婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

借個位俾我呻下,我係ftm,得c6一個搵錢,同6299住!岩岩生左個bb!
未生前同住都覺得冇咩野,大家相處融洽,生完之後發現問題好多,大家湊b既方式唔同!c6又唔幫我,永遠都覺得佢阿媽講既野係岩,我講既係錯
我係全人奶媽媽,埋身餵,大家都知餵人奶媽咪要戒口,99果代人好少人餵人奶,根本就唔知餵人奶究竟有幾身心疲累,好多野都唔食得,但係99成日都逼我食d有機會導致退奶既食物,自己又唔爭氣,好似真係唔係好夠奶,就買左通草返嚟煲嚟飲,希望可以多返d奶!但係99對於通草多奶呢種講法存有疑問,唔係好相信!我就網上d人個個唔夠奶都會煲通草,佢依然唔係好相信!就連我老公都唔信,叫我唔好上網睇咁多呢d野,話唔可信,仲要話我亂食中藥,鬧我一餐,真係好心痛!
99好鍾意買野,成日幫我地買野俾個bb(我冇叫過佢買,佢買完我地係要比返錢佢既),上次幫我買個指甲剪比b,要百幾蚊,買完我覺得好貴,原來pigeon 一模一樣既都係賣20幾蚊,佢話佢果隻唔同d!我唔明點解佢要買咁貴,我冇叫佢幫我買,仲要買到咁貴,如果買平d,我仲可以買多兩包尿片!
bb出世前好多親戚朋友比左d bb衫我,我自己都買左小小!但係99唔鍾意bb著2手衫,成日有意無意都話著人舊衫唔好!老人家成日都話著人地bb著過d衫,寓意會健康成長,我唔明有咩問題囉!
我每次買野俾個b佢都要過問,又話我買d野唔好,話一田dbb野質量好d,大佬,價錢都唔同!
99生左3個仔,3個仔個名都冇跟族譜,而且係佢自己改名,唯獨我宜家生呢個要跟族譜,仲要冇得我改,搵師傅改!ok,搵師傅改我冇意見,師傅俾左4個名我地揀,但係最後決定係6299度,我冇得發言!點解你自己生d仔可以自己決定,我生既又係你決定呢?
頭先99同我講,叫我唔好鑽牛角尖,叫我嘗試企係人地個角度諗,又話我五行屬火好硬頸,但明明佢自己都係屬火!但係你地有冇嘗試企係我角度度諗?
寫得好亂,純粹想發洩!

男爵府

畀面勳章

回覆:99,個仔係我生架

睇完,咪鬼理佢,自己bb名自己選,其他野當佢透明算,唔好自己勞氣。加油

大宅

BK Milk勳章

自己take care!!!

男爵府

No need listen to your 99

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實...你老公呢?
如多野你老公點解唔出聲?

伯爵府

你老公呢?

子爵府

名一定要自己改自己決定,成世人喎!其他物品如買貴左同佢解釋解釋再解釋,話佢知要慳D,不能亂洗錢,下次唔洗佢幫你買啦,你自己會先格價!人奶方面,你試下飲多D魚湯,用節瓜煲正氣D!一定要食多D飯飲多D水,有時間即刻恰下休息多D,加油!!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你唔洗同佢吵, BB啲名, 你同C6自己決定佐, 攞埋出世紙, 你99都無你乎

洋房

我c6好聽佢老豆老母講,出世紙已經攞左!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

99下次再幫你買貴野比阿B, 你可以話: 咁貴啲野, 我地無錢買唔起, 你留返自己用啦(企硬唔收貨, 唔比錢); 試多幾次, 你99應該唔敢再買貴野夾你比錢

伯爵府

如果我99,我老公咁對我,我一定開爆佢九獲再抱仔走離婚,根本不可理喻,明明佢地2位自己強人所難,仲要話新抱硬頸。

如果唔聽你男家講就係硬頸,咁你男家咪一q樣。。。

爆佢啦!再唔爆佢地,真係當你呢個亞媽死既,唔係,應該係當你妹仔咁對待。

好討厭99當自己萬能既咁。個老公仲要幫住亞媽,我一定離婚。

除非老公每個月俾10萬家用我做少99唔駛返工,否則無情講。

大宅

引用:借個位俾我呻下,我係ftm,得c6一個搵錢,

原帖由 laumanching999 於 14-11-15 發表
借個位俾我呻下,我係ftm,得c6一個搵錢,同6299住!岩岩生左個bb!
未生前同住都覺得冇咩野,大家相處融洽 ...
抱個仔番外家住一排嚇下佢地。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

引用:如果我99,我老公咁對我,我一定開爆佢九獲

原帖由 M.A.C 於 14-11-15 發表
如果我99,我老公咁對我,我一定開爆佢九獲再抱仔走離婚,根本不可理喻,明明佢地2位自己強人所難,仲要話 ...
我都贊成爆99一鍋,自己個b既名自己吾可以話事,以後有排你捱!

水晶宮

其實佢哋改bb名你已經可以唔理佢,出世紙你去攞 改咩名自己諗,買野方面佢問你攞錢你可以耍佢太極,一味拖佢,唔好俾,佢買多幾次收唔返錢會收手架啦

子爵府

育兒性格勳章

回覆:laumanching999 的帖子

你係bb個阿媽,你自己話事,唔洗聽你6299講

禁止訪問

引用:我c6好聽佢老豆老母講,出世紙已經攞左! +

翡翠宮

人家兩母子肯定係同聲同氣,你要一齊住以後肯定好多呢D問題

男爵府

最大問題喺個老公度,99就大部分都係咁,c6佢唔幫口仲要踩多腳,我會抱仔走返外家

別墅

叫你c6自己比返錢99咪得囉,你c6冇錢自然會叫佢亞媽收手啦!
仲有,唔好理鬼99講既野啦,最重要自己開心,爆佢都係咁話啦!

別墅

名我一定要自己簡囉!辛辛苦苦生佢出黎 簡個名都而權?點解啲6299咁鐘意當啲孫係自己所出咁 明明99自己個陣都做過人媳婦

首頁

尾頁

跳至