親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問除北海道外日本仲邊度有適合小朋友玩的滑雪場?因為北道道見差不多1萬蚊一個,好貴啊

子爵府

引用:請問除北海道外日本仲邊度有適合小朋友玩的

原帖由 cindy1227 於 14-08-19 發表
請問除北海道外日本仲邊度有適合小朋友玩的滑雪場?因為北道道見差不多1萬蚊一個,好貴啊

...
如果近d,可以去長野白馬或斑尾都啱小朋友,我小朋友5歲就去滑了,又有雪地水泡玩
輕井澤都啱,不過d雪唔靚,但可以玩真雪溜冰。

珍珠宮

引用:請問除北海道外日本仲邊度有適合小朋友玩的

原帖由 cindy1227 於 14-08-19 發表

...
可考慮苗場 (Naeba) .... 規模大, 適合一家大小的綜合resort

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cindy1227 於 14-08-19 發表

原帖由 mara 於 14-08-19 發表
如果近d,可以去長野白馬或斑尾都啱小朋友,我小朋友5歲就去滑了,又有雪地水泡玩
輕井澤都啱,不過d雪唔靚 ...
呢2个地方近草津嗎?想玩埋草津!

大宅

回覆:日本滑雪場

請問大板附近有沒有滑雪場介紹呢?附近有得住嗎?打算聖誕帶3&6歲仔仔去,謝謝!

子爵府

引用:Quote:原帖由 cindy1227 於 14-08-19 發表

輕井澤都啱,不過d雪唔靚 ...
咁北海道有咩雪場啱1家大細?

男爵府

引用:請問大板附近有沒有滑雪場介紹呢?附近有得

原帖由 happygareth 於 14-08-19 發表
請問大板附近有沒有滑雪場介紹呢?附近有得住嗎?打算聖誕帶3&6歲仔仔去,謝謝!

...
最近大阪可能係明寶, 琵琶valley 或六甲山。 比條link你睇下。

http://visit-japan.jp/enjoy/snow/guide.html

若你唔介意遠d, 有JM 介紹 tangram.

公爵府

232 發表於 14-8-19 15:03
咁北海道有咩雪場啱1家大細?
二世古 and 留壽都

大宅

--得得B-- 發表於 14-8-19 16:26
最近大阪可能係明寶, 琵琶valley 或六甲山。 比條link你睇下。

http://visit-japan.jp/enjoy/snow/guide ...
我見 tangram 好吸引, 輕井澤王子木屋又幾好。我打算住3晚雪場大板又是3晚,那一個會比較好些。我的小朋友未試過滑雪的。Tangram 是不是一定要官網訂(我唔識日文)。

公爵府

回覆:日本滑雪場

輕井澤近東京多d. 住雪場3 晚,你諗過滑幾多日雪?

子爵府

引用:Quote:原帖由 mara 於 14-08-19 發表如果近

原帖由 mimiso 於 14-08-19 發表
呢2个地方近草津嗎?想玩埋草津!
唔近的,我上次去草津,係去輕井沢,但輕井沢的雪好唔得,而斑尾高原的雪好靚

男爵府

引用:Quote:--得得B--+發表於+14-8-19+16:26+最

原帖由 sandycmum 於 14-08-19 發表
我見 tangram 好吸引, 輕井澤王子木屋又幾好。我打算住3晚雪場大板又是3晚,那一個會比較好些。我的小朋友未 ...
我同你口味差不多。 我之前住過輕井澤小木屋, 好正, 出門口就可以玩雪, 不過出入滑雪場同outlet就無住酒店咁方便。 kids park 同kids school 都好好。

今年打算訂tangram, 我都唔識日文, 估下都唔難, 我常常係日本網訂酒店。 應該未有得訂聖誕, 以我理解,兩個月前先可以預訂。你可以參考吓上年價錢。 我想住完班尾打算再去白馬玩

mara  木屋好正,我去過2次    發表於 14-8-19 19:18

男爵府

引用:Quote:原帖由+mimiso+於+14-08-19+發表呢2

唔近的,我上次去草津,係去輕井沢,但輕井沢的雪好唔得,而斑尾高原的雪好靚

...
上次新年去輕井澤d雪都唔差喎, 比起北海道都當然無得比

男爵府

引用:Quote:232+發表於+14-8-19+15:03+咁北海道

原帖由 mugtaitai 於 14-08-19 發表
二世古 and 留壽都
注意聖誕留壽都kids park 未開, kids school 果set up 又差。

二世古,可以去砌冰屋

子爵府

引用:Quote:原帖由 mara 於 14-08-19 發表唔近的

原帖由 --得得B-- 於 14-08-19 發表
因為較硬,好多時都要用人造雪

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mara+於+14-08-19+發表唔近的

請問輕井澤學滑雪教得好嗎,13 歳小朋友想學,另外學費多少?唔該哂!

男爵府

引用:Quote:原帖由+--得得B--+於+14-08-19+發表

請問輕井澤學滑雪教得好嗎,13 歳小朋友想學,另外學費多少?唔該哂!

...
我仔果時得三歲, 跟這間kids school, 啱年紀少之兒童

http://www.pandaruman.com/karuizawa/price.html

未必啱你仔。

另外好似有兩間ski school. 你可上官網睇下。 若私教, 可要求英文上課。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mimiso+於+14-08-19+發表請問

我仔果時得三歲, 跟這間kids school, 啱年紀少之兒童

http://www.pandaruman.com/karuizawa/price.html
唔該哂!我都有念去tangran,距離白馬好近?其實白馬都好多滑雪埸,衣家仲做緊research!

男爵府

引用:Quote:原帖由+--得得B--+於+14-08-19+發表

...
私教1天4小時for 3人 22000 yen

男爵府

引用:Quote:原帖由 --得得B-- 於 14-08-19 發表

唔該哂!我都有念去tangran,距離白馬好近?其實白馬都好多滑雪埸,衣家仲做緊research!

...
班尾去白馬都要個半鐘車程, 我見班尾好啱兒童玩, 白馬又好靚, 咪兩個場各住三日。

有無人住過Green Plaza 白馬? 我見酒店幾靚, 唔知滑雪場得唔得?

首頁

尾頁

跳至