論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下你地d工帶小朋友去街市買餸既時候會吾會帶bb車呢?我個小朋友而家2歲,成日四圍走,帶bb車係會安全d,但街市又好鬼多人,架bb車又會塞住哂條路,吾用bb車又怕工人睇佢吾住,都吾知點好

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我工人用背帶將b放前面, 可以睇到佢有無比人搞or搞人野,
因為佢係架車度會亂抓野,
其他人背住餸沒有為意就會成袋餸, 撞到bb頭,
個高度岩岩好, 我仔三歲, 街市好窄有些位過唔到,

子爵府

我自己放工去買

大宅

回覆:darichie 的帖子

我聽好多朋友都吾會比工人帶小朋友去買餸,但如果收工先去買咪好夜囉

大宅

回覆:工人帶小朋友買餸

我一個星期買一次,唔會叫工人帶bb去街市迫

YuYuMother  同意  發表於 14-1-28 09:09

水晶宮

我小朋友得兩歲時,我唔洗工人去街市買送.
一係就去超市,
一係就我或其他家人買,或大家一齊去買.

大宅

回覆:yuenshanl 的帖子

反工 Lunch去買得唔得呀?

大宅

回覆:summerize 的帖子

我中環返工,d餸好貴

大宅

以前小朋友細,一係自己放工買,一係老公買,或叫老人家係屋企睇住一陣,比工人去街市買,我唔想工人帶小朋友去街市.

大宅

回覆 yuenshanl 的帖子

我囡囡三歲到現在我都不比工人姐姐帶她落街市,因實在太危險了,街市又多人,個個拿住袋餸點會理到個豆丁,一時比D海鮮吉到有菌仲煩,我囡囡未返學時都是我自己放工去買,情願自己辛苦D,個姐姐又要拎餸又要比$都無手拖住個豆丁,如果個豆丁周圍走都唔知點攪。

大宅

回覆:decmama 的帖子

我就係怕佢四圍走

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我以前叫工人“咩”仔,只可以去超市買送,貴都而辦法,安全緊要

主 賜 平 安

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

我仔未返學時係逢星期六我同工人去買夠一星期的餸。

複式洋房

我收工自己買, 唔想工人同小朋友去街市... 好唔方便

男爵府

我自己去街市買餸見到啲姐姐推住BB車係又濕又窄轉黎轉去都覺得麻煩兼dirty. 我唔駛姐姐去買餸, 自己週未買定多啲, 如唔夠平日放工再買啲. 自己辛苦好過BB辛苦.

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔8個月大開始每天跟工人姐姐去買餸(背住在前面),
現已三歲都係咁做, 我和老公工作時間長,
沒有機會買餸, 超市個人覺得又唔新鮮, 重要買定一星期
想給新鮮野有營養給bb, 所以都係每天買姐姐帶埋一齊去買,
以上是我個人感覺, 如有得失, 請見諒

子爵府

我仔8個月大開始每天跟工人姐姐去買餸(背住在前面),
現已三歲都係咁做, 我和老公工作時間長,
沒有機會買餸, 超市個人覺得又唔新鮮, 重要買定一星期
想給新鮮野有營養給bb, 所以都係每天買姐姐帶埋一齊去買,
以上是我個人感覺, 如有得失, 請見諒

翡翠宮

女細個時,一個星期買一次餸。
工人不可以帶女落街

珍珠宮

回覆:yuenshanl 的帖子

用孭帶

公爵府