論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個菲藉公主唔食隔夜飯餸,麵包都唔食,所有野都要新鮮,就算自己一個人食,雪櫃好多飯餸都吾掂,要煑新鮮飯餸!Fine! 唔緊要,但佢又將D隔夜飯放入電飯煲加熱,自己唔食,只裝新鮮飯,隔夜餸叮熱,但唔掂,留番比我地食,你地D工人會咁嗎?

大宅

我識好多印姐同菲姐都唔食隔夜餸,好彩我新呢個無所謂,隔夜嘅都食。

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆:bigheadgirl 的帖子

我工人唔介意食隔夜飯餸的
隔夜飯我多數會叫佢整炒飯。

伯爵府

回覆:隔夜飯餸

不如你整古佢啦,你下廚炒飯,同佢講佢份。或order pizza, 正宗pizza 都係用隔夜材料!

伯爵府

引用:不如你整古佢啦,你下廚炒飯,同佢講佢份。

原帖由 pandaforever 於 14-11-22 發表
不如你整古佢啦,你下廚炒飯,同佢講佢份。或order pizza, 正宗pizza 都係用隔夜材料!

...
*冇佢份

翡翠宮

我之前個工人都係咁

禁止訪問

子爵府

引用:好多姐姐唔中意食架+我幾個工人都係咁+其實

原帖由 queeniewongg 於 14-11-22 發表
好多姐姐唔中意食架 我幾個工人都係咁 其實唔好話工人 我自己都唔中意

...
X2

大宅

唉!其實除了炆好耐D餸,如:牛腩,紅燒肉等,其他餸係唔留過夜的,因為果D餸通常煮一大煲,分兩餐食。至於飯,佢成日煲好多,剩番好多,好浪費。佢唔食唔緊要,但佢㑹放隔夜飯係新鮮飯面,尋寶咁尋,扒開哂D隔夜飯,裝新鮮飯,因為佢裝哂D飯餸先,跟著我地先食,每晚食飯睇到就唔係好舒服,我覺得我似工人多D!

大宅

引用:唉!其實除了炆好耐D餸,如:牛腩,紅燒肉

原帖由 bigheadgirl 於 14-11-22 發表
唉!其實除了炆好耐D餸,如:牛腩,紅燒肉等,其他餸係唔留過夜的,因為果D餸通常煮一大煲,分兩餐食。至於 ...
你試下每次工人煮起飯送,由你先夾開一碟比佢,唔好等佢自己夾,煮起d送就全部放枱面,叫佢攞隻碟比你夾,你夾完比佢佢唔食就算。

珍珠宮

引用:唉!其實除了炆好耐D餸,如:牛腩,紅燒肉

原帖由 bigheadgirl 於 14-11-22 發表
唉!其實除了炆好耐D餸,如:牛腩,紅燒肉等,其他餸係唔留過夜的,因為果D餸通常煮一大煲,分兩餐食。至於 ...
我之前個菲都得咁,巴閉到, 有隔夜飯就黑面

自己煮loon 左啲野唔夾,留晒比我地

飯又唔識煮,人又自私,3 個月掃q走左佢

禁止訪問

複式洋房

我地都要帶隔夜飯餸返工當午餐啦。

男爵府

唔好煮咁多,大家吃新鮮,如果多好多,大家一齊eat

侯爵府

所以咪要制佢lor ,有得揀食定吾食only ,我自已都要食隔夜餸

男爵府

你可以第一個開飯煲撈勻d飯

大宅

其實我唔介意唔食隔夜飯餸,但睇到佢咁裝飯,我唔係好舒服,好似我做工人多D!有一晚我地唔係屋企食,屋企有好多隔夜飯,有新鮮菜,肉,都要煲新鮮飯,剩下D比我地隔兩晚食,其實炒飯都得啫,一餐半餐好難為佢咩,問佢係咪唔食隔夜飯菜(問下炸,好好聲氣),頂!仲黑我面兩日,叫佢做野又唔應我,咩態度!

大宅

呢d叫心地唔好,可能你屋企無錢偷,你又無出多一千幾百比佢,佢就有仇報仇

子爵府

我都唔食隔夜飯餸,所以亦唔會要求工人食

公爵府

唔食就叫佢自己煮少d。
其實你有冇開口問過佢? 我曾經有一個工人都係唔掂隔夜餸,我就問佢點解冇食,之後佢扮留比自己,實情應該掉左。 我就直接叫佢煮少d,(平時我買餸,咁我知佢唔食隔夜餸咁我就買少d)

首頁

尾頁

跳至