基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有基督徒的姊妹小產過嗎, 請問你們對神的信心如何?

ypt...唉~~其實我前果排好後悔無去望下個bb一眼,因為我知個胎已經成左形,有晒手腳,有成5,6cm,果時我係催生,又痛又驚(其實係太傷心),所以好怕要見到....聽完妳咁講,我仲更加... :-(

其實我係喺威院出事架,照到無心跳我就馬上入院做催生,點知當晚催生完,休息左兩日,到第三日早上,再照,話未清, 我成個人down到無輪,打電話俾我老公係咁喊住話要返屋企....後尾我老公趕到,我地信唔過d政府醫生,所以咪搵左私家醫生,霍醫生好貴架,結果咪駛左12000去浸會做刮宮囉~~~ :-(

大宅

WongMing

我想同阿B講再見嗎,又想試下睇唔睇到乜野樣。估唔到真係乜都唔見。

你禁慘,又要痛又要刮宮,仲成萬幾蚊禁貴,我八千一搞掂。我已經決定買生仔保險,貴就貴d萬六蚊一年,但係賠八千美金。我上兩胎都因為有小問題,成五六萬找數,即使供兩年先有得生都賺。

下次你生完見到阿b再痛d都值啦。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

其實我今次睇個醫生都幾好,我d家人都係睇佢。我個女上次有事多多少少都係個醫生有d疏忽,我d家人有d微言,而家都係睇番個大家都睇的著數。起碼大家都話佢好。

Wong Ming,
冇睇阿B唔緊要啦。再耐心D等天家再聚。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

子爵府

jen....我係咪好鬼無用呀 :-( 我連見望一望嘅勇氣都無,佢就俾人當醫療垃圾咁掉走~~~死,我越諗越後悔~~~ :-(
Jen 寫道:
WongMing

我想同阿B講再見嗎,又想試下睇唔睇到乜野樣。估唔到真係乜都唔見。

你禁慘,又要痛又要刮宮,仲成萬幾蚊禁貴,我八千一搞掂。我已經決定買生仔保險,貴就貴d萬六蚊一年,但係賠八千美金。我上兩胎都因為有小問題,成五六萬找數,即使供兩年先有得生都賺。

子爵府

WongMing...算啦, 都過左去, 唔好再諗, 係果刻真係會好難受, 唔見到好架~

WongMing & Jen, 咩原來你地都用左咁多錢架, 我果陣真係咩都唔知, 我老公比完錢同我出院, 我都冇問佢用左幾多, 後尾心情平伏左小小, 先問佢, 我出院比左幾多錢呢.... 我小產時係返緊工, 特然下面流血, d同事同我call白車(我在尖沙咀返工), 白車送了我去QE到~ 跟住醫生話作小產, 做完一輪檢查, 又話個B停左心跳, 要割佢出來, 迷迷糊糊咁, 做半身麻醉, 跟住見完阿B, 比姑娘推番入房, 見到我老公, 哭到收唔到聲, QE d 姑娘都幾好架, 佢地見我咁傷心都有安慰我, 不過d醫生同你檢查or做手術都唔會係同一個人lo~

Jen, 咩有保險, 保人生仔咩, 唔係保險唔包生仔咩 ~請指教, 我唔識呀

大宅

WongMing 寫道:
jen....我係咪好鬼無用呀 :-( 我連見望一望嘅勇氣都無,佢就俾人當醫療垃圾咁掉走~~~死,我越諗越後悔~~~ :-( [quote]
Jen 寫道:
WongMing

[/quote]

再禁想就

BB會明白的。佢係天家等緊你的。錯過左上次的機會都仲有永恆的相聚,不過你等耐dd。

唔好再禁想!

大宅

ypt 寫道:
Jen, 咩有保險, 保人生仔咩, 唔係保險唔包生仔咩 ~請指教, 我唔識呀

我都係剛剛知道,係有包生仔的。你pm email address 俾我,我遲d找左經紀再俾資料你呀。不過我冇禁快,大概六月先至買,希望供一年就得。保險是AIG提供的。

子爵府

jen....知道架la~~~之前睇過er,講阿john個girl friend陀到好大先胎死腹中,姑娘叫john勸佢girl friend一定要望下個bb,如果唔係,一定會後悔....

原來係真架~~~~ :-( :-( :-(

得la,我唔諗la~~~

子爵府

Jen, 好呀, 唔該晒 ~ 慢慢啦, 6月都唔緊要, 我都係打算今年年尾先計劃生bb

子爵府

jen....我都想要,妳email俾我呀! thanks!

其實我小產之前,見紅入院兩次,又去check oscar,又睇左好多次私家醫生,出出入入又搭taxi,又無左半個月bonus.....計計下,真係幾傷荷包架! 如果有得claim又唔錯喎!

子爵府

WongMing.....要振作呀, 過左去就算啦, 唔好再諗~ 我地遲d同會同bb係天上見呢, 只不過要等耐心等候吧~

子爵府

ypt....我知道架la~~~
ypt 寫道:
WongMing.....要振作呀, 過左去就算啦, 唔好再諗~ 我地遲d同會同bb係天上見呢, 只不過要等耐心等候吧~

子爵府

WongMing....

子爵府

ypt....都係全靠妳,我地先有地方可以暢所欲言炸! thanks!!!

子爵府

去晒食lunch呀???

我食完好耐,好想

子爵府

WongMing....我食完lunch啦 ~~ 唔洗客氣喎~ 我都係有需要跟人分享小產的傷痛呢, 我都係想人安慰下嘛 我教會都冇人有d個經歷, 好難有共鳴呢 :-(

大宅

如果我第日番左功就唔可以成日同你地傾偈啦。

子爵府

Jen...唔緊要啦, 如果你返工, 唔可以成日傾, 你可以上來留言嘛, 我地一定覆你喎~ 係啦, 你要多多休息呀, 你會唔會去睇下中醫調理下身體呀~

男爵府

我都好感謝神有呢個'基督徒小產support小組', 我返左工, 只可以睇你地的留言, 不過睇完都好受安慰。

子爵府

呢個'基督徒小產support小組'

咁成員有邊幾個呀????

首頁

尾頁

跳至