)
佢又話冇晒,唔會再出,頂..........:;pppp:
我未有小朋友架...

珍珠宮

原文章由 pcarol 於 08-2-16 23:07 發表

我都係廿幾 :)
係啦. 我覺得有 d 款都老餅, 同埋 monogram 花都係.
我而家都慢慢開始接受緊個 palermo. :)

係呢, pochette accessories 好唔好用呀? 我諗緊買呢個定 mini size ...

原來大家都咁young,
唔怪得咁好傾!
hey,你咁細,做乜成日著黑色衫!?

我自己就唔係咁鍾意用pochette,
因為容量細,
用親佢,銀包一定帶唔到出街,
只可拎銀紙加散銀包、電話、紙巾等等,
我買佢,係因為方便有時駕車,
唔想大大個手袋放係後面唔安全,
同埋有時出街唔想拎大袋,
所以買個細細地既玩下!

Mini靚就靚在有條金鏈,
細細個又得意,
但用黎做化妝袋就OK,
出街用就太細喇!

如果係唔太多野放,
又想平平地買個小手袋,
pochette accessories啦!

大宅

原文章由 eunice23 於 08-2-16 11:11 PM 發表

我本身睇中個coins bag係有個金扣個款,(你知唔知我講邊個)
我未有小朋友架... ...

係唔係 schilling coin purse?

珍珠宮

原文章由 eunice23 於 08-2-16 23:11 發表

我未有小朋友架... ...

金扣!?好似好多款有金扣喎!
有冇佢個形號名!?

哈哈,大家都未生,
玩多幾年先!

侯爵府

我細個個時都係咁架,只係著黑色衫,買咩衫都係黑色.覺得易著,接受唔到太color既衫,反而而家老喇,就著d color衫,笑死人

侯爵府

唔係呀,應該係koala個款呀,知唔知係咪真係唔出喇?

大宅

原文章由 NoName 於 08-2-16 11:11 PM 發表

原來大家都咁young,
唔怪得咁好傾!
hey,你咁細,做乜成日著黑色衫!?

我自己就唔係咁鍾意用pochette,
因為容量細,
用親佢,銀包一定帶唔到出街,
只可拎銀紙加散銀包、電話、紙巾等等,
我買佢,係因為方便有時駕車,
唔想大大個手 ...

我成日都覺得自己肥, 著黑衫就無咁覺. (都係 tum 下自己)
同埋比較難買衫. 著呢著去都係個幾款. 我做野個度 d "客" 好留意我 d 衣著打扮, 著得平凡 d 好 d.

d 同事又無人攞名牌袋, 我個 palermo 都係唔會攞返工

我諗住買黎擺係個袋裡面裝下野, 如果有飲宴, 就當小手袋用.

珍珠宮

原文章由 eunice23 於 08-2-16 23:15 發表
我細個個時都係咁架,只係著黑色衫,買咩衫都係黑色.覺得易著,接受唔到太color既衫,反而而家老喇,就著d color衫,笑死人

嘩,廿幾歲就話自己老,
幾時得黎老呀!

大宅

原文章由 eunice23 於 08-2-16 11:18 PM 發表

唔係呀... 有呀. 尖東個間有呀. $4600-4800.

Koala 係外國個網站好多人都話鐘意

珍珠宮

原文章由 pcarol 於 08-2-16 23:22 發表

唔係呀... 有呀. 尖東個間有呀. $4600-4800.

但佢頭先話coins bag喎,唔係purse喎!

大宅

原文章由 eunice23 於 08-2-16 11:15 PM 發表

唔老唔老...
如果唔係, 我地三個都老 la

侯爵府

原文章由 pcarol 於 08-2-16 23:22 發表

唔係呀,佢地冇呀,我尋晚買個時問左佢喇,得銀包ja
我想要coins bag

珍珠宮

原文章由 eunice23 於 08-2-16 23:18 發表

你意思係同Koala一樣咁既樣,
但唔係purse,而係coins bag!?

我鍾意心型coins bag,
同埋最新個款長型金、銀色既coins bag,
仲有monogram complice trunksand bags呀!

侯爵府

原文章由 pcarol 於 08-2-16 23:23 發表

唔老唔老...
如果唔係, 我地三個都老 la

我估我地3個,可能我係最大年紀個個囉

首頁
34567...18

尾頁

跳至