自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

話說佢岩岩個星期六去旅行, 因為我都唔係香港, 所以培唔到佢去, 不過仲有我家姐一家,

第二朝, 我一早收到佢WHATSAPP, 佢話晒我知佢D存摺、EPS放係邊到, 仲有晒PASSWORD, 同佢屋企鎖匙放係佢公司.....

咁我未SEND問仲乜話呢D野我知囉, 佢有睇又唔覆番我WO, 嚇到我係咁睇下有咩新既國際新聞

點知十幾個鐘之後, 先覆我話意外既野預計唔到

佢都唔止一次去旅行啦, 嚇C人咩

呻完

侯爵府

回覆:可能係馬航事件---我阿媽SEND左WHATSAPP比我

馬航成件事真係搞到人心惶惶

falalala    發表於 14-3-18 06:19
tsung    發表於 14-3-17 13:47
guzzia  x2  發表於 14-3-17 09:01

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

minniebella 發表於 14-3-17 05:25
馬航成件事真係搞到人心惶惶
佢SEND黎果下我都未諗到, 只係好似有咩交低晒D野咁,
心血少D都唔得

侯爵府

引用:Quote:minniebella+發表於+14-3-17+05:25+

原帖由 rubyplk 於 14-03-17 發表
佢SEND黎果下我都未諗到, 只係好似有咩交低晒D野咁,
心血少D都唔得
...
我媽咪本來plan下個月去泰國玩,e+話推遲到年尾

水晶宮

minniebella 發表於 14-3-17 05:34
我媽咪本來plan下個月去泰國玩,e+話推遲到年尾
我媽就係去左泰國
佢出發之前都係咁話我姐夫, 仲乜要呢個時候去

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆:可能係馬航事件---我阿媽SEND左WHATSAPP比我

馬航事件,成件都好似,—個大話蓋一個大話咁

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

意外既真系好難預計。。。

重新起步,為未來努力

珊瑚宮

引用:馬航事件,成件都好似,—個大話蓋一個大話

原帖由 霜霜 於 14-03-17 發表
馬航事件,成件都好似,—個大話蓋一個大話咁
我本來想轉機但直航可能較安全

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

水晶宮

你媽好穩陣
我要瞓八個鐘

侯爵府

陪月勳章

回覆:rubyplk 的帖子

咁有好難怪伯母既,我估好多人都嚇親

sixfourtoo    發表於 14-3-18 16:00

男爵府

伯母都是比個交帶你們。馬航失蹤那天我在清邁,一直都心掛掛留港的囝囝,直至安全在港著陸。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯友咁反而係唔忌諱,夠理性

珍珠宮

回覆:rubyplk 的帖子

小心駛得萬年船

水晶宮

伯母當然一定會平安回來! 但佢很有先見之明,意外意外意料之外

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

收到甘既whatsapp,我一定血壓狂飆

rubyplk    發表於 14-3-17 12:44

大宅

睇完知啲嘢响邊就得,拿臨delete兩邊msg...家下what's app 賣咗,真係唔知會唔會比人save起/賣資料..
總之危險. 要小心保護自己個人資料呀.

水晶宮

VIKAZ 發表於 14-3-17 09:56
睇完知啲嘢响邊就得,拿臨delete兩邊msg...家下what's app 賣咗,真係唔知會唔會比人save起/賣資料..
總之 ...
真係架
咁我快手抄低D資料就DEL左佢

瑪瑙宮

引用:話說佢岩岩個星期六去旅行,+因為我都唔係香

原帖由 rubyplk 於 14-03-17 發表
話說佢岩岩個星期六去旅行, 因為我都唔係香港, 所以培唔到佢去, 不過仲有我家姐一家,

第二朝, 我一早收到 ...
點解要用whatsapp send咁冇晒私隱

水晶宮

tkop 發表於 14-3-17 12:51
點解要用whatsapp send咁冇晒私隱
佢酒店用WIFI唔洗錢, 打長途又要錢, 我同佢咁岩都唔係香港, 大家收漫遊好金
我估係咁, 都唔明點解佢唔上機前比我

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

yuexu 發表於 14-3-17 08:18
我本來想轉機但直航可能較安全
而加尼個世界,好多嘢都好難預料,今日唔知聽日事,天天過得開心就夠啦。

首頁

尾頁

跳至