夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註冊前家中父親意外過世),原本諗住過咗一年後去補辦手續,但係……c6一句話(我同亞媽《99》講咗唔擺酒啦),我當時好唔開心,但當時我真係好愛佢,為咗(唔擺酒)呢件事我同我媽媽吵咗一場,自此我媽媽好唔鍾意c6,每次我返屋企探媽媽,佢都會俾面色我睇,說話單單打打,但係無辦法,一個係我媽媽,一個係我愛嘅男人,我唯有兩邊都儘量討好,大家都相安無事咁相處咗12年,點知由舊年年尾開始我同c6呢段感情開始有變化,皆因佢舊年年尾開始無工做,成日叫我搵人介紹工俾佢做,講真,佢學歷唔太好,一直都係做藍領,我又真係唔多識做藍領嘅朋友,前後托過兩個朋友幫過手,但到後期都唔成事,佢自己又唔係太積極咁去搵工,我都唔介意,雖然我份人工唔多,但係都可以負擔起日常生活開銷,所以我一直都無催佢搵工,點知最近,佢唔知發生咩事,經常話我兩個朋友幫唔到手,問佢哋有冇工介紹,又話要問吓,一問就問咗個幾月,問完又話無,攪到佢無嘢做,我同佢講,慢慢黎啦,屋企嘅嘢您唔駛擔心,我ok,唔好俾咁大壓力自己,點知佢同我講而家好難搵工,無個熟人喺度搵鬼請你,經常對住我講啲好刻薄嘅說話,有時想好好哋同佢傾吓,佢啲態度就衰到好似我欠咗佢咁,講唔夠兩句,就答你,得啦得啦,唔駛講啦,講咩啫,最衰就係你兩個朋友,大話精,嘥哂我啲時間,多X餘,唔X傾啦,唉……我簡直就啞子吃黃蓮,大佬呀,我兩個朋友話幫您問吓,無話一定得,您就將個責任推咗俾人哋,每日返屋企見到佢就黑口黑面,講唔夠兩句又發脾氣走入房,各位jm,我真係好氣餒,好辛苦,好想分開吓,但係我又驚佢會覺得我因為佢無工做就走咗去,好大壓力,唔知點算!!!!

侯爵府

引用:同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註

原帖由 chakjoey 於 14-07-30 發表
同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註冊前家中父親意外過世),原本諗住過咗一年後去補辦手續,但係… ...
同佢一齊去勞工處揾工

男爵府

BK Milk勳章

回覆:灰心,絕望

你自問係咪冇左佢唔得先?

複式洋房

回覆:bk2013 的帖子

我已經幫佢send咗資料去勞工處

複式洋房

回覆:臭芝 的帖子

其實……愛情已經無咗好耐,而家對佢嘅只有感情

大宅

如果佢係因為一時失業而沉左落去,當然可以同佢共渡時間啦,但如果佢係果人有問題,樓主就要諗清楚D……

複式洋房

回覆:icic1234 的帖子

其實呢幾個月我一直都無俾過任何壓力佢,只係佢最近嘅行徑真係好似變咗另一個人咁

男爵府

引用:其實呢幾個月我一直都無俾過任何壓力佢,只

原帖由 chakjoey 於 14-07-30 發表
其實呢幾個月我一直都無俾過任何壓力佢,只係佢最近嘅行徑真係好似變咗另一個人咁

...
其實搵工真係靠自己,我覺得佢搵野賴姐!你有無留意他會否識左第個?太得閒。
你地有無小朋友?

公爵府

佢係咪有情緒病呀?

男爵府

chakjoey 發表於 14-7-30 02:35
同c6已經走過12個年頭,一直都無註冊(因註冊前家中父親意外過世),原本諗住過咗一年後去補辦手續,但係… ...
其實唔係藍唔藍領問題,每行都有專材
問題係你C6似想逃避多D
自己唔幫自己仲怪你朋友幫唔到佢
佢當全世界欠左佢?
我男友都試過有失意時,成日打電話比人睇下有無工做
捱捱下捱過左,又搵到自己要行的路
人工高唔高低唔低啦,但都有3萬
佢仲想再搵多D,所以佢成日會唸下仲有什麼方法賺錢
你C6......佢都係醒下啦!
你地唔一定要分開,但一定要比佢冷靜下唸下自己條路想點行

大宅

佢以前係唔係都係咁?? 搵工邊可以靠曬人, 正常都係靠自己啦....佢想搵咩工種??

男爵府

無小朋友既話,又無感情。走得,唔鐘意d無用得黎自卑但唔振作既人。

rachel_ching  X2  發表於 14-8-2 18:23
做人,5好難为自己

翡翠宮

叫佢去扎鐵囉
建造業成日請人
日日係屋企癲我唔會留手

複式洋房

回覆:西檸 的帖子

我又唔覺得佢有第二個(我哋協議咗唔生小朋友),佢之前唔會咁嘅態度去搵工,亦唔會經常發脾氣,所以我都好困擾

複式洋房

回覆:ARabbit 的帖子

可能有都唔出奇

男爵府

回覆:chakjoey 的帖子

失業半年以上,真係要留意佢情緒。
識位男士就係咁之後患抑鬱症。

其實隨住年紀大,藍領搵工真係會難。而且,一係就好辛苦,無咁辛苦就錢少,假期少。

可能佢真係越諗越轉牛角尖果隻。

禁止訪問

複式洋房

回覆:mrschan000 的帖子

應該唔會,佢而家都仲係用緊佢自己嘅儲蓄

珍珠宮

chakjoey 發表於 14-7-30 03:03
其實……愛情已經無咗好耐,而家對佢嘅只有感情

天意您地既然都未注冊....就好好考慮係唔係仲要同佢一齊.

水晶宮

佢自己都唔努力搵成日賴你~~
我覺得佢好有問題咼~~

首頁

尾頁

跳至