美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

戒左買護膚品一排,聖誕節破簡而出,一發不可收拾。今晚同亞女温書時,比老公入房起出左大量走私。

比佢見到好多未掉盒有價錢既護膚品:
La Rochelle refreshing lotion $2xxx(其實拆左千零,又有贈品):亞老婆,呢枝你唔係話幫亞邊個買既咩?果曰佢黎左香港,你仲未比佢既? ............唔記得左,下次提我!!

:咁呢枝呢?EL night repair.又話送比我媽做聖誕節禮物呃?.........呢枝係99回禮比我架。。

sk2 stempower cream:呢個又乜未開,幾時買架?............會員生曰禮物。

大大小小paper mask:你打算一晚敷幾塊?.........我未比錢架,唔岩可以攞返去退。。。

但你仲有xxxx, xxxxx,

喂.........亞女呢題數學我唔識教,你黎。。。。

其實我知自己真係有問題,無節制,成曰比老公周到,唉,點樣先可以介,我一出街就忍唔住買,唔買大都買細。我决定下次買左要收好啲,唔好比c6揾到。

大宅

回覆:一心一意 的帖子

好搞笑!你好機智啊。女人都一樣,每年一到年底就會好似中佐“買啦買啦咒”咁,收唔到手冇計啊,鬼叫年底又聖誕又新年又感謝周咩。太吸引啦唔買覺得虧佐咁

新手妈咪.!多多指教!!!

大宅

唔帶錢。。唔帶卡就介到。。

lindia  agree!  發表於 14-1-1 11:59

大宅

引用:唔帶錢。。唔帶卡就介到。。

原帖由 daydayhappy_ 於 13-12-30 發表
唔帶錢。。唔帶卡就介到。。
係咪真架?我無錢無咭係身好無安全感架喎!

大宅

回覆:好樣衰,點樣可以鎖住自己既心引~

我收係$12店盒入面放係什物房,老公問起就話係冬天用既野or夏天用既野

翡翠宮

之前我將屋企所有開咗未開嘅化妝品護膚品寫咗張 inventory list. 細至所有唇膏都每一支將brand collection shade 全部mark 低. 完成後有好耐都無買野嘅意慾, 買之前都會諗屋企好似有 6x 唇膏, 都係算啦 之後又將全部未開放哂入一/ 兩個大盒. 無野做時又攞來睇下, 等自己記得有好多野未用

翡翠宮

比d inspiration 你. 呢個人以前都買得好癲, 但佢年幾前開始做 declutter 去停手
http://www.youtube.com/watch?v=AnF2Sj4v8rY
http://www.youtube.com/watch?v=dvlb8TGhGJk
http://www.youtube.com/watch?v=4qHOqFczavg

別墅

引用:之前我將屋企所有開咗未開嘅化妝品護膚品寫

原帖由 Dwmn 於 13-12-30 發表
之前我將屋企所有開咗未開嘅化妝品護膚品寫咗張 inventory list. 細至所有唇膏都每一支將brand collection ...
我同你一樣呀!

複式洋房

唔帶credit card

大宅

引用:之前我將屋企所有開咗未開嘅化妝品護膚品寫

原帖由 Dwmn 於 13-12-30 發表
之前我將屋企所有開咗未開嘅化妝品護膚品寫咗張 inventory list. 細至所有唇膏都每一支將brand collection ...
其實化妝品我唔多好,係鬼整佢護膚品好多。早半年無點買,宜家好似餓左好耐咁。

翡翠宮

回覆 一心一意 的帖子

哈哈. 護膚品都叫做比化妝品易用完.都有一個方法嘅. 你試下係你個樽上面畫一條線, 代表你今日個支野有幾多剩.
一個月之後再畫一條, 再下個月又畫一線, 之後你就會好期待畫下一條線.
同埋會發現一支野要用好耐先用完, 會無咁易有買野慾.

大宅

我係敏感肌, 所以無得買...
Happy New Year

大宅

用得到已經好開心
Happy New Year

侯爵府

女人係咁, 鐘意買野~

侯爵府

一心一意 發表於 13-12-30 23:11
係咪真架?我無錢無咭係身好無安全感架喎!
唔好帶咁多錢出街, 信用卡真係唔好帶~

大宅

如果買得太多個排,我會經過封鎖自己,唔帶提款卡和信用卡,只帶夠食飯和搭車錢

伯爵府

子爵府

原來有人同我經歷係一樣架,我都勁驚佢發現我d寶貝,我都唔知點解畫好

侯爵府

我老公反而最鼓勵我買護膚品、佢形容我如果連呢樣都唔堅持、我人生真係完全無堅持

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我都有年半存貨,好彩c6唔會過問咋!今年真係要忍下手先得

I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至