網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛收件,拆開發現無左兩件,問客服佢話仲喺大陸揾緊,所以分開兩次寄,但佢地全程無通知過我要分兩次寄我叫佢地回水及賠償我兩件貨的損失,佢地竟然話只會賠10蚊!太過份!我而家可以點做?仲話第二次寄落來不會再收運費,我即刻話!唔收係應該架喎!因為我無叫過你地分兩次寄!你地唔好做錯野仲要覺得so左我好喎!太嬲!以後不會再用順豐,請問我可以點做,佢地仲要話唔知揾到幾時

大宅

你件包裹入面冇加張紙比你話未齊貨嗎 ? 我就有了... 追左個幾兩個星期都冇消息, 佢話我個兩件仲係深圳倉, 但我覺得係唔見左多囉

男爵府

回覆:順豐唔見左我啲貨

我也一樣,分左兩次寄,只有一件到左。另一件仍未有影。電話打不到。

別墅

咁大鑊,原來咁多人都唔見咗貨。
我集12張單,30號俾錢,過咗48小時仍未出庫,旺旺又唔覆。今日打上順豐hotline投訴,cs官方答案話爆倉出唔切貨,話幫我check下情況,兩個鐘內覆返我。咁當然冇人覆啦。我就旺旺勁追,終於順豐集運回覆話,倉啲貨亂咗,暫時搵唔齊我啲貨,可能要到今個禮拜尾先搵番。仲叫我放心,話一定會搵到。真係激到嘔血。
四個鐘之后,hotline cs終於call番,話將我個case反映咗去集運嗰邊,會盡快處理。咁我問佢你知唔知你地個倉搵唔到我啲貨?佢竟然話唔清楚,但叫我放心,真係唔見咗貨,順豐係間有規模的公司,一定會賠償。我話順豐當然有規模,所以呢啲咁混亂的情況,唔應該發生在順豐。嗰cs一味sorry,我亦知為難佢都冇用,唯有叫佢通知倉嗰邊盡快搵。
其實順豐如果唔想搞集運,不如折咗佢。而家咁搞法真係累人累物。

子爵府

我又係咁。。今日收到貨都覺得奇怪,點會咁細件,點一打開,有張紙話有件貨未寄,我即旺旺佢,又唔覆,激到我屎屎下。。而家都唔知點算。。仲諗住雙十二用返順豐,而家諗都唔好諗。

大宅

我都係, 26/11付款, 1/12 收貨, 無咗一件, 係最重嗰件。
打去客服, 話過2日會送, 清關麻煩, 所以分開咗。
昨日和今日 旺旺從不回覆, 香港cs 轉口風話唔知幾時送, 要等深圳同事安排, 當然最後都係無覆我。
下午打去淘寶, 客服話近2 星期好多順豐投訴, 不過呢兩日順豐都無人覆淘寶嗰邊, 可能走咗佬 .
我心諗淘寶cs 可能接電話接到傻咗。

最後都只係留低紀錄。

淘寶話如果唔見咗貨, 順豐係要賠返運費和貨錢。
但係我問幾耐收唔到先算係唔見, 個cs 又話無指引。

除咗呢件未收到, 我仲有2 件貨未入庫, 都唔知點算。

大宅

畀面勳章

回覆:yiu_fire 的帖子

我都係同一張單,佢分左兩件,佢今日回復我除左48小出唔到庫賠個十蚊外,再多賠60蚊

我22號0:5x分付款集運(我用國際轉運),星期日(付款後第八日)打過去順豐,不停咁打,聽主樂聽到收線後,又再重撥,打左半粒鐘,終於有人接了,客服答案係話一張單分左兩件,母件到左香港,子件唔知去左邊,佢話同我查,星期一復我,(當然係無回復啦),我話佢地違反服務承諾,要求佢賠償,星期二,因為已經係第十日了,所以我就直接打去香港淘寶客服投訴,因為官網講明,十日內可以收到貨的,佢客服話會馬上找順豐,叫佢地復我,跟住我再打去順豐,問佢地份子件點樣,香港順豐客服話見唔到物流,話會幫我跟,當晚7:30會復我,之但係最後都係無回復,跟住我旺旺佢地大陸問子件去左邊,佢地話落左香港,我就話佢地香港話係大陸,大陸話係香港,一人講一樣,佢就唔再復我旺旺了

