自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

報紙登嗰件我買咗....連 Burberry 都有...咁應該買咩衫俾 bb... 我俾咁多錢都係想買個質料同舒服...D廠搬哂上去...真係..I give up...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:Burberry 童裝都有塑化劑

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140115/18593336

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

寶石宮

我都估唔到

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Truffeee 發表於 14-1-15 09:35
報紙登嗰件我買咗....連 Burberry 都有...咁應該買咩衫俾 bb... 我俾咁多錢都係想買個質料同舒服...D ...
報紙寫果件burberry係made in Thailand, NOT made in China, 其實唔係淨係China野會有問題。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Gap 買咁貴都有, 豈有此理! 反而H&M咁平就無事, 係質料差D

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Gap+買咁貴都有,+豈有此理!+反而H&M咁平就

原帖由 poodlema 於 14-01-15 發表
Gap 買咁貴都有, 豈有此理! 反而H&M咁平就無事, 係質料差D
可能塑化劑貴,所以無落,可以賣平D!咁 quality 無咁好,又會快D要買新.... 薄利多銷!

大宅

引用:Quote:Truffeee+發表於+14-1-15+09:35+報紙

原帖由 Wendy1017 於 14-01-15 發表
報紙寫果件burberry係made in Thailand, NOT made in China, 其實唔係淨係China野會有問題。
...
怪錯咗 china 添

大宅

我B都有唔小 Gap 衫中哂招....

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

根本就冇得避,驗唔到嗰啲只可證明嗰批嗰款冇事,唔代表嗰間公司賣緊嘅其他衫冇事!

P.S. 以前做製衣,知道啲廠點樣做件辦過lab test

大宅

其實h&m都ok,我買過幾件底衫俾bb著好耐都冇起毛粒

珍珠宮

頂佢! 我好多件喎! 仲有鞋同羽絨

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前夠以為台灣食品安全啦, 咪一樣有塑化劑
如果買淘寶同買名牌都一樣有, 我點解要俾咁多錢

丫雅    發表於 14-1-15 18:53

大宅

引用:以前夠以為台灣食品安全啦,+咪一樣有塑化劑

原帖由 goo_littlebb 於 14-01-15 發表
以前夠以為台灣食品安全啦, 咪一樣有塑化劑
如果買淘寶同買名牌都一樣有, 我點解要俾咁 ...
真係好無奈同芧盾!

珍珠宮

大宅

引用:根本就冇得避,驗唔到嗰啲只可證明嗰批嗰款

原帖由 fuhk 於 14-01-15 發表
根本就冇得避,驗唔到嗰啲只可證明嗰批嗰款冇事,唔代表嗰間公司賣緊嘅其他衫冇事!

P.S. 以前做製衣,知 ...
咁過份既..只係怕D廠為咗某D利益而越做越過份...我俾咁多錢都係想買個安心..如果唔係我淘寶或者街邊買都得啦...

大宅

好難被免

首頁

尾頁

跳至