自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

話說琴晚同老爺奶奶, 佢地的朋友2公婆(從香港黎玩), 我老公, 一行6人去三藩市食buffet...
盡地主之誼, 帶佢地去食自助餐, 呢間野不嬲都多人, 去到, 見到有架旅遊巴停0係外面, 車上全是中國人, 已心知不妙, 但一場黎到, 無理由轉地方.

入到去, 有位, 開始各自各去拎野食. 食到咁上下. 0個班中國遊客浩浩盪盪行入黎, 坐0係我地後面..

食咁耐, 我同老爺就比人撞咁耐...因為佢地不停0係我地後面夾硬行來行去, 近D, 方便D呀麻...(我地後面並唔係一條路, 當然, 如果要夾硬行, 無話唔得的....)

然後, 我地起身拎野食, D人會將我地椅子推前D, 方便佢地行, 每次返黎要拉返開張椅子不在講. 仲有的係, 老爺掛左件外套0係椅背上, 返黎時, 件外套沾滿佢地食完海鮮未洗手的油漬............

更過份的係, 明明我地食緊野, 有人坐緊0係度......佢地竟然將食完的碟放0係我地桌上!!!!!! 完全無視我地存在....老爺奶奶問你做乜呀?? 佢仲一副有乜咁大不了的表情話"無人收碟呀"(國語)...............咁就要擺0係我地度喇?

食到一肚火呀真係.....
--------------------------------------------------------------------------

講少少題外話:

有jm話好多人去美國生, 其實無錢都可以去美國生.

我識一個就係咁, 完全唔熟, 係親戚姪女...大陸人, 2公婆用旅遊身份去美國, 0係三藩市生左個女. 佢地無身份, 因此唔可以合法打工, 唔知點樣比佢地租到間屋, 將D房出租比去三藩市旅遊的人, 你知D後生中意自由行唔跟團, 咁呢D房咪就搶手囉, 平過租酒店...
個女的而家大住肚準備生第二個喇.....

見親佢地我都無好面色, 佢個女我有份用錢養(納稅人)

對社會無貢獻(佢地出租房當然唔會交稅啦), 而又食政府(佢個女自動享有美國福利), 正正同香港有手有腳正正常常但又拎綜緩一樣咁乞人憎!

-------------------------------------------------------------------

呢個仲經典

一個50幾歲的女人, 係老公2叔的小學同學(大陸), 佢去美國旅遊, 一黎就唔想走喇, 點呢......佢遊說2叔, 比筆錢佢, 同佢假結婚, 要假結婚, 就先要同2嬸離婚, 2嬸長期患病, 雖然好唔願意, 但都無辦法, 而個女人亦都同佢大陸個老公離婚, 話為左個仔將來可以去美國喎...............佢老公又OK喎..........

好啦, 終於結婚, 叫我同老公去做證婚人......嘩唔係呀? 老公話睇場戲0姐, 無所謂啦...

好啦終於達成個女人願望, 開頭個女人仲0係出面租屋住, 2叔周不時去過夜......搞搞下仲住埋2叔屋企, 變成真真正正的2嬸. 同ex-2嬸一齊服侍一夫...

而家去食飯飲茶仍然會見到呢三個人一齊出現的奇景. 只不過ex-2嬸坐輪椅咁0姐.....

----------------------------------------------------

總結:

為左去美國, 無錢的中國人係可以無所不用奇極. 呢D騎呢野隨時發生在你/我/他身邊.

BFG    發表於 14-5-21 18:12
CurryCheng  點解去到邊都咁失禮  發表於 14-5-21 11:00
Snoopy211  去度邊都係咁衰   發表於 14-5-20 16:41
debjc  過份!  發表於 14-5-20 16:03
kit2468    發表於 14-5-20 13:27
iammiyake    發表於 14-5-20 12:23
tsung    發表於 14-5-20 12:18
totheend    發表於 14-5-20 11:54
chan803    發表於 14-5-20 11:52
jenniecatcat  俾我爆鬼佢啦  發表於 14-5-20 09:40
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆:蝗蟲行為殺到去美國....

佢地真係,去到邊衰到邊…

VIANNMO  本來唔係想歧視佢地 係佢地自己ge行為令人睇唔起佢地 憎佢地 !!  發表於 14-5-21 00:52
wingeman2011  對, 最差的人種。  發表於 14-5-20 14:50
cindyleung0728  X2  發表於 14-5-20 10:46

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

美國visa咁易批架咩

tunmama  易左好多,美國佬勁揾大陸佬錢  發表於 14-5-20 16:32
Mrs周  有錢咪得囉  發表於 14-5-20 15:45
我愛小魔怪  我都有同一問題!  發表於 14-5-20 11:01

子爵府

BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 14-5-20 07:32
美國visa咁易批架咩
咁我唔知喇...不過三藩市越黎越多中國人就真的.....................

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

男爵府

子爵府

BK Milk勳章

Jessicalws 發表於 14-5-20 07:31
佢地真係,去到邊衰到邊…
咪係!!!!!!!!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

真係無言!!!

bonnyye    發表於 14-5-20 07:37

伯爵府

引用:美國visa咁易批架咩 +

原帖由 我愛Corina 於 14-05-20 發表
美國visa咁易批架咩
聽上邊D人講,自從911之後,美國visa就好容易批啦咦家仲好多一條龍美國生仔公司添啊

cffw  True  發表於 14-5-20 12:24

男爵府

回覆:我愛Corina 的帖子

美國佬等錢洗,强國人暴發戶多

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 bonnyye 的帖子

真係討厭、

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

全世界都覺得佢地討厭

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 hashtag影視迷勳章

"食完海鮮未洗手的油漬"

我都見識過啲B6, 個位就算有人坐喺度食緊嘢都照推, 好危險
位同位之間冇位都要死"sip", 超rude
簡直人見人憎

男爵府

我上星期都去完SF...佢地...真係多到你唔信

翡翠宮

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:話說琴晚同老爺奶奶, 佢地的朋友2公婆(從香

原帖由 bonnyye 於 14-05-20 發表
話說琴晚同老爺奶奶, 佢地的朋友2公婆(從香港黎玩), 我老公, 一行6人去三藩市食buffet...
盡地主之誼, 帶佢 ...
三藩市一向多B6架啦

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

公爵府

公爵府

bonnyye 發表於 14-5-20 07:34
咁我唔知喇...不過三藩市越黎越多中國人就真的.....................
唔好話三藩市,英國一街都係大6人,拖住車仔,我仲見過一個大6男人,無論係邊間超市出現,都淨係掃奶粉!

大宅

係downtown Macy's都見到佢地成團掃貨

首頁
12345...7

尾頁

跳至