心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

你憎唔憎你老公打牌?

一聽到老公話打牌呢兩個字, 我就好憎佢, 自己亦好唔開心.

男爵府

Re: 你憎唔憎你老公打牌?

好憎佢打牌 :-x :-x !有時佢要打到天光, 我就要挨眼瞓到天光(我要佢係身邊先可睡), 好辛苦, 仲要一星期兩晚, 仲有時喺屋企打牌, 之後間屋就7國咁亂, 仲一陣煙味, 仲要我做阿四, 問你死末 :-P
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

我老公好少打牌, 不過我覺得間唔中小賭就可以, 經常打牌就唔係幾好, 如果打牌打到唔返屋企就一定唔可以.

男爵府

a1712hk 寫道:
我老公好少打牌, 不過我覺得間唔中小賭就可以, 經常打牌就唔係幾好, 如果打牌打到唔返屋企就一定唔可以.

agree, 好彩佢唔係打牌打到唔返屋企, 不過就要我做陪打員:-P 陪佢打(坐麻雀監) 間中"等"吓腳, 代打一兩圈等佢抖抖, 但佢打通"消"....我就好辛苦, 要"ngai"眼瞓, 坐足成晚, 又腰痛又腳痺 :-(

鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

伯爵府

小賭怡情,一個星期打1次係完全冇問題,老公都需要娛樂ga. 如果日頭,係屋企都冇所謂;但係通霄就可以係home打.

別墅

ajbaby,
我老公唔係成日打, 不過唔知點解一聽到佢話打牌, 我個心就好似突然跳左出來, 成個人好唔開心.
如果我老公仲要一星期打兩晚, 我諗我會同佢離婚. 唔係講笑.

ajbaby 寫道:
好憎佢打牌 :-x :-x !有時佢要打到天光, 我就要挨眼瞓到天光(我要佢係身邊先可睡), 好辛苦, 仲要一星期兩晚, 仲有時喺屋企打牌, 之後間屋就7國咁亂, 仲一陣煙味, 仲要我做阿四, 問你死末 :-P

侯爵府

吾會憎! 因為我自己都係打手, 約腳都係由我約, 佢要同我安排先有位坐嫁! 不過有一次佢自己約friend去打, 應承我11點返, 點知又係打到朝早4,5點, 返屋企梗係炒大鑊啦, 所以以後都吾會比佢自己去! 預埋我先得!

男爵府

我老公唔鍾意打牌,不過我好憎佢成日對住部電腦.

大宅

"小賭怡情,一個星期打1次係完全冇問題,老公都需要娛樂ga."

Agree with MARS

My husband also goes out 打牌 on every wednesday, it's no problem.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

複式洋房

我唔like人賭錢, 不過我老公好間唔中都會去打牌(幾個月1次). 所以唔會話佢.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

老公幾個月先同朋友打一次麻雀,也不會打到好夜,十點幾就返到屋企,所以無乜所謂

首頁

尾頁

跳至