親子旅遊

跳至

首頁
12345...36

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

因為新開既legoland酒店, 成就左今次既5日4夜之旅~~~
坐jetstar
去左SG ZOO, GARDEN BY THE BAY,
然後就入LEGOLAND HOTEL住左2晚, 買左2-DAY COMBO TICKET,
第5日返SG再去GARDEN BY THE BAY玩水, 食多餐海鮮先返香港~~~

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

~ 關於新山/新加坡美食: Post #63

~ Day 1 - China Town+摩天輪FLYER: Post #94

~ Day 2 - 新加坡動物園: Post #125

~ Day 2 - Garden by the Bay: Post #160

~ Day 3 - Legoland & Hotel Kids Area, Post #190

~ Day 5 - Legoland Hotel 隨拍, Post #223

~ Day 4 - Legoland Water & Theme Park, 酒店泳池, #252

~ Day 5 - Garden by the Bay 嬉水 + 可怕的JETSTAR #280

PS: 先分享部分照片, 因BK唔俾POST LINK, 如需要BLOG LINK 參考更多, 可直接PM告之 (留言要LINK的一律不會回覆, 因為純分享資訊, 唔想俾版主封帖呀!) ~~~

小肥肥七號    發表於 15-1-21 18:29
joeyeddie8  我想要link 呀  發表於 14-6-29 02:49
兔bi  Pls send your blog link to me. Many thanks.  發表於 14-4-3 10:28
maggie1010  我計劃5月去,pls share link, much thx!  發表於 14-3-26 00:14
yatyat0701  我都想要blog link,pls  發表於 14-3-24 21:07
vtws  pls pm me yr blog link ,very nice  發表於 14-3-24 17:28
March  Nice!!   發表於 14-3-14 10:18

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

好正呀... 熱嗎?

大宅

引用:因為新開既legoland酒店,+成就左今次既5日4

原帖由 brbaby2007 於 14-03-07 發表
因為新開既legoland酒店, 成就左今次既5日4夜之旅~~~
坐jetstar
Wow 酒店好正
小朋友一定好開心!
有Blog link??
Thxthx

禁止訪問

禁止訪問

回覆:分享: 新加坡+legoland (酒店) 5日4夜親子遊 (未完)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lojo11 發表於 14-3-7 08:32
好正呀... 熱嗎?

2月份去, 唔算好熱, 好過香港好多囉!!
不過我兩公婆曬傷左, 記得帶防曬呀!!!!

珍珠宮

mandy629 發表於 14-3-7 08:54
請問你去zoo由新加坡去定新山去?

ZOO O係SG
新山無動物園架麻?!

珍珠宮

Draculat 發表於 14-3-7 08:52
Wow 酒店好正
小朋友一定好開心!
有Blog link??

開心到癲左!! 兩個唔肯走.....

珍珠宮

mandy629 發表於 14-3-7 08:53
我都想要blog link, garden by the bay有水玩?

有喎! 不過唔係好大, O係近海邊.....
仲有個幾靚既KIDS PLAYGROUND (無去, 太熱)

大宅

你係LEGOLAND BOOK 左2 間房? 見除左大床仲有碌架床.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

brbaby2007 發表於 14-3-7 09:23
2月份去, 唔算好熱, 好過香港好多囉!!
不過我兩公婆曬傷左, 記得帶防曬呀!!!!
...

我上年四月去, 熱到熔.. 無mood玩...

男爵府

brbaby2007 發表於 14-3-7 08:26
坐jetstar
場我都想學你咁嘅行程, 但就想只住一晚legoland, 夠玩嗎?
我都想要你blog 條 link 啊, thx!!

子爵府

好媽媽勳章

引用:你係LEGOLAND+BOOK+左2+間房?+見除左大床仲

原帖由 gioiahohk 於 14-03-07 發表
你係LEGOLAND BOOK 左2 間房? 見除左大床仲有碌架床.
Legoland standard room係1大床+1碌架床! 已經係最細嘅房!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 brbaby2007 於 14-03-07 發表

我都book左暑假legoland kingdom 房,可以比blog lnk我嗎?

大宅

回覆 NamB 的帖子

珍珠宮

gioiahohk 發表於 14-3-7 09:30

一間房黎架,
佢地O的房, 一張大床 (當一間房咁)
跟住有張碌架子母床, 可以訓3個人

加埋訓到2大3小架!!!!

珍珠宮

lojo11 發表於 14-3-7 09:39
我上年四月去, 熱到熔.. 無mood玩...

呢度好多JM 4月去呀,....
係有少少辛苦, 但頂得住!!!
因為無人唔洗排隊麻, HEHEHEEH

我地第2日半日WATERPARK, 半日LEGOLAND, 無咁辛苦囉

珍珠宮

aves_y 發表於 14-3-7 09:41
場我都想學你咁嘅行程, 但就想只住一晚legoland, 夠玩嗎?
我都想要你blog 條 link 啊, thx!!
...
一晚其實都夠既
但因為我地原先PLAN左一日THEME PARK, 一日WATERPARK麻, 再加埋O係酒店HEA下, 所以BOOK左2晚囉!
買埋佢2-DAY COMBO, 真係都幾抵架~~ (一家三口, 2-DAY COMBO 都係myr490)

lovemeow  2晚酒店要幾錢呢?  發表於 14-3-28 10:54

公爵府

親子王國15週年勳章

i want bolg line la! please PM me. Thanks

大宅

HI 我嚟緊4 月都去呀,可唔可以比BLOG LINK 我呀?
另外你由SG 去Legoland 係BOOK 車來回定自己搭車去?
MANY THX!!

首頁
12345...36

尾頁

跳至