婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Xmas吸收勳章

回覆 yingying0917 的帖子

謝謝你一口氣睇哂, 我既係因為姑仔搬近我地而開始變得好可悲

我一次又一次期望老公會為我在姑仔面前發聲...但相反, 一次又一次老公是會為姑仔在我面前發聲, 導致姑仔更得戚, 更加不放我在眼內..., 是我笨, 唔應該再旨意個老公會企係我個邊, 一個唔會為老婆發聲既老公..算吧啦

我已經去到一個點....冇左個意欲去挽救婚姻, 我亦接受活在同一屋簷下

若我唔離婚, 我既下半生就只有同姑仔去鬥.....姑仔做初一, 我做十五..

別墅

boboyeung 發表於 21-6-15 09:30

人生唔應該為左兩個唔值得既人咁樣過
為何要辛苦自己

男爵府

boboyeung 發表於 21-6-15 09:30

樓主,我覺得如果你係要同你姑仔鬥落去,你就要改變你懦弱嘅性格,要真係堅強及堅持起嚟。男家就係睇死你呢個性格及「唔想頭家散」呢個想法,睇死你無膽反抗,先會變本加厲咁去對付你。你對仔女唔好再俾男家單獨接觸,就算你幾唔鍾意去男家都好,都要為仔女而跟去,睇實對仔女,揸實返你個大權,男家若有說話比你聽,你就攤大條數同佢地計,睇下究竟邊個照顧、負責緊呢頭家及小朋友!樓主唔硬起來,我估不出三年你對子女就會變成你男家嘅翻版,你將會失去佢地。
另外建議樓主買個錄音機,錄低男家對你所作出嘅「言語虐待」,有咗呢d証據,男家要同你爭嬴仔女嘅機會會好微。

伯爵府

回覆樓主:

睇晒你個post,替你難過不值,如果係我一定忍唔到(我已經好多年冇見男家),其實與其死忍難忍,不如拼死一博,同你c6爭過,可能爭到對仔女,以後過幸福生活

首頁

尾頁

跳至