自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

醫生叫我去照, 我死黨話又要拉又要扯又要夾個胸.................
仲講到呢好難忘記個過程咁話
我其實都有 d 驚
但我反而擔心如果唔好彩話, 之後會點呀??? 良性係咪都要割 ka

胡思亂想中

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上下, 左右夾住影, 難忘都無計, 頂硬上!

侯爵府

不用太擔心, 我都因有硬塊而去照, 只係少少痛, 而且大多數硬塊都係良性的

伯爵府

2024年龍年勳章

緊係去驗啦
做算點拉點扯點夾都要去驗
你唔驗又點知係咩結果?

你個friend又係既, 唔支持你仲嚇鬼你.......

我~好~幸~福~呀~

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:醫生叫我去照,+我死黨話又要拉又要扯又要夾

原帖由 oxford0158 於 14-03-24 發表
醫生叫我去照, 我死黨話又要拉又要扯又要夾個胸.................
仲講到呢好難忘記個過程咁話:t ...
睇左醫生先...add oil

珍珠宮

好媽媽勳章

病向淺中醫, 快d去check啦.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

快D去照咗先

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

oxford0158 發表於 14-3-24 15:27
唔駛驚架! 少少痛之嘛~
放下自在

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

穩陣計,一定去照.

子爵府

回覆:例行婦檢 check 到有硬塊.........

會 book 去照, 但死黨講到永世難忘, 個心有的怯囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

痛都係一陣.... 唔好太驚呀... check清楚好D

珍珠宮

oxford0158 發表於 14-3-24 15:27
我照過2次。。查實我又唔覺得係痛到咁得人驚,只係夾住時你要忍住度氣唔可以呼吸辛苦D。
大部份都千維瘤良性的,不用擔心。

男爵府

引用:醫生叫我去照,+我死黨話又要拉又要扯又要夾

如果未過40,係做超聲波掃描架,唔使擔心

男爵府

照啦,痛都係一次 (我照過)

照咗起碼得個知字,唔照成日形住自己有嘢咪仲衰

駛唔駛割都係要照咗先知!
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

子爵府

引用:Quote:原帖由+oxford0158+於+14-03-24+發表

原帖由 yuko0605 於 14-03-24 發表
未夠40呀,但醫生話兩樣都要做呀

男爵府

yuko0605 發表於 14-3-24 15:41

唔一定架,我照果陣未夠30歲,不過我係因為媽媽有事所以叫醫生寫紙去照嘅~
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

男爵府

引用:Quote:原帖由+yuko0605+於+14-03-24+發表如

未夠40呀,但醫生話兩樣都要做呀
唔痛架,放心,你放鬆就無事

子爵府

回覆 oxford0158 的帖子

唔洗驚, 係夾嗰吓有少少痛/唔舒服啫! 生仔咪仲痛!

男爵府

引用:Quote:yuko0605+發表於+14-3-24+15:41+如果

原帖由 小蜜豐 於 14-03-24 發表
唔一定架,我照果陣未夠30歲,不過我係因為媽媽有事所以叫醫生寫紙去照嘅~ ...
我去檢查都係先超聲波,之後先做夾胸個個

大宅

回覆:例行婦檢 check 到有硬塊.........

我都係剛剛照超聲波照到有個可疑硬塊,醫生suggest去專科抽針化驗,等緊睇專科果幾日我真係嚇到半死,又自己嚇自己,連我同事見到我個樣都問我做咩殘晒,話從未見過我咁

之後睇專科,再照超聲波佢都話其實好大機會係良性瘤,我可以選擇抽唔抽針,由於已prepare 左幾日心情,我鼓起勇氣去抽左,當然化驗結果係冇事啦。

所以你都唔洗太擔心,好多女仔都有呢個問題,check完安心好多!

當知道冇事後,我同c6講要去慶祝

首頁

尾頁

跳至