自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

頭先同牙女去m記,見到個牙婆熟口熟面!
醒起上次去m記食早餐見過佢,有印象係因為佢問過我:牙妹今日星期幾!問完過左十五分鐘再問m記職員同一個問題
岩先見到佢,佢先係問我隔離個媽媽今日星期幾,問完個媽媽答完佢之後,佢個bb舉起一隻手指講一,婆婆就即刻講:乖孫,乖孫,好叻仔播
過左陣對母子走左之後牙婆又再問多職員兩次今日星期幾

上次係早餐,今次去係六點,我仲試過一次晏就三點見過佢,不過就唔係坐佢旁邊唔知佢有冇問人
我細個見過呢個牙婆湊孫番學,牙婆應該係而家孫大冇人陪,周圍問人野想同下人傾計講下野

水晶宮

回覆:今日星期幾

So sad

水晶宮

2018復活節勳章

心酸

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有時諗...D公公婆婆湊孫又辛苦...
冇孫湊又孤伶伶咁...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

引用:有時諗...D公公婆婆湊孫又辛苦...冇孫湊又

原帖由 月希 於 14-11-17 發表
有時諗...D公公婆婆湊孫又辛苦...
冇孫湊又孤伶伶咁...
一個人拎住支拐杖

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公屋老麥好多老人家係度打躉

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

我都試過係m記被亞婆主動同我講野,我初初都有禮貌回應下,可能覺得我唔係太健談又另揾亞姐傾計,仲拿出係澳洲生活的仔啲相比人睇。人老左無伴真係慘,只係可以找個陌生人打發時間。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

babi_wingshuen 發表於 14-11-17 18:55
一個人拎住支拐杖
其實呢...我因為咁唔太鍾意出街食快餐的...
以前試過好幾時同仔出開街..咪去M記丫,大XX果D食LUNCH囉...
成日都見到D公公婆婆好悶...佢地了我仔傾計...我都會同佢地傾下計...
食完同佢地BYEBYE咁...

但係食得唔安樂囉...唔係佢地SO擾到我地...
我唔MIND同佢地傾計...但係傾完...
個心會好酸....覺得佢地好慘..好悶...好孤單...

男爵府

引用:我都試過係m記被亞婆主動同我講野,我初初

原帖由 mln 於 14-11-17 發表
我都試過係m記被亞婆主動同我講野,我初初都有禮貌回應下,可能覺得我唔係太健談又另揾亞姐傾計,仲拿出係 ...
x2
好怕佢了我,因為我唔識同佢傾,怕講錯野

男爵府

引用:我都試過係m記被亞婆主動同我講野,我初初

原帖由 mln 於 14-11-17 發表
我都試過係m記被亞婆主動同我講野,我初初都有禮貌回應下,可能覺得我唔係太健談又另揾亞姐傾計,仲拿出係 ...
x2
好怕佢了我,因為我唔識同佢傾,怕講錯野

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:頭先同牙女去m記,見到個牙婆熟口熟面!醒

原帖由 babi_wingshuen 於 14-11-17 發表
頭先同牙女去m記,見到個牙婆熟口熟面!
醒起上次去m記食早餐見過佢,有印象係因為佢問過我:牙妹今日星期 ...

simple is the best~

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實做人係好寂莫, 尤其無親人.

珍珠宮

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:babi_wingshuen 的帖子

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

好心酸

大宅

我嫲嫲以前都成日問我星期幾。。可惜現在無機了

男爵府

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至