基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有基督徒的姊妹小產過嗎, 請問你們對神的信心如何?

kanris

唔駛擔心啦。生命的主權在耶和華的手中。我頭兩胎又唔介口,唔食調理身體,夏天游水,等唔到巴士就行差不多三十分鐘落山反工,兩個b都健健康康。我個女係出黎之後細菌感梁先有事。

今胎預備緊已經睇中醫調理,幾個月前已經唔飲凍飲,食涼野,出入一定的士,一知道有左已經差不多冇反工,bb一樣唔得。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

子爵府

jen....give me five!!!!

我都係! 未有果陣plan緊之嗎,已經戒晒口,連茶都戒,薯片唔食,凍野唔飲,魚生唔食....有左之後,就更加小心飲食,行路成隻蟻咁慢,無返工瞓再屋企成個月....最後,咪又係唔得 :-( 反而,有d人,咩都唔理,好似妳頭兩胎咁,我有個net friend,3個月未足,魚生照食,凍野照飲....咪又係咁無咩野!

雖然有時都會覺得唔忿氣,點解阿邊個邊個咁咁咁都無事....不過,我相信上帝好公平,唔會專登整鬼我地嘅!
Jen 寫道:
kanris

唔駛擔心啦。生命的主權在耶和華的手中。我頭兩胎又唔介口,唔食調理身體,夏天游水,等唔到巴士就行差不多三十分鐘落山反工,兩個b都健健康康。我個女係出黎之後細菌感梁先有事。

今胎預備緊已經睇中醫調理,幾個月前已經唔飲凍飲,食涼野,出入一定的士,一知道有左已經差不多冇反工,bb一樣唔得。

子爵府

Kanris,

其實有剛剛有左的時候, 我都冇諗過自己會小產, 我都好注重懷孕的安全, 所以有害或危險的, 我都沒做過, 我份工都唔係好忙, (仲可以成日上網跟大家係bk傾計) 都小產左, 個bb自己停左心跳, 唔知點解會咁....所以有多野, 唔到你想的, 你咪未有就諗住會有事先得架~ 一切交比神, 神比你的, 他一定會保守呢~

別墅

咁多位, 多謝你地o既鼓勵!

我都知我未有就驚會冇左係好傻, 但有時, 響等緊o既日子, 真係難免會傻少少....... 當然, 我要學習各位姊妹對神的信心!

個幾月前我都預先戒晒凍飲、檸檬茶、朱古力、零食等好多人地話對bingo冇利的東西......正如各位所講, 如果人盡左力都一樣有事, 我諗我地應該學會相信神有更好的planning和時間表, 對嗎????

等派成績表的靚太Kanris

子爵府

jen.....3個月好快架炸! 係呀,中醫話食鹿茸好呀,好都可以試下呀!

加油!

子爵府

kanris....妳頭一胎哩~~~係緊張d架la,我果時都係,等bingo果個陣,傻左咁,check到中左果陣,仲傻,驚到手都震埋~~~

祝妳有好消息la~~~!
kanris 寫道:
咁多位, 多謝你地o既鼓勵!

我都知我未有就驚會冇左係好傻, 但有時, 響等緊o既日子, 真係難免會傻少少....... 當然, 我要學習各位姊妹對神的信心!

個幾月前我都預先戒晒凍飲、檸檬茶、朱古力、零食等好多人地話對bingo冇利的東西......正如各位所講, 如果人盡左力都一樣有事, 我諗我地應該學會相信神有更好的planning和時間表, 對嗎????

等派成績表的靚太Kanris

子爵府

大家覺唔覺得好奇怪, 我都好似你地咁, 一有左, 咩都好小心, 都係小產, 但係, 我church d姊妹, 個個都冇我咁小心, 仲咩危險動作做齊, 有個大肚三個月, 但佢唔知有左, 去日本旅行, 玩完機動遊戲, 玩埋溫泉浴, 行街跌倒....仲要飲完大大碗涼茶, 都冇事, 個b仲係同我同一個月預產期(如果我唔小產的話), 佢個仔都一個月大呢, 剛滿月, 就係上次我話去飲滿月酒果個, 你地話啦 ~ 我個心會唔會平衡到, 所以當時真係好hurt, 好想死~

WongMing 寫道:
jen....give me five!!!!

