自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

朝早見到鄰居阿婆,1早就買1大堆送。多口問句咁早就買好送? 點知阿婆鬼殺咁嘈,話個新抱生左個女,奀到死得6磅。又話個新抱好去私家生,幾萬銀,請陪月又萬幾,工人又幾千,又外母。。。我見5對路諗住拿拿聲入屋,點知阿婆5停口又講,做人99,係咁2都煲啖湯去探下個新抱。我話阿婆你真係好,煲埋靚湯攞埋去比新抱。阿婆話係吖,苦瓜煲排骨好湯嚟架,加啲黃豆清熱下火。聽到呢度,我9秒9關門

secrethk    發表於 14-11-11 12:20

珍珠宮

BK Milk勳章

好過份,坐月食呢D

侯爵府

回覆:麻煩奶奶

正常奶奶一般呻法,不足為奇,同埋,真係唔係個個做左人奶奶都識照顧新抱,識咁多保健保養湯水,佢肯煲,已經係有心,有何麻煩。

yiu_mimi    發表於 14-11-12 12:23

男爵府

引用:正常奶奶一般呻法,不足為奇,同埋,真係唔

原帖由 lazywife 於 14-11-11 發表
正常奶奶一般呻法,不足為奇,同埋,真係唔係個個做左人奶奶都識照顧新抱,識咁多保健保養湯水,佢肯煲,已 ...
但坐月只怕寒,點都唔會要清熱掛
99都生過仔架

禁止訪問

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

可能煲俾個仔飲
家家有本淫賤的經,有錢冇煩惱。

yiu_mimi    發表於 14-11-12 12:23
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

坐月食苦瓜黃豆

侯爵府

咁好多人都唔識煲坐月湯水唔出奇呀....唔好唸人靠害新抱先得架....佢肯煲已經有心....新抱認為唔啱飲咪唔飲囉....

yiu_mimi    發表於 14-11-12 12:24

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

子爵府

老人家邊識,叫佢煲其他嘛

男爵府

baby_ha 發表於 14-11-11 10:44
麻煩在於?

我咁睇

新抱生左個女,奀到死得6磅。又話個新抱好去私家生,幾萬銀,請陪月又萬幾,工人又幾千,又外母...

以上唔係99出錢既話,全部都唔關佢事
而且有6磅你仲想點?洗唔洗生夠10磅俾你玩?

不過,
如果入到屋99就收口既話,咁咪由得人囉

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

giraheiyear 發表於 14-11-11 10:35
朝早見到鄰居阿婆,1早就買1大堆送。多口問句咁早就買好送? 點知阿婆鬼殺咁嘈,話個新抱生左個女,奀到死得 ...
雖然佢係度嘈嘈嘈,但都APPRECIATE 佢有心煲比新抱飲。有啲人成日呻話99煲啲乜唔啱食乜唔好,其實佢有心煲比你已經係好好架啦...

男爵府

michelin888 發表於 14-11-11 10:47
咁好多人都唔識煲坐月湯水唔出奇呀....唔好唸人靠害新抱先得架....佢肯煲已經有心....新抱認為唔啱飲咪唔飲 ...

話就話有心已經好好,但煲D咁既野,99就唔好問點解新抱要請陪月囉

jolo    發表於 14-11-11 13:45
papagirl    發表於 14-11-11 11:16

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

換轉我係99,我煲湯都勁水皮…真係唔識都唔出奇的

lailaiha    發表於 14-11-11 13:16

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有陪月整比佢食架嘛,99個d可能比個仔飲

禁止訪問

公爵府

引用:朝早見到鄰居阿婆,1早就買1大堆送。多口問

原帖由 giraheiyear 於 14-11-11 發表
朝早見到鄰居阿婆,1早就買1大堆送。多口問句咁早就買好送? 點知阿婆鬼殺咁嘈,話個新抱生左個女,奀到死得 ...
呢d 說話我都聽過
但係出自親娘口
佢仲無煲過湯水比我
我諗唔關關係事
係有老人家係咁諗
我親娘仲話 佢年代邊有坐月
生完第二日就買餸煮飯
邊個話唔濕得水
洗衫抹地都係咁
唔明我地呢一背做乜咁驚貴
又要陪月又工人

侯爵府

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 14-11-11 發表正

原帖由 beanysc 於 14-11-11 發表
但坐月只怕寒,點都唔會要清熱掛
99都生過仔架
我係實例,我奶奶生過,但因家窮,有飯你食就係幸運,有肉你食就係奢侈,有學識,有見識,更係難得,我大肚我奶奶都叫我飲冬瓜湯嫁。我阿媽,我係佢寶貝女,佢好愛我,但同我坐月一樣係煮隔夜餸我食,咁代表咩姐?

佢地肯做,肯付出時間,就要欣賞,我唔相信做左人奶奶,會對個孫,新抱有咁狠毒之心。當年,我奶奶見我媽煮隔夜餸我食,覺得我好慘,係我面前喊,我話呢個係我家習慣,我由細到大都好慣,我安慰番佢轉頭。我對我阿媽,奶奶無一刻係有懷疑過佢地會害我,我只知佢地好錫我。

michelin888    發表於 14-11-11 11:52
newcook    發表於 14-11-11 11:17

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我估由草根至富貴奶奶,多少都有在新抱背後

原帖由 EVA222 於 14-11-11 發表
我估由草根至富貴奶奶,多少都有在新抱背後說三道西,講多定少,女人天性。

...

除非係聖人神仙,否則好難脫俗。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

清熱下火湯水

首頁

尾頁

跳至