懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我現在15 16, 想問下有經驗的媽媽,邊個好??

大宅

引用:我現在15+16,+想問下有經驗的媽媽,邊個好

原帖由 Lingpat916 於 14-09-07 發表

男爵府

引用:我現在15 16, 想問下有經驗的媽媽,邊個好

原帖由 Lingpat916 於 14-09-07 發表
我2樣都試過(政府),我會揀順產,之後復元快d,我開刀個傷口痛左一星期,順產痛十零個鐘,不過唔知關唔關醫生手勢事,私家開刀應該比政府開刀好d卦。

男爵府

回覆:Lingpat916 的帖子

我由想懷孕到宜家24wk, 都是選開刀
意志堅定

別墅

回覆:milky_peko12 的帖子

點解咁determined?

男爵府

回覆:開刀或順產好?

開刀,痛左六個鐘都已經頂唔順。
下次一定要開刀,冇錢寧願唔再生

侯爵府

我痛左二十幾個鐘先開刀經驗,建議\"開刀\"。開完刀係痛,但有止痛藥。但順產,個種非筆墨所能形容。那怕有\"笑氣\"。

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我未試過順産,如果有下次,我都会開力!生完好似冇生過咁,第二日落床都行得走得,BB最後都係食人奶

Hell0_kitty  Agree same here.  發表於 14-10-12 18:02

大宅

我預產期十月頭,一開始係決定開刀既,因為想自己係有心理準備下生b.
不過我身邊好多朋友都叫我順產,話對產婦同bb都好d。咁我就開始1516喇。因為我想三年內再生第二個就封肚,順產好似復原得快d.好彩我個醫生俾我諗清楚先決定開刀定順產。
而家去到差唔多生,決定左要順產。

別墅

順產,第一胎順產復原好快,當日可以落床。今胎開刀到依家12朝傷口仲扯住痛同埋比起順產戒口仲要清d

大宅

如果有得比我再選擇,我會選擇順產
雖然順產陣痛十幾廿個鐘,但復原會快d。我開刀生個傷口痛左個幾星期仲要有條疤痕係到

男爵府

順產,自然d

大宅

引用:如果有得比我再選擇,我會選擇順產雖然順產

原帖由 Yanwingwing 於 14-09-09 發表
如果有得比我再選擇,我會選擇順產
雖然順產陣痛十幾廿個鐘,但復原會快d。我開刀生個傷口痛左個幾星期仲要 ...
x2,有得簡我都會簡順產,開刀坐月又唔補得,無啖好食,如果要自己湊b更加辛苦,生個下唔痛,但麻醉過後有排痛我政府開,私家係點就唔知了

大宅

最初一心諗住順產,一來復原快,二來怕傷口痛,後來B頭太大,決定開刀,開刀後有止痛藥,係第二朝第一下落床有d痛外,行得都好快,傷口又幼(私家),我同老公都好愕然,因唔似開過刀!我d朋友黎醫院探我,都話估唔到我咁快復原又可以成日周圍行!
不過呢d真係要自己諗清諗楚!但就算開刀順產,我都唔會揀政府,因為之前經歷太可怕,同埋生邊朋友政府生都話太恐怖,有得再揀會去私家……

別墅

翠b,你在邊個hospital 生?好似幾好

翠B  仁安丫!service真係   發表於 14-9-11 04:01

大宅

回覆:Lingpat916 的帖子

私家開刀最好,等2日落床任何一個開刀媽媽都可4圍行,當然冇平時行得咁快

大宅

我係順產,雖然經歷十幾個中既痛,但生完就忘記哂,生完即時都無事,又復原得快,又唔會多條巴痕係肚皮

複式洋房

我上個月底先係私家開完刀,第2曰已經可以落床,雖然有d痛但係接受倒,第3日已經行動自如!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

順產. 對bb 好d, 復原快我可以即刻去湊1,2,3件都得, 想生密d 疏d 都可以隨我控制. 我會留番果刀第日touchwood 有大件事至開.

首頁

尾頁

跳至