單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

如果兩夫妻成日吵吵鬧鬧..咁..

如果兩夫妻成日吵吵鬧鬧..咁..對bb都無好處
係唔係不如分開 對bb反而仲好呢

複式洋房

Re: 如果兩夫妻成日吵吵鬧鬧..咁..

我唔係比到好多意見你
但...件事係咪去到無彎轉的地步先
唔通2公婆去到無計傾的地步?
愛與包容 良性互動 理性分析 多角度思考 感謝偉大的媽媽 媽咪我愛你-3-~袋錶與神兵-.-"~

禁止訪問

大宅

你地咪試下坐低心平氣和咁傾下,試下搵下個問題係邊,如果兩個一坐低就嗌交,傾唔到既話,你可以去試下搵你屋企附近既家庭服務中心既社工幫下,話唔定可以幫到你架

大宅

兩公婆嘈交實有o家啦! 但係你哋為啲咩嘈呀?
我同我老公都係成日嘈o家! 但係只要係解決到問題嘅話, 最好就唔好分開啦!
我老公成日都話, "如果係冇個女嘅話, 分開又容乜易! 但係我哋要為BB著想"...
我一星期前就已經執好晒啲嘢話搬走, 但我老公Le兩日又乖番啲, 又應承以後聽晒我話, 咁問題咪又"暫時"解決囉!
感情要雙方一齊去維繫o家! 係咪? 你哋傾吓先~
我之前嘅問題或者仲大過你呀! :cry:
2個寶貝~雅詠&灝泯

複式洋房

其實吵架的夫妻比不吵架的夫妻感情更加深,
互相緊張對方才會引起吵架, 同一件事換了個
唔識的人去做, 妳仲會唔會去理呢? 想一想吧.
:-) 人在擁有時懂得珍惜 當失去時也不用嘆息 :pint:

子爵府

好媽媽勳章

我同我老公有時都會為左一d事黎嗌交...但係過左一陣就冇事啦...事後我地都會傾番...唔好為一d事左噪...其實當年你唔係鍾意佢都唔會嫁比佢啦...所以可以結為夫妻其實都唔係易事...唔好為一d事就離婚...慢慢傾下...如果件事可以解決到既話...咪試下心平氣和之下傾下囉...話唔定夫妻感情仲好d呀...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

好媽媽勳章

兩老婆一定有嗌咬喎...O甘樣唔會唔知大家既諗法!!
但係亦要識得點樣包容對方!!
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

首頁

尾頁

跳至