去到今朝9點幾,佢地主動打比我,復我份件仲係大陸,明天會到香港,最遲後日會到我的自取點,我話佢地先係違反自己的7天服務承諾,再者淘寶國際轉運也講明十天內會收到貨,我要求賠償,佢中午再復我,話上司表明可以賠償60蚊比我

大宅

我1111買既其中一件貨12號簽收左,但順豐話一直無收過,賣家俾埋簽收證明都唔認,同淘寶客服投訴足足6日,今日終於覆我搵到件貨,話係系統故障,離晒譜!

男爵府

引用:你件包裹入面冇加張紙比你話未齊貨嗎+?+我

原帖由 catko_o 於 14-12-03 發表
你件包裹入面冇加張紙比你話未齊貨嗎 ? 我就有了... 追左個幾兩個星期都冇消息, 佢話我個兩件仲係深圳倉, ...
係呀,勁賤,攝張紙就當交代左我覺得唔可以助長呢啲咁差嘅公司囉

伯爵府

畀面勳章

我都係無左一件。

男爵府

引用:我都係同一張單,佢分左兩件,佢今日回復我

原帖由 阿女 於 14-12-03 發表
我都係同一張單,佢分左兩件,佢今日回復我除左48小出唔到庫賠個十蚊外,再多賠60蚊

我22號0:5x分付款集 ...
咁賠完60俾你後仲會唔會寄返份件俾你呀?

大宅

畀面勳章

我都少咗一件啊!
打去順豐CS,佢話搵人上門幫我覆磅、影相,我話再磅實輕d架,我d盒都掉晒,都唔知攪咩!搵人上門但5日都未見人,晒時間。
聽日打埋去淘寶CS先

大宅

我都好想知, 因為雙11我分左兩單集運, 第一單係單件 只CLAIM左佢10蚊就算, 第2單用左2蚊優惠都要成6十幾蚊人仔, 我想CLAIM足晒, 因為一間咁大的公司都攪成咁, 實在太離譜了

子爵府

我都唔見左件x 2 人球中 冇人回覆

大宅

唉, 我追咗十幾日都未收到貨, 以後唔敢再用佢

男爵府

引用:我都少咗一件啊!打去順豐CS,佢話搵人上門

原帖由 dick_mui 於 14-12-03 發表
我都少咗一件啊!
打去順豐CS,佢話搵人上門幫我覆磅、影相,我話再磅實輕d架,我d盒都掉晒,都唔知攪咩! ...
頂,太過份,磅來把x咩,不如話俾我地知揾幾耐揾唔到先回水

大宅

畀面勳章

回覆:yiu_fire 的帖子

佢答應後日可以收件

男爵府

引用:佢答應後日可以收件

原帖由 阿女 於 14-12-04 發表
佢答應後日可以收件
你就好啦,咁佢第二份件比第一份遲了幾多日

男爵府

我18號比錢,一直冇出庫我又一直追一直被佢地耍,到27號順豐客服打比我話只搵到部份件,會送住比我先,仲比埋運單號碼我,但至今仍然冇任何通知收件,物流追蹤只係話份件28號去左元朗,真係比佢地激死。

大宅

畀面勳章

回覆 yiu_fire 的帖子

咁就唔知 我星期日打去 佢話等緊子件 但子件無物流MESSAGE
到星期二 頫豐旺旺,香港客服HOTLINE,香港淘寶HOTLINE
三到都嘈過
佢星期三朝先復到我 份子件已經上左車 運緊落香港
星期四會到到香港 星期五可以收貨

首頁

尾頁

跳至