我都係! 未有果陣plan緊之嗎,已經戒晒口,連茶都戒,薯片唔食,凍野唔飲,魚生唔食....有左之後,就更加小心飲食,行路成隻蟻咁慢,無返工瞓再屋企成個月....最後,咪又係唔得 :-( 反而,有d人,咩都唔理,好似妳頭兩胎咁,我有個net friend,3個月未足,魚生照食,凍野照飲....咪又係咁無咩野!

雖然有時都會覺得唔忿氣,點解阿邊個邊個咁咁咁都無事....不過,我相信上帝好公平,唔會專登整鬼我地嘅! [quote]
Jen 寫道:
kanris

[/quote] :-( :-( :-( :-(

大宅

我個仔一定最鍾意飲小甜的凍"杯"芽珍珠奶茶,我一個星期起碼三杯。阿女都鍾意"杯"芽珍珠奶茶,不過更加鍾意UNY 12蚊一條的美國果汁雪條,特別係士多啤梨味,無它不歡呀!我兩次都唔夠三個月就飛,同佢地分別去泰國同加拿大添。

我見到教會同公司的同事生完一個又一個,有時都唔開心,不過算啦,神要每個人行的路都唔同。風平浪靜又點會叫我要多多倚靠呀。神錫我地先至俾d困難我地,等我地可以同佢咋嬌呀。
耶和華是我的牧者.我必不至缺乏。Thanks God for my lovely family.

大宅

ypt

上次我個女反天家,church有另一個b又係女,只係早一星期出世,我每星期見到佢就知阿女應該去到邊個stage。最初反church真係見親佢就掛住個女眼淚都忍唔到。如果冇事阿女今日九個月啦,應該可以扶住企啦。

有時禁諗,我個女仲好命,已經在神身邊享福,唔駛擔心佢讀書,搵工,搵老公。

子爵府

Jen...係既, 其實我個b都好"醒", 佢知道依家出世, 要面對好多問題,又要讀書、又要搵工.... 可能佢唔鍾意咁煩, 又或者佢發育唔好, 將來可能係有問題, 唔想我地負擔重, 所以佢返天家享福, 唔洗我呢個媽媽照顧佢

Jen 寫道:
ypt

上次我個女反天家,church有另一個b又係女,只係早一星期出世,我每星期見到佢就知阿女應該去到邊個stage。最初反church真係見親佢就掛住個女眼淚都忍唔到。如果冇事阿女今日九個月啦,應該可以扶住企啦。

有時禁諗,我個女仲好命,已經在神身邊享福,唔駛擔心佢讀書,搵工,搵老公。
:-( :-( :-(

子爵府

ypt....我家姐琴日同我傾計,佢話:"有咩唔明,唔知想知,返天家果陣向天父問到夠囉~~~"

子爵府

WongMing.....知道啦 我一定問到夠, 但係唔知到時, 我個b 會唔會認得我呢 :-( :-( :-( ............唉~我又發神經了

子爵府

ypt....我幫下妳!
ypt 寫道:
WongMing.....知道啦 我一定問到夠, 但係唔知到時, 我個b 會唔會認得我呢 :-( :-( :-( ............唉~我又發神經了

子爵府

ypt....琴晚我自己仲諗..."我一定要問1.佢點死,2.囝定囡?"

子爵府

係. 係.. 我會振作

ypt....我幫下妳! [quote]
ypt 寫道:
[/quote]

子爵府

WongMing...我都會問你呢2個問題, 但我會問多一個, 佢係邊, 帶我去見佢

ypt....琴晚我自己仲諗..."我一定要問1.佢點死,2.囝定囡?"

子爵府

ypt.....

其實我唔駛問第二個問題架,係我自己白痴,無去問醫生炸! :-(

不過算la~~~我下一個一定如我所想係囡~~~
ypt 寫道:
WongMing...我都會問你呢2個問題, 但我會問多一個, 佢係邊, 帶我去見佢

[quote]

[/quote]

子爵府

WongMing...係呀, 神一定會比你最好的呢~加油呀~ 叫你老公勤力d, 快d bingo呢

子爵府

我老公? 唉~~~~ :-( 真係想 佢呀!
ypt 寫道:
WongMing...係呀, 神一定會比你最好的呢~加油呀~ 叫你老公勤力d, 快d bingo呢

子爵府

WongMing...me too~
但我有時又會咁諗, 雖然我地好想快d bingo, 但都唔可以迫個老公咁多, 費事佢第日話我, 以為我當佢係"配種牛" 唔仔唔要公....都係要睇神的旨意呢~

首頁

尾頁

跳至