論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

邊到有印尼餐廳好味? 因為印尼姐姐生日我想請佢食飯. 有冇好介紹. Thanks.
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

子爵府

畀面勳章

尖沙咀加連威佬道有一間叫"印尼餐廳", 好老字號, 食物都ok 幾好食, 上次我家姐姐生日, 我都係帶佢去呢間食.

原文章由 PigPigMother 於 07-8-15 12:41 發表
邊到有印尼餐廳好味? 因為印尼姐姐生日我想請佢食飯. 有冇好介紹. Thanks.

大宅

原文章由 PigPigMother 於 07-8-15 12:41 發表

係佢自己提出定你比佢諗先...

佢自己提出,我會唔理佢...

個人推介:灣仔 Cinta-J 黃薑飯勁正! 不過星期六日無得食,只有散叫...

另:銅鑼灣JP個間唔好食... 都唔知做乜成日都咁多人去食...:tongue:

大宅

原文章由 波子媽 於 07-8-15 12:50 發表
尖沙咀加連威佬道有一間叫"印尼餐廳", 好老字號, 食物都ok 幾好食, 上次我家姐姐生日, 我都係帶佢去呢間食.

係咪印尼 1968? 定係另一間??

複式洋房

其實你在美心網訂個cake,比佢holiday 同佢D 朋友一齊食
可一舉三得!

一 來佢D朋友會讚你好, 你個工人在同輩說話影響下, 都認定你是好僱主,便更努力做好house work

二: cake cheaper than a dinner

三 : 佢地同朋友食, 高興過同僱主食 ,
你問心, 你都like 同朋友食喇

大宅

原文章由 mm-mei 於 07-8-15 13:44 發表
其實你在美心網訂個cake,比佢holiday 同佢D 朋友一齊食
可一舉三得!

一 來佢D朋友會讚你好, 你個工人在同輩說話影響下, 都認定你是好僱主,便更努力做好house work

三 ...

都係好方法喎, 我個印印在 7月生日, 因為唔想同佢出去食飯, 怕佢會悶 (始終唔係 fd, 冇乜野講), 買禮物又唔知送咩好, 所以俾左封 red pocket 就算啦。

水晶宮

好主意!
原文章由 mm-mei 於 07-8-15 13:44 發表
可一舉三得!

三 ...

大宅

我個印印13/8生左日喇, 我地買左個蛋糕仔+100利事+1SET SKIN CARE比佢+PIZZA 外賣.

P.S. 果日佢整壞左我地用左一年多既洗衣機, 其實都好嬲架, 不過佢生日就費事剷佢比條生路佢行.

對工人真係好矛盾, 想對佢好D就得寸進尺, 早兩日生日先對佢好喇, 到琴日又冇心機煮餸, D餸1WEEK重複3-4次, 成日西蘭花, 白灼蝦, 話佢佢竟然食白飯抗議, 好彩佢冇黑臉, 如果唔係真係慶到想剷佢返印尼, 我都唔明, 寫埋MANUAL比佢喇, 煮餸都咁求其, 仲要嬲返你轉頭, 而家諗起仲把幾火.

[ 本文章最後由 等待BB的小貓 於 07-8-15 17:02 編輯 ]

大宅

原文章由 等待BB的小貓 於 07-8-15 16:57 發表
我個印印13/8生左日喇, 我地買左個蛋糕仔+100利事+1SET SKIN CARE比佢+PIZZA 外賣.

P.S. 果日佢整壞左我地用左一年多既洗衣機, 其實都好嬲架, 不過佢生日就費事剷佢比條生路佢行.

對工人真係好矛盾, 想對 ...

工人生日, 我每年都俾利是佢 ($200)。
今年, 好想送兩個大鬧鐘俾佢, 頂佢唔順啦.....
時常話唔知醒,聽唔到鬧鐘, 無較鬧鐘, 多多藉口

大宅

原文章由 HCLAU 於 07-8-15 17:15 發表

工人生日, 我每年都俾利是佢 ($200)。
今年, 好想送兩個大鬧鐘俾佢, 頂佢唔順啦.....
時常話唔知醒,聽唔到鬧鐘, 無較鬧鐘, 多多藉口

送鐘都好呀∼
提佢再做野係咁就終喇∼

大宅

我個印 yesterday birthday,
我本來諗住淨係俾封利時佢,
我老公又係都要買蛋糕 (我生日佢都無買蛋糕俾我 )

結果我好事但咁買左半磅蛋糕俾佢 + 利時一封 $50.

係咁多~

大宅

我個印 yesterday birthday,
我本來諗住淨係俾封利時佢,
我老公又係都要買蛋糕 (我生日佢都無買蛋糕俾我 )

結果我好事但咁買左半磅蛋糕俾佢 + 利時一封 $50.

係咁多~

複式洋房

我個印尼姐姐好有責任心,每次放假佢都準備所有BB當日要用嘅嘢同清潔完地板先出街,做嘢自動自覺,我同老公都好滿意. 佢响香港冇咩朋友,因為每次放假佢都係去Agent到同D同鄉傾吓契,所以想請佢食慶祝吓. 等佢多D歸屬感.
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

大宅

可一舉三得!

三 ...

MM-MEI,
GOOD IDEA!!!\THANK YOU!!!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

水晶宮

我個friend個媽,長期煮飯都會有一碟炒菜心,一碟蒸排骨,同一碟燒味!日日都係咁!
有d人,唔識諗花款架,不如你落order比佢啦.
原文章由 等待BB的小貓 於 07-8-15 16:57 發表

對工人真係好矛盾, 想對 ...

大宅

我印印都今日生日, 諗住叫pizza咋
我個囡而家瞓緊覺 (係cam見到), 個印印lee 係toilet 成大半個鐘都未出來, 一定係度傾電話 ,唔做家務 本來諗住比封利是佢, 慳番~~ 平時我一定打電話番屋企橙佢, 今日......

大宅

原文章由 mikiko 於 07-8-16 09:56 發表
我印印都今日生日, 諗住叫pizza咋
我個囡而家瞓緊覺 (係cam見到), 個印印lee 係toilet 成大半個鐘都未出來, 一定係度傾電話 ,唔做家務 本來諗住比封利是佢, 慳番~~ ...

比我會照嗌... 仲買個孖寶蛋糕比佢...
返到屋企就同佢講:原本個pizza係諗住同你一齊食,不過見你講電話,而家就剩返件孖寶蛋糕,再講多五分鐘就連蛋糕仔都無...
之後係佢面前食得好好味... 佢就知之後點做架喇∼
即係同佢講,對佢好唔係必然,你再衰,我就逐樣offer cut左你...

珍珠宮

when my maid birthday, i gave her a red pocket + extra hoilday (if her b'day is during weekend), so she can enjoy her b'day with frds

大宅

方方媽媽,

果日話完佢d餸重複, 琴晚好d有碟幾個月冇整過既蒸肉餅, 但另外個兩碟都一樣咁行囉, 我唔會order佢呀, 因為我屋苑個街市唔係好多野買, 一係就賣晒, 我驚order比佢冇得買, 佢死返黎同我講冇, 一係分分鐘我話想食菜芯, 佢廿蚊一斤都同我買返黎.

原文章由 方方媽媽 於 07-8-15 23:07 發表
我個friend個媽,長期煮飯都會有一碟炒菜心,一碟蒸排骨,同一碟燒味!日日都係咁!
有d人,唔識諗花款架,不如你落order比佢啦.

別墅

我個印姐都係 tomorrow 生日, 我地會請佢出街食飯同埋買個蛋糕同佢吹 candle !
芹樂園[img align=left]

首頁

尾頁

跳至