興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

謝謝幫忙!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 mangoww 於 10-9-24 10:08 發表
謝謝幫忙!

主要係打唔打到電話的分別
ipod touch 只可以用wi-fi 去瀏覽網頁 (因為無sim card 位置, 用唔到 3G 網絡)

大宅

謝謝! 但價錢就相差成大約3千元.

大宅

用pocket wifi 未可以四圍上網

侯爵府

原帖由 chloepapa 於 10-9-24 11:20 發表

主要係打唔打到電話的分別
ipod touch 只可以用wi-fi 去瀏覽網頁 (因為無sim card 位置, 用唔到 3G 網絡)

ipod 透過skype係可以通電話的, 但要你部ipod可以支援到headphone with mic, 第二代ipod係支援唔到mic的,

另外, ipod 4有facetime啦, 可以透過wifi和ipod 4或iphone 4 facetime 啦, 類似視象通話..

重有, 加個蘋果皮, 咪可以打電話, (但我唔知物叫蘋果皮)...

侯爵府

原帖由 BBHim 於 10-9-26 19:15 發表
用pocket wifi 未可以四圍上網

但係會唔會成日斷線??

效果如何? 如果和free wifi差不多的話, 真係無需要比$買個pocket wifi,

因為而家個好多地方都有free wifi, 如, 街市, 圖書館, 公司, 屋企, 巴士, 商場,

有時, 我間唔中會發現, 四周會有無加密的 wifi 的, (即係附近有人用緊wifi, 而無加密, 我借人地個wifi用)...

禁止訪問

版主

原帖由 焯媽媽 於 10-9-28 00:14 發表

但係會唔會成日斷線??

效果如何? 如果和free wifi差不多的話, 真係無需要比$買個pocket wifi,

...

pocket wifi 同 free wifi 唔同
free wifi 一定要企在附近, 遠d 都用唔到,
pocket wifi 係一個插左sim card 入去的mini router, 用wifi 將d 資料傳送
即係等同用 3G 網絡上網, 只要收到電話訊號就可以上到網 (斷線機會都有, 不過少D)

版主

原帖由 shan888 於 10-10-2 18:10 發表

其實ipod 同iphone 分別真係愈來愈細~~
於是我成日覺得ipod 仲吸引過iphone XD

如果唔係要到處/ 隨時上到網, 用Ipod touch 都夠架
(好多人都係一部ipod touch, 一個電話用)

首頁

尾頁

跳至